Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Η Μπρέντα είναι μία μικρομεσαία ολλανδική ομάδα. Έπαιζε, όμως, το δέκατο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και την επόμενη εβδομάδα αρχίζει το Πρωτάθλημα στη χώρα της. Θεωρητικά, είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά, κάτι που φάνηκε και στην πράξη, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, όμως, "πέταγε φωτιές" στο "Rat Verlegh Stadion" κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση, χάνοντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για την επίτευξη κι άλλων γκολ.
Πέρυσι, ο Ολυμπιακός απέδωσε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο, κατακτώντας πανηγυρικά το Πρωτάθλημα. Με τον ίδιο προπονητή, την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και σχεδόν απαράλλαχτο τον βασικό κορμό παικτών, ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειοποιήσει αυτό το πρότζεκτ και να μαγέψει. Στην κυριολεξία! Αυτή η ομάδα, μπορεί να καθηλώσει τον θεατή. Αυτή την ομάδα, χαίρεσαι να τη βλέπεις. Ζητούμενο, είναι η διάρκεια. Τα 45 λεπτά, να γίνουν 55, 65 και ούτω καθεξής. Αυτός είναι ο στόχος του Βαλβέρδε και θα επιτευχθεί μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά.

Κόντρα στην Μπρέντα, η πειραϊκή ομάδα έκανε με διαφορά το καλύτερό της πρώτο ημίχρονο στους τέσσερις αγώνες προετοιμασίας που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Παρόλο που παρατάχθηκε με την αναπληρωματική τετράδα στην άμυνα, αλλά και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι πάτησαν για πρώτη φορά την περιοχή του Ολυμπιακού στο 26' και οι οπαδοί τους... πανηγύριζαν!

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους απ' ό,τι κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, πίεσαν ασφυκτικά την ολλανδική ομάδα, είχαν εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ σε αυτό το διάστημα και δημιούργησαν το μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών, συγκριτικά με τα τρία προηγούμενα φιλικά τεστ. Στα επίσημα παιχνίδια, όμως, δεν πρέπει να χάνονται τόσες ευκαιρίες. Ζητείται, λοιπόν, καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και ουσία. Στο δεύτερο ημίχρονο, η κούραση των έντεκα παικτών ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μόλις πέντε αλλαγές, με την πρώτη στο 66'. Άλλωστε, υπάρχει και το μεσημεριανό φιλικό της Κυριακής (31/7) με αντίπαλο τη Χέρενφεν, όπου θα αγωνιστούν όσοι δεν συμμετείχαν απόψε (συν τις πέντε αλλαγές).

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν απολαυστικός. Έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος κοντρόλαρε άψογα με το κεφάλι και με μία εκπληκτική λόμπα "κρέμασε" τον τερματοφύλακα της Μπρέντα. Ο 24άχρονος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα φιλικά ματς και αυτό το τέρμα σίγουρα θα τον... ξεμπλοκάρει.

Βέβαια, κάποια λάθη που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο "φθηνά" γκολ από τον 19άχρονο Ολλανδό επιθετικό, Άλεξ Σχαλκ. Στο πρώτο, ο Δασκαλάκης κάνει αδύναμο βολέ, ο Σουμπίνιο χάνει την πρώτη κεφαλιά στο κέντρο (εκεί ο κεντρικός μέσος πρέπει να "καθαρίζει" τη φάση) και ο ταχύτατος Σχαλκ βγαίνει στην αντεπίθεση και "τρυπώνει" στο αμυντικό δίδυμο του Πρωταθλητή Ελλάδας (Παπάζογλου, Μαρκάνο), που δεν συνεννοήθηκε όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο γκολ, η ομάδα δεν αντέδρασε σωστά σε μία στημένη φάση και το... πλήρωσε. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, οι παίκτες δεν μπορούν να "βγάλουν" ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα στην ίδια ένταση. Η κούραση από τις δυνατές προπονήσεις είναι δεδομένη.

ΥΓ1: Για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, έχω γράψει την άποψή μου. Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω άλλο. Ούτε θα γράψω κάτι αρνητικό για τον Ουρτάδο. Ευτυχώς ο αγώνας είχε τηλεοπτική κάλυψη.

ΥΓ2: Ακόμα δεν έχουμε δει αγωνιζόμενους τους Γέστε και Φέισα. Δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα. Το φιλικό με τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον πλησιάζει...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου