Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Να δείξει ποιος είναι!

Σίγουρα ο Μοϊσές Ουρτάδο δεν εντυπωσίασε την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό, ωστόσο, τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και ο ίδιος περιμένουν η νέα σεζόν να είναι καλύτερη.

Ο Ισπανός αμυντικός χαφ έχει την εμπειρία και έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει στο χώρο του κέντρου. Σε όλη του την καριέρα έπαιζε στην Εσπανιόλ και εκεί ήταν βασικότατος από το 2006 και έπειτα. Είναι λογικό, την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό να αισθάνθηκε «έξω από τα νερά» του, αφού ουσιαστικά, από το ξεκίνημα της καριέρας του παίζει στην Εσπανιόλ.

Στις αρχές, αγωνιζόταν με τη βʼ ομάδα και στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη. Μόνο το 2004-2005 πήγε στην Εϊμπάρ (μία σεζόν), με την οποία αγωνίστηκε σε 33 ματς και σκόραρε μία φορά στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα; Να επιστρέψει κατευθείαν στην Εσπανιόλ, όπου ήταν βασικότατος και είχε «γεμάτες» χρονιές. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά της επιστροφής του, κατάφερε να πανηγυρίσει και το Κόπα ντελ Ρέι. Στον τελικό, η ομάδα του είχε επικρατήσει με 4-1 της Σαραγόσα και είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

ΜΕ ΕΡΝΕΣΤΟ… ΤΕΛΙΚΟ
Επίσης, το 2006-2007 ο Ουρτάδο βρισκόταν στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε (Εσπανιόλ) με την οποία είχε φτάσει στον τελικό του UEFA (νυν Europa League). Και εκείνη τη χρονιά, ο Ισπανός αμυντικός χαφ ήταν βασικός, έχοντας 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε σε όλα (σχεδόν) τα ματς της Ευρώπης. Μάλιστα, στον τελικό, ήταν στη βασική ενδεκάδα και μάλιστα, έπαιζε με πολύ πάθος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 68ʼ (δεύτερη κίτρινη κάρτα). Η αποβολή του, όμως, δεν στοίχισε, αλλά η ομάδα του έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο Ουρτάδο είχε συνεισφέρει τα μέγιστα εκείνη τη χρονιά στο να πάει η Εσπανιόλ στον τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα, είχε σκοράρει και στο ματς με τη Βέρντερ Βρέμης στην Ισπανία (3-0), στο πρώτο ματς των ημιτελικών.

ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ, Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μπορεί την περσινή χρονιά ο Ουρτάδο να μην ήταν αυτός που όλοι περίμεναν (είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα), όμως, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Πρώτα απʼ όλα, θα κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, κάτι που πέρσι δεν είχε συμβεί. Επίσης, ο 30χρονος γνωρίζει πλέον την ελληνική πραγματικότητα, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον εμπιστεύεται και τον γνωρίζει πολύ καλά.

Ο ίδιος, λοιπόν, θέλει να αποδείξει τι πραγματικά αξίζει και η νέα χρονιά θα είναι μια καλή ευκαιρία, αφού και το κίνητρο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου