Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Βαλβέρδε: «22 με 23 παίκτες»

O τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Κύπρο κατά την άφιξη της αποστολής στο «Ελ. Βενιζέλος» και φανέρωσε μεταξύ άλλων με πόσους παίκτες επιθυμεί να δουλέψει στην ομάδα:
Κόουτς, θα θέλαμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας από τα όσα ζήσατε στην Κύπρο.
«Ήταν διαφορετικά αυτά τα φιλικά παιχνίδια και τα χρειαζόμασταν γιατί δεν έχουμε επίσημα ματς πρωταθλήματος. Το επίπεδο της προπόνησης είναι τώρα διαφορετικό γιατί δεν έχουμε την πίεση των επίσημων αγώνων. Οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές και φάνηκε η διαφορά μεταξύ των παικτών που δεν είχαν παίξει τον ίδιο αριθμό αγώνων.
Ήταν πολύ σημαντικά για εμάς αυτά τα φιλικά και κρατάμε τους παίκτες σε εγρήγορση. Σταματάμε τώρα, παίρνουμε άδεια και προτιμώ να ξεκινήσουμε νωρίτερα, τον Ιούλιο και να εξελιχθούν όλα καλά στην συνέχεια.»
Υποθέτουμε ότι αυτά τα φιλικά ήταν μία καλή ευκαιρία για να βγάλετε μία πρώτη εικόνα για τους Σουμπίνιο και Παπάζογλου.
«Είναι διαφορετικό να βλέπεις αυτούς τους παίκτες στις ομάδες που έπαιζαν δανεικοί από το να τους βλέπεις εδώ. Είναι διαφορετικό να κάνουν προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και είναι πολύ καλύτερα και γι' αυτούς και για εμάς. Μπορεί να έρθουν μαζί μας να προετοιμαστούν. Δεν ξέρω ακόμα, θα δούμε.»

Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτά τα δύο παιδιά. Είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές που παίζουν δανεικοί σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας ή της Β' Εθνικής.

«Πρέπει να μιλήσω με τους συνεργάτες μου για το πόσοι ακριβώς παίκτες θα έρθουν στο Ζέεφελντ. Είναι πολλοί παίκτες και το ξέρουμε αυτό. Κάποιοι από αυτούς θα έρθουν. Δεν μπορώ όμως ακόμα να σας πω ποιοι θα είναι αυτοί.
Τέλος πάντων, μετά το τέλος της προετοιμασίας θα χρειάζομαι 22 με 23 παίκτες για το ρόστερ της ομάδας. Θέλω 22 με 23 παίκτες. Τώρα αν θα πάρουμε και κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά που είναι δανεικοί, θα το δούμε.»

Δεν είναι κακό για τον Ολυμπιακό το ότι τελείωσε το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, στις 17 Απριλίου και ουσιαστικά έχετε 2,5 μήνες αγωνιστικές απραξίας μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας;

«Φέτος για εμάς ήταν δύσκολα. Το τελευταίο ματς ήταν στις 17 Απριλίου και το πρωτάθλημα για εμάς έχει τελειώσει ουσιαστικά από τον Μάρτιο. Το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι είναι στις 28 Αυγούστου. Υπάρχουν και τα ματς των Εθνικών ομάδων και θα ξεκινήσουμε από τις 4 Ιουλίου την προετοιμασία για ένα ματς τον Αύγουστο.

Έχουμε τελειώσει από τον Μάρτιο και θέλαμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας. Να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τον τίτλο.

Στο τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, οι 3,5 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού φώναξαν για ακόμη μία φορά το όνομά σας.
«Τώρα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι χαρούμενοι γιατί έχουν πάρει το πρωτάθλημα, έχουν τον κύριο Βαλβέρδε, τον Μιραλάς, τον Ριέρα, τον Ιμπαγάσα. Οι οπαδοί είναι χαρούμενοι και είναι λογικό. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη οπότε τώρα πρέπει να το διασκεδάσουμε όλοι. Για μένα είναι πολύ καλό, είμαι περήφανος που με αναγνωρίζουν, φωνάζουν το όνομα μου και με θέλουν στην ομάδα.»
Πέρσι δεν κάνατε εσείς την προετοιμασία, αλλά ο κ. Λίνεν. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.
«Έτσι ακριβώς. Είναι καλύτερα για την ομάδα ότι η προετοιμασία ξεκινάει αρχές Ιουλίου και έχω την δυνατότητα να φτιάξω εγώ την ομάδα. Θα έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου από την αρχή, κάτι που δεν είχε συμβεί πέρσι. Πρέπει να αποδείξουμε πολλά πράγματα. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν δείξαμε και πολλά φέτος υπό την έννοια ότι δεν παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρέπει να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, οφείλουμε να παίξουμε δυνατά και πιο καλά και στο πρωτάθλημα. Πρέπει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα να είναι πιο δυνατό και νομίζω ότι χρειαζόμαστε πιο σκληρά παιχνίδια στην Ελλάδα. Θέλω να είμαστε έτοιμοι όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι, όμως, το ίδιο τα φιλικά με τα επίσημα παιχνίδια και γι' αυτό πρέπει να έχουμε αγώνες στα πόδια μας.»
Μιας και μιλήσατε για φιλικά, τι παιχνίδια προτιμάτε το καλοκαίρι; Δυνατά με αντιπάλους ομάδες του βεληνεκούς της Μπαρτσελόνα ή με χαμηλότερου επιπέδου;
«Δεν προτιμώ να παίξω φιλικό με την Μπαρτσελόνα. Όχι. Προτιμώ να παίξουμε σκληρά παιχνίδια, αλλά όχι με την Μπαρτσελόνα, όχι με ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου. Θα παίξουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου