Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Απόκαρφίσεκαρφί!

Η συνήθεια που έγινε λατρεία! Τέταρτη νίκη τη φετινή σεζόν επί του Παναθηναϊκού από τα παλικάρια του Καλμαζίδη, που αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ, έκαναν την ολική επαναφορά, επικρατώντας με 3-2. Δεύτερος ο Ολυμπιακός στην κανονική περίοδο, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά, έχοντας πλεονέκτημα έδρας.
Τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα της έδρας στην ημιτελική φάση της Α1 πήρε ο Ολυμπιακός, μετά την απίστευτη ανατροπή που πέτυχε επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Οι ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ και στο 3ο οι "πράσινοι" απώλεσαν 7 ματς-μπολ, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο τάι μπρέικ με 3-2. Οι πράσινοι τερμάτισαν στην 3η θέση, ενώ 4ος είναι ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε με 3-0 σετ από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο. Ο Ηρακλής με το άνετο 3-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τερμάτισε στην 1η θέση και έχει το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις φάσεις των πλέι οφ.

Σε ένα γεμάτο γήπεδο, από περίπου 1500 φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών. Η πειραϊκή ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ο Παναθηναϊκός στην τρίτη και δύο ομάδες θα συναντηθούν στην ημιτελική φάση, με τον Θρύλο να έχει το πλεονέκτημα έδρας και τη σειρά να κρίνεται στις δύο νίκες.

Τα παλικάρια του Γιάννη Καλμαζίδη πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα φετινά παιχνίδια, επιβεβαιώνοντας την πελατειακή σχέση ανάμεσα στους δύο συλλόγους. Ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα ακόμα γλέντι εναντίον του Παναθηναϊκού και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει!

Οι πράσινοι προηγήθηκαν σχετικά εύκολα με 2-0 σετ, αλλά οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Με τον Γιάννη Καλμαζίδη να ανακατεύει την τράπουλα, σημειώθηκε μία ακόμα θρυλική ανατροπή.

Ο Ντεσπέιν πέρασε διαγώνιος, ο Τζούριτς μετατοπίστηκε στο κέντρο, εκεί που είχε να παίξει από πέρυσι και τους Φράγκο-Γιαμπλόνσκι να "δένουν" την υποδοχή στα άκρα, η πειραϊκή ομάδα πέτυχε την ανατροπή, κάνοντας ένα γλέντι από τα λίγα!

Εκπληκτική η παρουσία των φιλάθλων του Ολυμπιακού που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη και έδωσαν ραντεβού για την προσεχή Τετάρτη (6/4) στο ίδιο γήπεδο, στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο σετ ήταν ο κυρίαρχος, αφού με το σερβίς του δημιούργησε πολλά προβλήματα στην υποδοχή των ερυθρόλευκων, ξεφεύγοντας νωρίς στο σκορ (3-8, 5-14) και χωρίς ποτέ οι ερυθρόλευκοι να μπορέσουν να πλησιάσουν. Στο δεύτερο σετ ο Γιάννης Καλμαζίδης ξεκίνησε με βασικό πασαδόρο τον Χαριτωνίδη κι οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 11-8 με άσο του Ντεσπέιν, ωστόσο το χαμένο σερβίς του Κουβανού έστειλε στο σερβίς τον Γκενς κι όταν έφυγε ο Ισπανός ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με 11-13 και το ματς είχε γυρίσει. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +4 με άσο του Σάκι (16-20) κι από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν τελείωσε τις κόντρα επιθέσεις που είχε, οι πράσινοι έκαναν το 0-2.

Στο τρίτο σετ ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε διαγώνιο τον Ντεσπέιν και επανέφερε τον Φιλίποβ, ενώ στο 9-10, ο Τζούριτς επέστρεψε, αυτή τη φορά όμως αντί του Εστράδα αγωνιζόμενος ως κεντρικός. Μετά το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (15-16), οι ερυθρόλευκοι "έτρεξαν" ένα σερί 3-0 και προηγήθηκαν με 18-16, αλλά ο Ηλίας Λάππας με τα σερβίς έβαλε και πάλι μπροστά τον Παναθηναϊκό (18-19), για να φτάσει στο 21-23 με μπλοκ του Πετρέα, αλλά στο 23-24 ο Γιαμπλόνσκι ισοφάρισε 24-24. Ο Φράγκος στην επόμενη φάση έχασε το σερβίς (24-25), με τον Γιορντάνοφ να μην εκμεταλλεύεται την κόντρα επίθεση κι ο Ντεσπέιν να διαμορφώνει το 25-25. Οι ερυθρόλευκοι προσπέρασαν 29-28 με μπλοκ του Ανδρεάδη, ο Παναθηναϊκός πήρε νέο ματς μπολ (29-30) με επίθεση του Πετρέα, αλλά το χαμένο σερβίς του Σάκι και δύο επιθέσεις του Ντεσπέιν διαμόρφωσαν το τελικό 32-30 κι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Ολυμπιακός με το ίδιο σχήμα, πλέον, στο τέταρτο σετ ήταν εντυπωσιακός κι έφτασε να προηγείται με 8-1, χωρίς ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να αλλάξει τη ροή του αγώνα κι έτσι οδηγήθηκε στο 5ο σετ. Εκεί οι δύο ομάδες γνώριζαν μετά την ήττα του ΠΑΟΚ ότι όποιος κέρδιζε θα έπαιρνε και το πλεονέκτημα της έδρας, με τον Παναθηναϊκό να παίζει όμως χωρίς τον Λάππα (ενοχλήσεις στον ώμο). Οι πράσινοι προηγήθηκαν 4-6, αλλά η χαμένη κόντρα του Πετρέα κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά και οι ερυθρόλευκοι πέρασαν 9-8, για να ακολουθήσει ένα ρεσιτάλ από χαμένα σερβίς και στο 13-12 μία επίθεση του Φράγκου κι άλλη μία του Ντεσπέιν τελείωσαν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου