Το θέμα της απόκτησης του αμυντικού μέσου που θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό, έχει μπει για τα καλά πλέον στην τελική του ευθεία, καθώς, διοίκηση και προπονητής έχουν καταλήξει στην περίπτωση του Ζεάν Μακούν.
Ο μέσος της Άστον Βίλα αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο των Πειραιωτών, με κύκλους της ΠΑΕ να τονίζουν μάλιστα πως πρώτα θα ξεκαθαρίσει το θέμα της απόκτησης του καμερουνέζου χαφ και μετά θα δρομολογηθούν οι όποιες εξελίξεις με τους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους.
Μάλιστα, αυτό που εκφράζεται από την ΠΑΕ, είναι πως ακόμα και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και αγωνίζονται σε άλλες θέσεις (π.χ. Αμπντούν), θα προχωρήσουν, αφού ξεκαθαρίσει το «τοπίο» με τον Μακούν.
Όπως γίνεται αντιληπτό, στο λιμάνι τα πάντα τις τελευταίες ημέρες-ώρες κινούνται γύρω από το «μηχανάκι» της  Άστον Βίλα, η απόκτηση (ή μη) του οποίου θα κρίνει εν πολλοίς και τις επόμενες κινήσεις των Πειραιωτών στο μεταγραφικό «παζάρι».
Πάντως το γεγονός πως ο Μακλίς δεν χρησιμοποίησε τον Μακούν στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν, «λέει» πολλά και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας…