Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Santa Cruz is coming to town?

Φαξ με το όνομα του διεθνή Παραγουανού στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρόκε Σάντα Κρουζ, έφτασε στην πλατεία Αλεξάνδρας και η περίπτωσή του εξετάζεται για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού.
Εκτός από τον παίκτη που θα καλύψει την "τρύπα" στην μεσαία γραμμή, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ζήτησε και έναν ποδοσφαιριστή για να ενισχύσει στην γραμμή κρούσης της ομάδας τους Μιραλάς, Τζεμπούρ και Πάντελιτς.
Τα νέα, φυσικά, έφτασαν στα αφτιά των μάνατζερ, οι οποίοι ξεκίνησαν να παρουσιάζουν την "πραμάτεια" τους στους ιθύνοντες της ομάδας του Πειραιά. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γαύρος", στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας έφτασε φαξ με το όνομα του διεθνή Παραγουανού στράικερ της Μαντσεστερ Σίτι, Ρόκε Σάντα Κρουζ και κάθε άλλο από απαρατήρητο πέρασε. Οι διοικούντες τους πρωταθλητές Ελλάδας ξεκίνησαν το "ψάξιμο" της περίπτωσης αυτής, καθώς αναγνωρίζουν τη μεγάλη αξία του παίκτη και δεν είναι αρνητικοί στα να στελεχώσουν την επιθετική γραμμή τους με έναν παίκτη του επιπέδου του Σάντα Κρουζ, εφόσον οι συνθήκες ευνοούν μια τέτοια κίνηση.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, Ρομπέρτο Μαντσίνι, δεν υπολογίζει καθόλου τον Παραγουανό και στην αγγλική ομάδα θέλουν να τον "ξεφορτωθούν", είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι, είτε με κανονική μεταγραφή. Μάλιστα, η Σίτι είναι διατεθειμένη να αποζημιώσει αδρά τον παίκτη για να τον πείσει να αποχωρήσει από το Μάντσεστερ. Μέχρι στιγμής, μόνο η ισπανική Ράγιο Βαγεκάνο έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τον παίκτη.

Ο Ρόκε Σάντα Κρουζ γεννήθηκε στις 16/8/81 στο Ασουνσιόν και ξεκίνησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα 16 του (1997) με την ομάδα της Ολίμπια, ενώ την ίδια χρονιά χρίζεται διεθνής και "κερδίζει" το παρατσούκλι "Μπέιμπιγκολ" για τα κατορθώματά του (24 συμμ. 13 γκολ). Τη σεζόν 1999-2000 παίρνει μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 7 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην Γερμανία θα κάτσει για 8 χρόνια όπου θα έχει 155 συμμετοχές και 31 γκολ. Το 2007 η Μπλάκμπερν θα καταβάλει 3,5 εκατομμύρια λίρες  και θα τον πάρει στην Αγγλία. Με 23 τέρματα σε 57 αγώνες θα κινήσει το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τον αγοράζει το 2009.

Στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" δεν "πιάνει" και έχει μόλις 20 συμμετοχές με τρία γκολ. Κατά την περσινή περίοδο, ο Σάντα Κρουζ είχε χάσει πλήρως τη θέση του στην ομάδα (1 συμμετοχή) και επιστρέφει στην Μπλάκμπερν ως δανεικός για έξι μήνες, όπου έχει 9 παιχνίδια και κανένα γκολ, ολοκληρώνοντας μια κακή σεζόν για τον παίκτη.

Με την Εθνική Παραγουάης ο Σάντα Κρουζ έχει αγωνιστεί σε 87 ματς, έχοντας σκοράρει 25 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου