Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Το σκέφτονται να δώσουν τον Ριέρα

Η πρόταση της Γαλατασαράι στον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του Άλμπερτ Ριέρα δεν έχει αφήσει αδιάφορους τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν τον παίκτη. Μέσα στην εβδομάδα η οριστική απόφαση της διοίκησης για το θέμα.

Το Σάββατο (28/8) τουρκικό δημοσίευμα αποκάλυψε πως η Γαλατασαράι ενδιαφέρεται "ζεστά" για την μεταγραφή του Άλμπερτ Ριέρα από τον Ολυμπιακό, με τον Ισπανό χαφ-εξτρέμ να αποτελεί επιλογή του τεχνικού της ομάδας, Φατίχ Τερίμ, ο οποίος τον προορίζει για τον ιδανικό αντικαταστάτη του αποχωρήσαντα Αρντά Τουράν, ο οποίος άφησε την Κωνσταντινούπολη για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι γείτονες, μάλιστα, επισήμαναν πως τα δύο κλαμπ διατηρούν πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους, τονίζοντας, μάλιστα, πως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες επαφές ανάμεσα στις διοικήσεις των συλλόγων για την μετακίνηση του 29χρονου ποδοσφαιριστή.
Υπάρχει μία φημολογία πως η Γαλατασαράι προτίθεται να προσφέρει στον Ολυμπιακό ένα ποσό μεταξύ 2.500.000 και 3.000.000 ευρώ για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, κάτι το οποίο, όμως, δεν επιβεβαιώνεται από ελληνικής πλευράς, δίχως πάντως να υπάρχει διάψευση για το τουρκικό ενδιαφέρον για τον παίκτη. Διότι πολύ απλά η πρόταση υπάρχει και είναι γεγονός πως στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να απαντήσουν θετικά στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Το ότι στην διοίκηση του Ολυμπιακού εξετάζουν πολύ σοβαρά την πρόταση της Γαλατασαράι για την μεταγραφή του Άλμπερτ Ριέρα δεν σημαίνει πως ο Ισπανός χαφ-εξτρέμ θα αποχωρήσει σίγουρα από τον Πειραιά. Αυτό θα φανεί μόνο στην πράξη, δηλαδή μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς ας μην ξεχνάμε πως την Τετάρτη 31 Αυγούστου ολοκληρώνεται η φετινή μεταγραφική περίοδος σε όλη την Ευρώπη.

Γιατί το σκέφτονται όμως τόσο πολύ στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι: καταρχάς στο ενδεχόμενο αποχώρησης του αριστεροπόδαρου ακραίου μέσου ο Ολυμπιακός θα απελευθερωθεί από ένα "βαρύ" συμβόλαιο, καθώς ο Ισπανός χαφ-εξτρέμ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της ομάδας, έχοντας ετήσιο κασέ 2.400.000 ευρώ καθαρά (!) δίχως την εφορία, έχοντας υπογράψει έως και το 2014. Παράλληλα, θα μπουν χρήματα και στα ταμεία της πειραϊκής ΠΑΕ, η οποία το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψε κοντά στα 6.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει από την Λίβερπουλ.

Δεύτερον, στον Ολυμπιακό έχουν την άποψη πως ναι μεν ο Άλμπερτ Ριέρα πρόκειται για έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρούν πως ο Ισπανός χαφ-εξτρέμ έχει προσφέρει τα αναμενόμενα στην ομάδα. Σαφώς και έχει δείξει καλά δείγματα γραφής, αλλά στον Πειραιά δεν έχει φτάσει (τουλάχιστον ακόμη) τα υψηλά στάνταρ απόδοσης του πρόσφατου παρελθόντος στην καριέρα του και σε καμία περίπτωση η προσφορά του δεν συμβαδίζει με τα πολλά λεφτά που παίρνει. Βέβαια, εύλογα κάποιος θα πει πως δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής στο ερυθρόλευκο ρόστερ που δεν παίζει με βάση των χρημάτων που λαμβάνει, αλλά, τουλάχιστον, αυτή την στιγμή υπάρχει μία πρόταση για εκείνον.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πάντως, τον υπολογίζει κανονικά ενόψει της νέας σεζόν και τον προορίζει, όπως είναι λογικό, για την θέση του βασικού αριστερού χαφ-εξτρέμ στην ενδεκάδα του. Στο ενδεχόμενο αποχώρησης του ο Ολυμπιακός δεν προτίθεται να ψάξει για αντικαταστάτη. Διότι πολύ απλά ο Ισπανός τεχνικός στο συγκεκριμένο πόστο μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορους παίκτες, είτε με το να τοποθετήσει στα άκρα τον Κέβιν Μιραλάς (όπως κάνει συχνά), είτε με το να βάλει εκεί παίκτες (για παράδειγμα) όπως ο Τζαμέλ Αμπντούν και ο Ράφικ Τζεμπούρ. Ποδοσφαιριστές, δηλαδή, που δεν χρειάζεται απαραίτητα να πρόκειται για κλασικούς αριστεροπόδαρους ακραίους μέσους, αλλά για σύγχρονους μεσοεπιθετικούς και ευέλικτους στράικερ οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν με άνεση εκεί. Ακόμη και οι  Γιάννης Φετφατζίδης και Φραν Γέστε έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

Ας μην το προχωρήσουμε πολύ όμως, διότι ο Άλμπερτ Ριέρα δεν έφυγε από τον Πειραιά και παραμένει ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, τουλάχιστον, έως και το 2014. Γενικά στην διοίκηση δεν είναι απογοητευμένοι από την προσφορά του Ισπανού χαφ-εξτρέμ στην ομάδα, αλλά παράλληλα δεν είναι και ενθουσιασμένοι με την απόδοση του, καθώς περιμένουν, όπως είναι λογικό, περισσότερα από εκείνον. Υπάρχει η άποψη πως η μεταγραφή αυτή δεν έχει "πιάσει" απόλυτα όπως για παράδειγμα έγινε με τους Άριελ Ιμπαγάσα, Κέβιν Μιραλάς, Νταβίδ Φουστέρ, Φρανσουά Μοδέστο και Ραφίκ Τζεμπούρ. Θα πείτε (πολύ σωστά) πως δεν είναι και η μόνη (βλέπε Ουρτάδο, Ρόμενταλ), αλλά το θέμα είναι πως ο 29χρονος ακραίος μέσος κοστίζει πάρα πολύ (2.400.000 ευρώ ετησίως). Μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και θα μάθουμε οριστικά τι μέλει γενναίσθε, με τις πιθανότητες παραμονής ή φυγής του παίκτη να είναι μοιρασμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου