Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κάηκε πολύ κάρβουνο…

"Ωραία είναι αυτά τα ματσάκια, να τα βλέπουμε, να σχολιάζουμε, αλλά πάντα καλοπροαίρετα. Εξάλλου κι οι προπονητές περισσότερο θέλουν να εντοπίσουν αδυναμίες, παρά "μαγεία". Το ξαναλέω, αν ο Ολυμπιακός… εξαφάνιζε τη μπάλα, θα έπρεπε να ανησυχείτε". 
Μόλις έγιναν οι αλλαγές Ελλήνων και Γερμανών, ο Ολυμπιακός την έβαλε κάτω την Βέρντερ και της έβγαλε τα… συκώτια.
Ευτυχώς που ο Τόμας Σαφ, δεν είναι προπονητής μπάσκετ, θα την είχε ρίξει στην… ΕΣΚΑ. Όμως η χαρά της ισοφάρισης δεν έχει σημασία μάγκες. Πάμε σε αυτά που πρέπει… Αμάν αδερφάκι μου, αυτή η άμυνα του Ολυμπιακού με την Βέρντερ, μου θύμισε πολλές φορές Οδοντωτό στις δόξες του. Η ομάδα έβγαλε φάσεις μόνο από κάτι σουτάκια, κυρίως του Ριέρα. Μα δε με νοιάζει αν έχασε ή κέρδισε. Όπως δεν με ενδιαφέρει, αν έμειναν ευχαριστημένοι οι …τιμητές των πάντων.

Όμως τούτη την φορά, δεν υπάρχει λόγος, ούτε να ουρλιάξετε για κόφτη (εννοείται ότι πρέπει να αποκτηθεί, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), ούτε να αρχίσετε να μπινελικώνετε τον κακομοίρη τον Ουρτάδο. Εδώ υπάρχουν άλλα…

Η προετοιμασία έχει "κάτσει πιο βαριά" κι από αργίτικο πεπόνι άγουρο, στους Μέλμπεργκ- Μαρκάνο. Και πάει ο Ερνέστο και τους βάζει παρέα και γίνεται πανηγυράκι! Εκεί υπήρχε πρόβλημα ναι, χωρίς (επαναλαμβάνω) να σημαίνει ότι οι δυο παίκτες θα συνεχίσουν έτσι.

Όμως σχολιάζουμε αυτό που βλέπουμε. Ο Ισπανός και ο Σουηδός, εκτέθηκαν στην φάση του γκολ της Βέρντερ, όταν ο ένας πήγε να κάνει γυροβολιά και ο άλλος κυνήγησε σε ρυθμούς… τραμ- τραμ που ‘χε πει κάποτε κι ο Μανόλης Μαυρομάτης.

Ο Μανιάτης είχε χαθεί από δεξιά και είδαμε όλοι, αυτόν τον κακομοίρη τον Χολέμπας, να αφήνει την πλευρά του και να τρέχει να καλύψει. Ο Ολυμπιακός όσο οι Γερμανοί έβαζαν την μπάλα κάτω, είχε πρόβλημα.

Περισσότερες φάσεις "χάλασαν" για τους αντιπάλους, οι Ιμπαγάσα και Ουρτάδο, παρά τα δυο στόπερ. Ο Παπαδόπουλος θαρρώ ότι θα πάρει τη φανέλα στο σπίτι του.

Ωραία είναι αυτά τα ματσάκια, να τα βλέπουμε, να σχολιάζουμε, αλλά πάντα καλοπροαίρετα. Εξάλλου κι οι προπονητές περισσότερο θέλουν να εντοπίσουν αδυναμίες, παρά "μαγεία". Το ξαναλέω, αν ο Ολυμπιακός… εξαφάνιζε τη μπάλα, θα έπρεπε να ανησυχείτε.

Τώρα, διαφόρων ειδών στοιχεία, που υπήρχαν σε κάποιους ποδοσφαιριστές, είναι εύκολο να αναλυθούν, μα είναι περιττά. Το αν ο Γκρμπιτς μπορεί να τρέξει ή όχι, είναι σχετικό. Το αν ο Ριέρα είναι καλύτερος από πέρυσι θα το δούμε. Το ίδιο και για όλους αυτούς, που καλούνται να δημιουργήσουν με τη μπάλα στα πόδια και όχι μόνο να αναχαιτίσουν.

Κι ο Χαβίτο όσο έπαιξε, το… πάλεψε πολύ καλά. Μπήκε στις φάσεις, ήταν πιο "λυμένος" και έκανε και τα σουτάκια του. Έπρεπε να ‘χει βάλει γκολ.

Η ομάδα είναι ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές καινούργιοι, που θα χρειαστεί να εγκλιματισθούν. Και το παιχνίδι με την Βέρντερ ήταν αρκετά δυνατό, με μια ομάδα που είναι πιο "μπροστά" σε προετοιμασία. Ένα φιλικό με την Έβερτον έχουν οι άνθρωποι και μετά πρωτάθλημα…

Και μεταξύ μας, καλύτερα να …καεί τώρα όλο το κάρβουνο, ώστε μετά να δείτε όλοι, αυτό που θέλετε και περιμένετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου