Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το έχει στο... αίμα του!

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Ολυμπιακός παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο πρωτάθλημα Ελλάδας και κατάφερε να κάνει αρκετά ρεκόρ. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε και «καθοδήγησε» την ομάδα ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο έμπειρος κεντρικός από την Αργεντινή ανέβασε επίπεδο τους «ερυθρόλευκους» και με τη «μαεστρία» του, έκανε τη… ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη.

Ο «Κάνιο» ήταν πρώτος –με διαφορά- στις πάσες (376), ενώ κατάφερε να βγάλει και 6 ασίστ. Το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος, περνούσε από τα πόδια του και όταν ο ίδιος βρισκόταν σε καλή μέρα τότε ο Ολυμπιακός «πετούσε»! Μπορούσε να βοηθήσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά (με το πείσμα του) και με λίγα λόγια ήταν ο «άρχοντας» του κέντρου!

Αυτά δείχνουν πως ήταν απαραίτητος για τους Πειραιώτες και τη νέα χρονιά η ομάδα θα περιμένει πολλά απʼ αυτόν. Ειδικά στο Champions League, η εμπειρία του είναι απαραίτητη και η έμπνευση του μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει λύσεις ή νίκες!
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που αναφέρονται στην ηλικία του Ιμπαγάσα. Αυτή τη στιγμή, είναι 34 ετών και σε λίγους μήνες θα «κλείσει» τα 35 του χρόνια. Από την πλευρά του, ο ίδιος δείχνει μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο και πρόσφατα δήλωσε πως θέλει να παίζει μέχρι τα 36 του. Επίσης, είναι Αργεντινός, δηλαδή, κατάγεται από μια χώρα που το έχει στο… αίμα της να «βγάζει» παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο μέχρι μεγάλη ηλικία!

«Τρανά» παραδείγματα οι Χαβιέ Ζανέτι και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, οι οποίοι σε… προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία ζουν μεγάλες στιγμές και πανηγυρίζουν τρόπαια. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, όπως ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος ανανέωσε με τη Μίλαν σε ηλικία 35 ετών, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξη και ο Πολ Σκόουλς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ιμπαγάσα λοιπόν, δεν πτοείται και παρόλο που τα χρόνια περνούν, ο ίδιος δηλώνει δυνατός και τη νέα χρονιά είναι έτοιμος να βοηθήσει όπως ο ίδιος ξέρει την ομάδα.

ΤΑ 7 ΣΥΝ ΤΗΣ 2ης ΧΡΟΝΙΑΣ

Μπορεί στην… πλάτη του Ιμπαγάσα να προστίθεται ακόμη ένας χρόνος, ωστόσο, το 2011-2012 ο «Κάνιο» θα έχει περισσότερα προτερήματα. Και ο «ΓΑΥΡΟΣ» σας παρουσιάζει τα επτά συν:

+ Ο Ιμπαγάσα την περασμένη σεζόν δεν είχε κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Φέτος, θα βρίσκεται στην Αυστρία, όπου θα χριστεί ο νέος Θρύλος και θα «μπει» για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας…

+ Προς το τέλος του πρωταθλήματος, ο «Κάνιο» έβγαλε τις 4 από τις 6 ασίστ που είχε. Αυτό δείχνει πως «γνωρίστηκε» με τους συμπαίκτες του και του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα.

+ Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει στο Champions League, δίνει άλλο κίνητρο σε όλους τους παίκτες… Και στον Ιμπαγάσα φυσικά!

+ Σε μεγάλη ηλικία (34 ετών) πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πολλά για τον ίδιο και ένα ξεχωριστό «δέσιμο» με τον Ολυμπιακό.

+ Έμεινε ο Βαλβέρδε, ένας προπονητής που τον γνωρίζει και του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη. Του χρόνου θα είναι ακόμη πιο άνετος…

+ Εχει κερδίσει τον κόσμο από την πρώτη στιγμή, αλλά και τον σεβασμό των αντιπάλων (αναδείχτηκε MVP από τη NOVA). Ο ίδιος θα θέλει να τους ανταποδώσει την αγάπη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

+ Ο Ολυμπιακός «κοιτάζει» παίκτες από την ισπανική αγορά. Αυτό είναι μεγάλο συν για τον ίδιο, αφού ξέρει την γλώσσα και θα γνωριστεί γρήγορα μαζί τους…

Ο «ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ» ΤΩΝ «ΝΕΡΑΤΖΟΥΡΙ»


Ο Χαβιέ Ζανέτι (37 ετών) έχει το ψευδώνυμο του… τρακτέρ! Αυτό προήλθε επειδή «όργωνε» για πολλά χρόνια τη δεξιά πλευρά της άμυνας, τόσο στους «νερατζούρι» που παίζει από το 1995, όσο και στην Μπάνφιλντ που έπαιζε πριν μετακομίσει στην Ευρώπη. Ο Ζανέτι τα τελευταία χρόνια (λόγω του Μαϊκόν που είναι δεξιός μπακ), παίζει και σε άλλες θέσεις και βοηθάει εξίσου καλά στο κέντρο του γηπέδου. Σε μεγάλη ηλικία, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πήρε το Champions League (2010), ενώ έχει πανηγυρίσει πολλά πρωταθλήματα.

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΖΕΙ… ΔΟΞΕΣ


Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος κατάγεται από την χώρα του Ιμπαγάσα, είναι ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Ο 36χρονος κεντρικός παίζει στην Εστουδιάντες από το 2006, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές. Το 2009 (σε ηλικία 34 ετών) κατάφερε με την ομάδα του να πάρει το Κόπα Λιμπερταδόρες (το Champions League της Λατινικής Αμερικής), ενώ ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε την κορυφή του πρωταθλήματος Απερτούρα.
Ο Βερόν, στην Εστουδιάντες είναι το «μυαλό» της ενδεκάδας και όλες οι προσπάθειες της ομάδας περνάνε από τα… πόδια του.

ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ


Πρόσφατα παραδείγματα στον Ολυμπιακό, είναι οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Αντώνης Νικοπολίδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές έμειναν στους Πειραιώτες μέχρι μεγάλη ηλικία.
Ο Σέρβος αριστερός χαφ, αποχώρησε από τον Ολυμπιακό σε ηλικία 36 ετών, έχοντας κατακτήσει το νταμπλ (2008-2009). Μετά από 13 χρόνια στους «ερυθρόλευκους» και 12 πρωταθλήματα που πήρε, έβαλε τέλος σε μια πλούσια καριέρα, αλλά μέχρι και τα τελευταία ματς που έπαιζε, βοηθούσε την ομάδα.
Αναφορικά με τον Αντώνη Νικοπολίδη, αποχώρησε από τα γήπεδα, πριν λίγο καιρό. Σε ηλικία 40 ετών «κρέμασε» τα… γάντια του, όμως, μέχρι μεγάλη ηλικία πρόσφερε πολλά. Χαρακτηριστικό το εκτός έδρας ματς με την Αρσεναλ πριν δύο χρόνια (29/09/2009), όπου με τις αποκρούσεις του, έκανε τους πάντες να «παραμιλάνε»!

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΣΤΑ 35 ΤΟΥ…

Στη Μίλαν αγωνίζεται από το 2002 και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με τους «ροσονέρι». Ο λόγος για τον Κλάρενς Ζέεντορφ! Έχει πάρει το Champions League  δύο φορές (2003, 2007), ενώ φέτος κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ιταλίας.
Η προσφορά του στην ομάδα είναι ξεχωριστή και μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια ενέργεια του ή να δώσει τη νίκη με ένα σουτ! Ετσι λοιπόν, ο Ολλανδός που κρίνεται απαραίτητος, ανανέωσε φέτος το συμβόλαιο του και θα μείνει για τουλάχιστον έναν χρόνο στη Μίλαν.

ΤΟΝ… ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το συμβόλαιο του Πολ Σκόουλς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελειώνει. Ωστόσο, ο προπονητής του, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει δηλώσει πως τον θέλει στην ομάδα. Αυτή την περίοδο διανύει το τριακοστό έβδομο έτος της ηλικίας του και φέτος είχε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και 6 ματς στο Champions League.  Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τον Άγγλο μέσο, ωστόσο, αυτό δεν τον επηρεάζει και σκέφτεται την ανανέωση του συμβολαίου του, αφού μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους (ψυχολογικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου