Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το έχει στο... αίμα του!

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Ολυμπιακός παρουσίασε εξαιρετική εικόνα στο πρωτάθλημα Ελλάδας και κατάφερε να κάνει αρκετά ρεκόρ. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισε και «καθοδήγησε» την ομάδα ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο έμπειρος κεντρικός από την Αργεντινή ανέβασε επίπεδο τους «ερυθρόλευκους» και με τη «μαεστρία» του, έκανε τη… ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη.

Ο «Κάνιο» ήταν πρώτος –με διαφορά- στις πάσες (376), ενώ κατάφερε να βγάλει και 6 ασίστ. Το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδος, περνούσε από τα πόδια του και όταν ο ίδιος βρισκόταν σε καλή μέρα τότε ο Ολυμπιακός «πετούσε»! Μπορούσε να βοηθήσει τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά (με το πείσμα του) και με λίγα λόγια ήταν ο «άρχοντας» του κέντρου!

Αυτά δείχνουν πως ήταν απαραίτητος για τους Πειραιώτες και τη νέα χρονιά η ομάδα θα περιμένει πολλά απʼ αυτόν. Ειδικά στο Champions League, η εμπειρία του είναι απαραίτητη και η έμπνευση του μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει λύσεις ή νίκες!
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που αναφέρονται στην ηλικία του Ιμπαγάσα. Αυτή τη στιγμή, είναι 34 ετών και σε λίγους μήνες θα «κλείσει» τα 35 του χρόνια. Από την πλευρά του, ο ίδιος δείχνει μεγάλη όρεξη για ποδόσφαιρο και πρόσφατα δήλωσε πως θέλει να παίζει μέχρι τα 36 του. Επίσης, είναι Αργεντινός, δηλαδή, κατάγεται από μια χώρα που το έχει στο… αίμα της να «βγάζει» παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο μέχρι μεγάλη ηλικία!

«Τρανά» παραδείγματα οι Χαβιέ Ζανέτι και Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, οι οποίοι σε… προχωρημένη (ποδοσφαιρικά) ηλικία ζουν μεγάλες στιγμές και πανηγυρίζουν τρόπαια. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, όπως ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος ανανέωσε με τη Μίλαν σε ηλικία 35 ετών, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξη και ο Πολ Σκόουλς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ιμπαγάσα λοιπόν, δεν πτοείται και παρόλο που τα χρόνια περνούν, ο ίδιος δηλώνει δυνατός και τη νέα χρονιά είναι έτοιμος να βοηθήσει όπως ο ίδιος ξέρει την ομάδα.

ΤΑ 7 ΣΥΝ ΤΗΣ 2ης ΧΡΟΝΙΑΣ

Μπορεί στην… πλάτη του Ιμπαγάσα να προστίθεται ακόμη ένας χρόνος, ωστόσο, το 2011-2012 ο «Κάνιο» θα έχει περισσότερα προτερήματα. Και ο «ΓΑΥΡΟΣ» σας παρουσιάζει τα επτά συν:

+ Ο Ιμπαγάσα την περασμένη σεζόν δεν είχε κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Φέτος, θα βρίσκεται στην Αυστρία, όπου θα χριστεί ο νέος Θρύλος και θα «μπει» για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας…

+ Προς το τέλος του πρωταθλήματος, ο «Κάνιο» έβγαλε τις 4 από τις 6 ασίστ που είχε. Αυτό δείχνει πως «γνωρίστηκε» με τους συμπαίκτες του και του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα.

+ Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει στο Champions League, δίνει άλλο κίνητρο σε όλους τους παίκτες… Και στον Ιμπαγάσα φυσικά!

+ Σε μεγάλη ηλικία (34 ετών) πήρε το πρώτο του πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πολλά για τον ίδιο και ένα ξεχωριστό «δέσιμο» με τον Ολυμπιακό.

+ Έμεινε ο Βαλβέρδε, ένας προπονητής που τον γνωρίζει και του έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη. Του χρόνου θα είναι ακόμη πιο άνετος…

+ Εχει κερδίσει τον κόσμο από την πρώτη στιγμή, αλλά και τον σεβασμό των αντιπάλων (αναδείχτηκε MVP από τη NOVA). Ο ίδιος θα θέλει να τους ανταποδώσει την αγάπη, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

+ Ο Ολυμπιακός «κοιτάζει» παίκτες από την ισπανική αγορά. Αυτό είναι μεγάλο συν για τον ίδιο, αφού ξέρει την γλώσσα και θα γνωριστεί γρήγορα μαζί τους…

Ο «ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ» ΤΩΝ «ΝΕΡΑΤΖΟΥΡΙ»


Ο Χαβιέ Ζανέτι (37 ετών) έχει το ψευδώνυμο του… τρακτέρ! Αυτό προήλθε επειδή «όργωνε» για πολλά χρόνια τη δεξιά πλευρά της άμυνας, τόσο στους «νερατζούρι» που παίζει από το 1995, όσο και στην Μπάνφιλντ που έπαιζε πριν μετακομίσει στην Ευρώπη. Ο Ζανέτι τα τελευταία χρόνια (λόγω του Μαϊκόν που είναι δεξιός μπακ), παίζει και σε άλλες θέσεις και βοηθάει εξίσου καλά στο κέντρο του γηπέδου. Σε μεγάλη ηλικία, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πήρε το Champions League (2010), ενώ έχει πανηγυρίσει πολλά πρωταθλήματα.

ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΖΕΙ… ΔΟΞΕΣ


Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος κατάγεται από την χώρα του Ιμπαγάσα, είναι ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Ο 36χρονος κεντρικός παίζει στην Εστουδιάντες από το 2006, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές. Το 2009 (σε ηλικία 34 ετών) κατάφερε με την ομάδα του να πάρει το Κόπα Λιμπερταδόρες (το Champions League της Λατινικής Αμερικής), ενώ ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε την κορυφή του πρωταθλήματος Απερτούρα.
Ο Βερόν, στην Εστουδιάντες είναι το «μυαλό» της ενδεκάδας και όλες οι προσπάθειες της ομάδας περνάνε από τα… πόδια του.

ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ» ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ


Πρόσφατα παραδείγματα στον Ολυμπιακό, είναι οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Αντώνης Νικοπολίδης. Οι δύο ποδοσφαιριστές έμειναν στους Πειραιώτες μέχρι μεγάλη ηλικία.
Ο Σέρβος αριστερός χαφ, αποχώρησε από τον Ολυμπιακό σε ηλικία 36 ετών, έχοντας κατακτήσει το νταμπλ (2008-2009). Μετά από 13 χρόνια στους «ερυθρόλευκους» και 12 πρωταθλήματα που πήρε, έβαλε τέλος σε μια πλούσια καριέρα, αλλά μέχρι και τα τελευταία ματς που έπαιζε, βοηθούσε την ομάδα.
Αναφορικά με τον Αντώνη Νικοπολίδη, αποχώρησε από τα γήπεδα, πριν λίγο καιρό. Σε ηλικία 40 ετών «κρέμασε» τα… γάντια του, όμως, μέχρι μεγάλη ηλικία πρόσφερε πολλά. Χαρακτηριστικό το εκτός έδρας ματς με την Αρσεναλ πριν δύο χρόνια (29/09/2009), όπου με τις αποκρούσεις του, έκανε τους πάντες να «παραμιλάνε»!

ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΣΤΑ 35 ΤΟΥ…

Στη Μίλαν αγωνίζεται από το 2002 και έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με τους «ροσονέρι». Ο λόγος για τον Κλάρενς Ζέεντορφ! Έχει πάρει το Champions League  δύο φορές (2003, 2007), ενώ φέτος κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ιταλίας.
Η προσφορά του στην ομάδα είναι ξεχωριστή και μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια ενέργεια του ή να δώσει τη νίκη με ένα σουτ! Ετσι λοιπόν, ο Ολλανδός που κρίνεται απαραίτητος, ανανέωσε φέτος το συμβόλαιο του και θα μείνει για τουλάχιστον έναν χρόνο στη Μίλαν.

ΤΟΝ… ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Το συμβόλαιο του Πολ Σκόουλς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελειώνει. Ωστόσο, ο προπονητής του, Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει δηλώσει πως τον θέλει στην ομάδα. Αυτή την περίοδο διανύει το τριακοστό έβδομο έτος της ηλικίας του και φέτος είχε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και 6 ματς στο Champions League.  Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει για τον Άγγλο μέσο, ωστόσο, αυτό δεν τον επηρεάζει και σκέφτεται την ανανέωση του συμβολαίου του, αφού μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους (ψυχολογικά).

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Μένω εκτός Εθνικής γιατί δε με σέβονται…»

ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ…Η αηδία του Μπουρούση για όσους διοικούν το ελληνικό μπάσκετ ξεπέρασε κάθε όριο και ο άνθρωπος που πέρσι έβαλε την Εθνική πάνω από την ομάδα και το συμβόλαιο του σταματάει… "Θα μείνω εκτός Εθνικής. Οι άνθρωποι που διοικούν το Ελληνικό μπάσκετ δεν με σέβονται ως αθλητή. Εγώ τιμώ την ομάδα μου αλλά αυτοί δεν με σέβονται εδώ και πέντε χρόνια". Όταν ρωτήθηκε αν αυτό είναι προειδοποίηση ή απόφαση, ο Καρδιτσιώτης σέντερ τόνισε πως είναι απόφαση για να συμπληρώσει: "Πέρσι έπαιξα με σπασμένο χέρι και έτρεχα στα νοσοκομεία".

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Σε καλό δρόμο του Βαλντέζ!

Μπορεί οι άνθρωποι της Λάτσιο να περιμένουν το «ναι» του Νέλσον Βαλντέζ, όμως τα νέα που έρχονται από την Ισπανία είναι αρκετά ευχάριστα για τον Ολυμπιακό. Και αυτό γιατί γραφεία μάνατζερ με έδρα την Ιβηρική χερσόνησο, υποστηρίζουν πως η μεταγραφή του Παραγουανού στον πρωταθλητή Ελλάδας βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της.
Όπως τονίζουν οι Ισπανικοί κύκλοι, ο Μαθία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις, τόσο με την πλευρά του παίκτη, όσο και με την αντίστοιχη της Χέρκουλες και δεν αναμένεται σύντομα να έχουμε «ευχάριστες» ανακοινώσεις, τόσο για τον κόσμο της ομάδας, όσο και για τον ίδιο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που βλέπει στο πρόσωπο του Βαλντέζ έναν παίκτη που θα του «λύσει» τα χέρια.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Και Ριβέρος στη λίστα

Η περίπτωση του Νταβίδ Πισάρο φαίνεται πως "κολλάει" και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στρέφονται και σε άλλες λύσεις για την νευραλγική θέση στον άξονα με τον Παραγουανό Κριστιάν Ριβέρος να είναι ένα από τα...φαβορί.
Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που το brandname της είναι πολύ ελκυστικό για πολλούς αστέρες της στρογγυλής θεάς, ωστόσο το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει και το καλύτερο όνομα και έτσι παίκτες όπως ο Νταβίδ Πισάρο είναι διστακτικοί στο να έρθουν στην Ελλάδα.
Γι' αυτόν το λόγο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει να "κοιτούν" και άλλους παίκτες, ειδικά για την νευραλγική θέση της μεσαίας γραμμής, όπου έχει συμφωνηθεί ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση. Σύμφωνα την εφημερίδα "Πρωταθλητής" ο Παραγουανός μέσος της Σάντερλαντ, Κριστιάν Ριβέρος είναι το πρώτο όνομα στη λίστα του Μαθία ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που η προσέγγιση του Νταβίδ Πισάρο "ναυαγήσει" οριστικά.

Ο Ριβέρος είναι 28 χρονών (16/10/82) και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού χαφ. Είναι "σκύλος" στη μεσαία γραμμή ενώ μπορεί να βοηθήσει πολύ και στην ανάπτυξη της ομάδας. Χρησιμοποιεί το ίδιο καλά και τα δύο του πόδια ενώ είναι σπεσιαλίστας στιε εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Την χρονιά που τελείωσε, αγωνίστηκε στην αγγλική Σάντερλαντ έχοντας 10 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ το όνομά του το "έφτιαξε" στην μεξικάνικη Κρουζ Αζούλ όπου είχε 111 συμμετοχές και 17 γκολ σε 3 χρόνια παρουσίας (2007-10). Επίσης είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Παραγουάης έχοντας 50 συμμετοχές και 9 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 στην Νότια Αφρική.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι πιο "σοβαρό" από διερευνητικές συζητήσεις. Ο Εδουάρδο Μαθία έχει αναλάβει δράση και έχει μάθει τις απαιτήσεις τόσο της Σάντερλαντ, όσο και του παίκτη, αλλά και τη διάθεση του Παραγουανού να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ολα Ανοικτα

Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της άμυνας είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης που θέλει την ελληνοποίηση της ομάδας βλέπει στο πρόσωπο του Σωκράτη Παπασταθόπουλο τον καταλληλότερο για το κέντρο της άμυνας και θα τον διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Μάλιστα ο πατέρας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Χαράλαμπος, μίλησε στην εφημερίδα ΦΩΣ τονίζοντας ότι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει τίποτα κλεισμένο από εμάς! Είμαστε σε διαπραγμάτευση. Στείλαμε τον μάνατζερ του παιδιού στην Ιταλία τώρα να μιλήσει. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι συμφώνησε η Μίλαν με τη Τζένοα, αλλά συμφώνησαν χωρίς τον ξενοδόχο! Ο Σωκράτης έχει ακόμη τέσσερα χρόνια συμβόλαιο με τη Μίλαν. Λήγει το 2015. Αν θέλει ο Σωκράτης φεύγει, αν δεν θέλει, δεν φεύγει. Η Τζένοα θέλει πιθανώς να πάρει τον Σωκράτη για να τον πουλήσει και να βγάλει χρήματα. Δεν είναι κακό αυτό, εμείς καταλαβαίνουμε τις ομάδες, όμως ο παίκτης έχει συμβόλαιο και πρέπει να ερωτηθεί. Ο μάνατζερ του παιδιού θα τους μεταφέρει ότι κακώς ο παίκτης δεν ερωτήθηκε και ότι δεν φεύγει αν δεν συναινέσει για το που θα πάει. Ξέρετε, η Μίλαν είναι μεγάλος σύλλογος, δεν διώχνει κανέναν. Διαπραγματεύσεις κάνει και ανταλλαγές για τα συμφέροντά της. Ο Μπερλουσκόνι έχει προσλάβει 35.000 εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια στις επιχειρήσεις του και δεν έχει διώξει κανέναν. Σε εμάς δεν ήρθε κανείς, δεν έχει γίνει συζήτησε ακόμα. Τουλάχιστον η Μίλαν δεν μας έχει πει κάτι για Ολυμπιακό. Ξέρω όμως ότι η Λιόν τον ζήτησε από τη Μίλαν. Τα πράγματα είναι φλου, τίποτα δεν υπάρχει σίγουρο, όλα είναι ανοιχτά. Καθόλου σίγουρο δεν είναι ότι ο Σωκράτης θα παίξει στη Τζένοα την ερχόμενη σεζόν. Αν είναι να γυρίσει ο Σωκράτης στην Ελλάδα, θα γυρίσει μόνο για τον Ολυμπιακό».

Έντονη φημολογία για Ντιντάκ

Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα «Sportday» ο Ολυμπιακός φαίνεται να «κερδίζει» την Εσπανιόλ στη «μονομαχία» για την απόκτηση του Ντιντάκ Βίλα από τη Μίλαν ενώ ο «Πρωταθλητής» αναφέρει πως έχει δώσει το «ΟΚ» η Μίλαν.
Από την πλευρά των ισπανικών μέσων φημολογείται πως η μεταγραφή θα κλείσει σήμερα κιόλας.
Άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στον παίκτη εκτιμούσαν ότι τελικά θα προτιμήσει τον Ολυμπιακό λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ίδιος ο Ντίντακ εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για την πειραϊκή ομάδα…
Ο Ντιντάκ Βιλά έκανε φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις με την Επσανιόλ με την Μίλαν να τον αγοράζει από την ισπανική ομάδα έναντι 4 εκατ. ευρώ.
Όμως η Εσπανιόλ θέλει να τον ξανά πάρει πίσω με μορφή δανεισμού, λόγω του ότι στους «ροσονέρι» δεν έπαιξε παρά μόνο ένα παιχνίδι, το τελευταίο με την Ουντινέζε.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τριπλό χτύπημα

Ο Ολυμπιακός είναι προφανές ότι τα τελευταία 24ωρα έχει αρχίσει και πάλι να ψάχνεται στην αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Μόνο τυχαία δεν είναι τα ονόματα που ακούστηκαν και τα παρουσίασε χθες ο «ΓΑΥΡΟΣ», του διεθνούς γκολκίπερ του Μαυροβουνίου και του Σέρβου κεντρικού αμυντικού Μπίσεβατς, όπως επίσης του νεαρού φορ Τσέποβιτς. Ούτε φυσικά του Στέφαν Σάβιτς, του αμυντικού της Παρτιζάν, όπως ακούστηκε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ποντγκόριτσα.

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» της Πέμπτης στα RED FILES αναλύει τα δεδομένα με τους παίκτες που προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία και τι ισχύει για τον καθέναν. Ο Ολυμπιακός ψάχνεται για τον Σέρβο αμυντικό της Βαλενσιέν Μίλαν Μπίσεβατς, και για τα αστέρια της εθνικής Μαυροβουνίου στην έξοχη πορεία της στα προκριματικά του EURO, τον φοβερό στόπερ Σάβιτς της Παρτιζάν και τον γκολκίπερ-πύργο της Βιντεότον Φέχερβαρ, Μπόζοβιτς.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ξεκαθαρίζουν οι εκκρεμότητες

Εκτός από τους μεταγραφικούς στόχους που έχει ο Ολυμπιακός και ήδη έχει ξεκινήσει την υλοποίησή τους, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν με τους δανεικούς. Αρκετοί είναι αυτοί που επιστρέφουν και δεν γνωρίζουν το μέλλον τους. Ο Επστάϊν γυρίζει από την Κέρκυρα δεν ξέρει όμως εάν θα διατηρηθεί στο ρόστερ, ο Νταρμπισάϊρ από την Μπέρμιγχαμ θα έρθει στον Πειραιά αφού έληξε ο δανεισμός του, όμως σίγουρα δεν είναι στα πλάνα του Βαλβέρδε. Όπως συμβαίνει άλλωστε και με το Νέμεθ ο οποίος καλά καλά δεν έπαιξε στον Βόλο όπου δόθηκε δανεικός. Ο Λεονάρντο που επιστρέφει από την Βραζιλία είναι τραυματίας και σίγουρα θα βρεθεί τρόπος για να λυθεί το συμβόλαιό του. Όλα αυτά όμως προς το παρόν παραμένουν ερωτηματικά και εκκρεμότητες…

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ανοίγει ο φάκελος Μήτρογλου


Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε σύντομα στο θέμα του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και θα συζητήσει με τους Πειραιώτες για το μέλλον του. Ενδιαφέρον από Βέρντερ και ελληνικές ομάδες.
Μετά από ολιγοήμερες διακοπές, ο διεθνής επιθετικός επέστρεψε στην Ελλάδα την Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσει με τους διοικούντες την ΠΑΕ για το που θα τον βρει η νέα περίοδος.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δείξει πως δεν υπολογίζει στον "Γερμανό", ενόψει της νέας σεζόν και έτσι πολύ δύσκολα θα βρεθεί ανάμεσα στους εκλεκτούς που θα πάρει μαζί του ο Βάσκος στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Ο 23χρονος θα έχει μέσα στα επόμενα 24ωρα συνάντηση με τους ερυθρόλευκους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το αν θα πωληθεί ή δοθεί δανεικός και πάλι σε κάποια ομάδα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το πρώτο με τον Ολυμπιακό να προτιμάει την παραχώρηση του σε ομάδα του εξωτερικού. Ωστόσο δεν αποκλείεται, ο υψηλόσωμος στράικερ να καταλήξει σε ελληνική ομάδα, ως έμψυχο αντάλλαγμα για κάποιον παίκτη, όπως ο Βιερίνια του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Μήτρογλου ουδέποτε έκρυψε την επιθυμία της επιστροφής του στην Γερμανία με την Βέρντερ να τον "καλοβλέπει", αλλά να μην έχει κάνει ακόμα επίσημα κρούση για την απόκτηση του.

Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί μέσα στο προσεχές διάστημα, όταν και η ΠΑΕ θα έχει ενημερώσει επίσημα την πλευρά του παίκτη, πως είναι ελεύθερη να βρει ομάδα για να συνεχίσει τη νέα περίοδο.


Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επαφή Μαρινάκη για Σάντσες

Την επαφή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Κάρλος Σάντσες αποκάλυψε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Εξέδρα ο μάνατζερ του κολομβιανού ποδοσφαιριστή. Επισήμανε όμως ότι οι εξελίξεις θα έρθουν με την λήξη του πρωταθλήματος: «Δεν μπορεί να υπάρχει κάτι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έχω μιλήσει με τον κύριο Μαρινάκη και ο Κάρλος βλέπει θετικά την προοπτική να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Όμως σίγουρα πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και να δούμε ποιες άλλες ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον».

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Ντομινίκ Στρος Καν, είναι «άρρωστος» οπαδός του Θρύλου

Εγώ θα σας αποκαλύψω τη μεγάλη αλήθεια, γιατί το πρακτορείο Ρόιτερ μπροστά μου, μοιάζει με κουτσομπόλα περιπτερού της γειτονιάς και το CNN με web-tv της Γαύδου.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν, εκτός από αθώος στην όλη υπόθεση με το «χερούκλωμα» στη καμαριέρα, είναι και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού και μάλιστα έχει σαν είδωλό του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα σας αποκαλύψω ευθύς αμέσως τι συμβάινει!
Ήταν –περίπου-  πρωί του Απρίλη, πολύ πιο μετά τη ροδαυγή, όταν το ΔΝΤ, πατούσε τη χρεωμένη γη! Την Ελλάδα!
Ο πρόεδρος του ΔΝΤ ήρθε εδώ  και μας ερωτεύτηκε! Μας ερωτεύτηκε σαν ανθρώπους, σαν χώρα, σαν πολιτισμό, σαν κουλτούρα και γενικά το σκίρτημα της καψούρας στη καρδούλα του, ήταν αναπόφευκτο!.. Μα αυτό που «καρακαψουρεύτηκε» ο τύπος, ήταν ο Ολυμπιακός!.. Βέβαια! Μιλάμε για τεράστια καψούρα κι ασήκωτο νταλκά! Ανυπομονούσε κάθε πότε θα έρθει στην Ελλάδα για να πάει το γήπεδο να δει τον Ολυμπιακό «ινκόγκνιτο» χωρίς να τον πάρει κανένας χαμπάρι, γιατί όπως καταλαβαίνετε η θέση του ήταν λεπτή, εν αντιθέσει με τους τρόπους του!.. Για να μη σας πω δηλαδή ότι από μικρός ήταν  Ολυμπιακός και με πείτε υπερβολικό, απλώς σας λέω ότι από παιδί ονειρευόταν μια μέρα να πίνει τα ουζάκια του στα ταβερνάκια της Πειραϊκής, δίπλα απ τα γραφικά βραχάκια και να ονειρεύεται τον Ολυμπιακό να μεσουρανεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χώρια από τις πληροφορίες που λένε ότι σκεφτόταν πολύ σοβαρά να προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μετονομαστεί σε Ολυμπιακό Νομισματικό Ταμείο.
Υπήρχε όμως κάτι που ζήλεψε αυτός ο άνθρωπος. Γιατί όσο ισχυρός και να είσαι, δε παύεις να είσαι άνθρωπος και να έχεις αδυναμίες. Και αυτό που ζήλεψε, δεν ήταν άλλο από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Τον κύριο Μαρινάκη. Ζήλεψε απίστευτα το πώς καταφέρνει αυτός ο άνθρωπος να «χερουκλώνει» ΑΕΚ και Παναθηναϊκό με χαρακτηριστική άνεση.
«Στρος, αν ΣΤΡΩΣεις όπως ο Μαρινάκης, καλά θα πλαγιάσεις» σκέφτηκε ο πρόεδρος του ΔΝΤ και έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Το μόνο που έλειπε ήταν το θύμα. Ένα θύμα παρόμοιο με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Βγήκε λοιπόν στους δρόμους της Νέας Υόρκης που βρισκόταν και μετά από αρκετό ποδόγυρο, δεν βρήκε κάτι που να τον ικανοποιεί. Απελπισμένος πλέον, γύρισε στο ξενοδοχείο του και κάπου εδώ, η τύχη του χαμογέλασε. Μπαίνοντας στο δωμάτιό του, αντίκρισε την (άτυχη) καμαριέρα και το πονηρό του μυαλό άρχισε να σκέφτεται σατανικά. «Πώς σε λένε;», τη ρώτησε με ευγένεια και η καμαριέρα έκανε το μοιραίο λάθος. «Οφήλια» πρόλαβε να ξεστομίσει πριν ο Στρος Καν τη σπρώξει στο δωμάτιο, κλείνοντας πίσω του τη πόρτα με δύναμη, για να βάλει μπρος το πανούργο σχέδιό του. «Οφήλια», είπε με έκπληξη πριν κατεβάσει τα βλέφαρα σκεπτικός. «Οφήλια, οφείλω= Λεφτά δεν έχω, χρωστάω = ΑΕΚ, Παναθηναϊκός», ήταν η σκέψη που πλημμύρισε το μυαλό του και ένα πονηρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη του, με το σπινθηροβόλο βλέμμα του να καρφώνεται στη καμαριέρα.
Όταν το θύμα κατάλαβε ότι θα είχε την τύχη της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας προς την άλλη πλευρά του δωματίου, αλλά στη προσπάθειά της αυτή, σκόνταψε, έπεσε και όταν σηκώθηκε, φώναξε.. «ΠΕΝΑΛΤΙ»!!!
Τότε πια ο Ντομινίκ, σιγουρεύτηκε 10000% ότι ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνε!! Η ίδια ακριβώς περίπτωση με τα θύματα του Βαγγέλη Μαρινάκη!
Τη συνέχεια τη ξέρετε, αλλά αυτό που σίγουρα δε ξέρετε, είναι πως ο Ντομινίκ Στρος Καν, ένιωθε πραγματικά απογοητευμένος στη στρούγκα που τον είχαν κλεισμένο για ένα λόγο. Όχι γιατί καταστράφηκε η εικόνα του και έγινε ρόμπα παγκοσμίως. Όχι! Ο άνθρωπος είναι ψυχολογικά χάλια, που δε μπόρεσε να μοιάσει στο είδωλο του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Γιατί μπορεί αυτού να του ξέφυγε η καμαριέρα, αλλά από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, δε γλιτώνει κανένα «θύμα»!! Δεν είναι όλα τα όνειρα πραγματοποιήσιμα κύριε Στρος Καν… Προσγειωθείτε!
Μάκης Μπεναρδής
Υ.Γ : Κάποιος πρέπει να στείλει ένα ραβασάκι στον κύριο Στρος Καν εκεί πίσω απ τα σίδερα του κελιού που βρίσκεται, ότι τις ψυχές των ανθρώπων δε μπορεί να τις καταρρακώνει κανείς ! Το ότι  ο κύριος Μαρινάκης καταρρακώνει τις ομάδες τύπου ΑΕΚ και ΠΑΟ, είναι γιατί αυτές είναι καταρρακωμένες πρωτίστως… «εκ των έσω»!  Γι αυτό και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχει ένα ελαφρυντικό… Ο πρόεδρος τους ΔΝΤ, δεν έχει!
Υ.Γ : Ειλικρινά τώρα.. η απορία μου, έχει ως εξής. Αυτός ο άνθρωπος (Στρος Καν), ήρθε για να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο;..  Αυτός δε ξέρει να χουφτώσει με τρόπο και θα μας βοηθήσει να ξεχρεώσουμε;! Μάλλον ήρθε για να βάλει «χέρι» και σε μας! Μα καλά…; Τόσο ωραία οπίσθια έχουμε σα χώρα..;;
(Το κείμενο γράφτηκε με όλη τη χιουμοριστική διάθεση, για να προλάβει αυτούς που πιθανόν να έτοιμαζονται να βγουν και να μας πουν πως  και σε αυτή τη περίπτωση σκανδάλου, φταίχτης ειναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οτι απο πίσω κρύβεται ο Σωκράτης Κόκκαλης!)

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Τους είχα στη δίαιτα»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φίλων Ολυμπιακού στο Δημαρχικό Μέγαρο του Πειραιά. Εκεί τιμήθηκαν δύο ένδοξες μορφές του Θρύλου, ο Πρόεδρος των τίτλων, Στάυρος Νταϊφάς και ζωντανός Θρύλος, ένας εκ των αρχικών ηγετών του Ολυμπιακού, ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος υποσχέθηκε στον κόσμο ακόμα είκοσι πρωταθλήματα και πορεία στην Ευρώπη.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης μίλησε και ο Σταύρος Νταϊφάςο οποίος διηγήθηκε πως έπαιρνε τα πρωταθλήματα στην δική του θητεία στον προεδρικό θώκο του Θρύλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τους είχα στη δίαιτα».
Φυσικά αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον οποίο έδωσε συμβουλές και του ευχήθηκε με τον δικό του τρόπο. «Να τους παίρνεις τα πρωταθλήματα και να μην τους λές», είπε ο Νταϊφάς στον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών τον οποίο προέτρεψε να κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την υπόσχεσή του ως προς τα 20 πρωταθλήματα.
Επίσης να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε και η εφημερίδα ΓΑΥΡΟΣ όπως και ο Δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο όρος στη συμφωνία...

Ο Τζιμπούρ έχει αναχωρήσει για την Ισπανία προκειμένου να ενσωματωθεί στην Εθνική του ομάδα για το μεγάλο ντέρμπι με το Μαρόκο που θα γίνει στις 4 Ιουνίου στα πλαίσια των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.
Πριν αναχωρήσει ο Αλγερινός για έλεγε ότι όλα είναι καλά με τον Ολυμπιακό και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα χωρίς ωστόσο να θέλει να κάνει κάποια παραπάνω δήλωση. Κι έτσι είναι. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος στις ΜΕΓΕΘΥΝΣΕΙΣ του ΓΑΥΡΟΥ η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Τζιμπούρ για τριετές ή διετές συμβόλαιο.
Σοβαρό ρόλο σε αυτή την κατάληξη ωστόσο έπαιξε και η υποχώρηση του Τζιμπούρ σε έναν όρο στο συμβόλαιό του. Αυτός έλεγε ότι σε περίπτωση πώλησης του Αλγερινού, αυτός θα κρατήσει το 15% από το ποσό. Δηλαδή για παράδειγμα αν ο Ολυμπιακός τον πουλήσει 3 εκ. ευρώ τότε αυτός θα έπαιρνε 450.000 ευρώ.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ο Τζιμπούρ στο καινούριο συμβόλαιο που θα υπογράψει με τον Θρύλο δεν θα υπάρχει αυτός ο όρος, θα έχει όμως καλύτερες απολαβές. Αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό του Ολυμπιακού.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Γενέθλια η 35άρα στο ΣΕΦ

15 χρόνια πριν ο Θρύλος διέσυρε τον… γιαλατζί πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό. Το αξεπέραστο 73-38 συνδυάστηκε με το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιο, στο κύκνειο άσμα του Γιάννη Ιωαννίδη.
Σεζόν 1994-1995. Οι τελικοί της Α1 πηγαίνουν όπως προβλέπουν όλοι. Η σειρά οδηγείται σε πέμπτο ματς, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα και δυο εικόνες να μένουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Το ισχνό 45-44 είναι η πρώτη και το άστοχο σουτ του Νίκου Οικονόμου η δεύτερη. Σεζόν 1995-1996. Οι προπονητές και οι παίκτες των δυο ομάδων δηλώνουν ότι οι τελικοί θα θυμίσουν κατά πολύ αυτούς της προηγούμενης περιόδου, όμως ΟΛΟΙ πέφτουν έξω. Ο Θρύλος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, πιάνει ασύλληπτη απόδοση στο πέμπτο και τελευταίο ντέρμπι και καταποντίζει τον… γιαλατζί πρωταθλητή Ευρώπης. Το τελικό 73-38 σκορπίζει κύματα ενθουσιασμού στους οπαδούς που έχουν γεμίσει κάθε γωνιά του φαληρικού σταδίου, το γλέντι συνεχίζεται σε όλο τον Πειραιά και αυτή η νύχτα μένει για πάντα στο μυαλό των πρασίνων, που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπλύνουν τη ντροπή της 19ης Μαϊου 1996.
Από νωρίς μπροστά, τυπική διαδικασία το δεύτερο ημίχρονο
Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς είχε την αύρα του πρωταθλητή Ευρώπης, όμως κατάλαβε γρήγορα ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να κερδίσει εκείνο τον Ολυμπιακό. Το πλεονέκτημα έδρας αποδείχτηκε πολύτιμο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπήκαν «φτιαγμένοι» στο πέμπτο παιχνίδι, πήραν από νωρίς διαφορά, έκλεισαν το ημίχρονο στο 45-23 και μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την επανάληψη. Ο Μάλκοβιτς ύψωσε λευκή σημαία, οι παίκτες του έγιναν θηράματα που κυνηγήθηκαν ανελέητα και ο κόσμος έκαψε σαν λάβα τις πράσινες φανέλες που πέρασαν την πιο «μαύρη» νύχτα της ιστορίας τους σε αγώνα πρωταθλήματος.
Οι πρωταγωνιστές του θριάμβου
Ο Ντέιβιντ Ρίβερς με 16 πόντους ήταν μακράν του δεύτερου ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, αν και κανείς δεν υστέρησε. Ο Ντράγκαν Τάρλατς πρόσθεσε 14 πόντους, ο Φράνκο Νάκιτς 12, οι Ουόλτερ Μπέρι – Γιώργος Σιγάλας από δέκα, ο Παναγιώτης Φασούλας οκτώ και ο Θύμιος Μπακατσιάς τρεις. Ο Μίλαν Τόμιτς δεν σκόραρε, όμως είχε ήδη γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας. Το πάρτι ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Σιγάλα να υψώνει στον πειραϊκό ουρανό το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, όμως μια μέρα αργότερα ο Γιάννης Ιωαννίδης παρέθεσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό. Πολλοί πίστεψαν ότι αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον Θρύλο, όμως η διάδοχη κατάσταση λεγόταν Ντούσαν Ιβκοβιτς και οδήγησε την ομάδα στο πρώτο και μοναδικό treble της ιστορίας της.
Το άχτι των πρασίνων που έμεινε όνειρο
Οι «πράσινοι» έβαλαν στόχο ζωής να καταρρίψουν μια μέρα την 35άρα και προσπάθησαν σκληρά να το πετύχουν όταν βρήκαν τον Ολυμπιακό στα «μαύρα» χρόνια της ιστορίας του. Ο Αλβέρτης πάντα πείσμωνε περισσότερο απʼ όλους, αλλά ποτέ δεν κατάφερε αυτό που κάποτε θεωρείτο ασύλληπτο. Το 73-38 μετατράπηκε γρήγορα σε trademark, τυπώθηκε σε μπλουζάκια, πανό, σημαίες και εφημερίδες, στοίχειωσε το μυαλό των οπαδών του Παναθηναϊκού, δεν ξεχάστηκε ποτέ από γνήσιος ΓΑΥΡΟ που ένιωσε περήφανος εκείνο το βράδυ και δεν θα βγάλει αυτές τις στιγμές ποτέ από το μυαλό του. Οχι μόνο γιατί επιτεύχθηκε επί του αιωνίου αντιπάλου, αλλά κι επειδή εκείνος προερχόταν από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με το αντικανονικό κόψιμο του Στόγιαν Βράνκοβιτς.
Οδηγός για τον Ιβκοβιτς και τους παίκτες του
Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν μαθητές δημοτικού. Λίγοι το θυμούνται καθαρά, όμως όλοι γνωρίζουν ότι έχουν μια ευκαιρία για να κυνηγήσουν κάτι παρόμοιο. Το να «σπάσουν» την 35άρα δεν τους το ζητάει κανείς. Το να κερδίσουν όμως τον πρωταθλητή Ευρώπης σε μια σειρά best of five είναι κάτι που μπορούν να κάνουν. Ο κόσμος δεν ζητάει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Τότε ο Θρύλος είχε το αβαντάζ, όπως και τώρα, τότε είχε καλύτερη ομάδα, όπως και τώρα. Στο χέρι του Ιβκοβιτς και των παικτών του είναι να ανέβουν ξανά στην κορυφή ρίχνοντας στο καναβάτσο τον αιώνιο αντίπαλο.

Να δείξει ποιος είναι!

Σίγουρα ο Μοϊσές Ουρτάδο δεν εντυπωσίασε την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό, ωστόσο, τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και ο ίδιος περιμένουν η νέα σεζόν να είναι καλύτερη.

Ο Ισπανός αμυντικός χαφ έχει την εμπειρία και έχει αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει στο χώρο του κέντρου. Σε όλη του την καριέρα έπαιζε στην Εσπανιόλ και εκεί ήταν βασικότατος από το 2006 και έπειτα. Είναι λογικό, την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό να αισθάνθηκε «έξω από τα νερά» του, αφού ουσιαστικά, από το ξεκίνημα της καριέρας του παίζει στην Εσπανιόλ.

Στις αρχές, αγωνιζόταν με τη βʼ ομάδα και στη συνέχεια προβιβάστηκε στην πρώτη. Μόνο το 2004-2005 πήγε στην Εϊμπάρ (μία σεζόν), με την οποία αγωνίστηκε σε 33 ματς και σκόραρε μία φορά στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα; Να επιστρέψει κατευθείαν στην Εσπανιόλ, όπου ήταν βασικότατος και είχε «γεμάτες» χρονιές. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά της επιστροφής του, κατάφερε να πανηγυρίσει και το Κόπα ντελ Ρέι. Στον τελικό, η ομάδα του είχε επικρατήσει με 4-1 της Σαραγόσα και είχε πανηγυρίσει το τρόπαιο μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

ΜΕ ΕΡΝΕΣΤΟ… ΤΕΛΙΚΟ
Επίσης, το 2006-2007 ο Ουρτάδο βρισκόταν στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε (Εσπανιόλ) με την οποία είχε φτάσει στον τελικό του UEFA (νυν Europa League). Και εκείνη τη χρονιά, ο Ισπανός αμυντικός χαφ ήταν βασικός, έχοντας 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε σε όλα (σχεδόν) τα ματς της Ευρώπης. Μάλιστα, στον τελικό, ήταν στη βασική ενδεκάδα και μάλιστα, έπαιζε με πολύ πάθος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί στο 68ʼ (δεύτερη κίτρινη κάρτα). Η αποβολή του, όμως, δεν στοίχισε, αλλά η ομάδα του έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο Ουρτάδο είχε συνεισφέρει τα μέγιστα εκείνη τη χρονιά στο να πάει η Εσπανιόλ στον τελικό της διοργάνωσης. Μάλιστα, είχε σκοράρει και στο ματς με τη Βέρντερ Βρέμης στην Ισπανία (3-0), στο πρώτο ματς των ημιτελικών.

ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ, Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μπορεί την περσινή χρονιά ο Ουρτάδο να μην ήταν αυτός που όλοι περίμεναν (είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα), όμως, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Πρώτα απʼ όλα, θα κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, κάτι που πέρσι δεν είχε συμβεί. Επίσης, ο 30χρονος γνωρίζει πλέον την ελληνική πραγματικότητα, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον εμπιστεύεται και τον γνωρίζει πολύ καλά.

Ο ίδιος, λοιπόν, θέλει να αποδείξει τι πραγματικά αξίζει και η νέα χρονιά θα είναι μια καλή ευκαιρία, αφού και το κίνητρο θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω του Champions League.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«Κλεισμένος» θεωρείται ο Σάντσες

Ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Κάρλος Σάντσες και περιμένει τη λήξη του γαλλικού πρωταθλήματος για να δρομολογήσει την μετεγγραφή από τη Βαλενσιέν σύμφωνα με όσα γράφει η  Sportday.
Το συμβόλαιο του Κολομβιανού είναι ύψους 800.000 ευρώ το χρόνο. Η υπόθεση δεν πρόκειται να προχωρήσει αν δεν ξεκαθαρίσει το μέλλον της γαλλικής ομάδας το οποίο δεν είναι ευοίωνο΄.
Ο 25χρονος χαφ έχει τονίσει ότι θέλει να μείνει προσηλωμένος στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Παράλληλα έχει συνεχή επικοινωνία με τον μάνατζέρ του, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες .

Η Βαλενσιέν ζητάει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ,  χρήματα που δεν πρόκειται ποτέ να πάρει από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ανεβαίνει μέχρι τα 2.5 εκ ευρώ. Αν τελικά υποβιβασθεί θα αναγκαστεί να πουλήσει τον Σάντσες με τα λεφτά που δίνουν οι «ερυθρόλευκοι».

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Βαλβέρδε: «22 με 23 παίκτες»

O τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στους απεσταλμένους δημοσιογράφους στην Κύπρο κατά την άφιξη της αποστολής στο «Ελ. Βενιζέλος» και φανέρωσε μεταξύ άλλων με πόσους παίκτες επιθυμεί να δουλέψει στην ομάδα:
Κόουτς, θα θέλαμε να μας πείτε τις εντυπώσεις σας από τα όσα ζήσατε στην Κύπρο.
«Ήταν διαφορετικά αυτά τα φιλικά παιχνίδια και τα χρειαζόμασταν γιατί δεν έχουμε επίσημα ματς πρωταθλήματος. Το επίπεδο της προπόνησης είναι τώρα διαφορετικό γιατί δεν έχουμε την πίεση των επίσημων αγώνων. Οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές και φάνηκε η διαφορά μεταξύ των παικτών που δεν είχαν παίξει τον ίδιο αριθμό αγώνων.
Ήταν πολύ σημαντικά για εμάς αυτά τα φιλικά και κρατάμε τους παίκτες σε εγρήγορση. Σταματάμε τώρα, παίρνουμε άδεια και προτιμώ να ξεκινήσουμε νωρίτερα, τον Ιούλιο και να εξελιχθούν όλα καλά στην συνέχεια.»
Υποθέτουμε ότι αυτά τα φιλικά ήταν μία καλή ευκαιρία για να βγάλετε μία πρώτη εικόνα για τους Σουμπίνιο και Παπάζογλου.
«Είναι διαφορετικό να βλέπεις αυτούς τους παίκτες στις ομάδες που έπαιζαν δανεικοί από το να τους βλέπεις εδώ. Είναι διαφορετικό να κάνουν προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και είναι πολύ καλύτερα και γι' αυτούς και για εμάς. Μπορεί να έρθουν μαζί μας να προετοιμαστούν. Δεν ξέρω ακόμα, θα δούμε.»

Δεν υπάρχουν όμως μόνο αυτά τα δύο παιδιά. Είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές που παίζουν δανεικοί σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας ή της Β' Εθνικής.

«Πρέπει να μιλήσω με τους συνεργάτες μου για το πόσοι ακριβώς παίκτες θα έρθουν στο Ζέεφελντ. Είναι πολλοί παίκτες και το ξέρουμε αυτό. Κάποιοι από αυτούς θα έρθουν. Δεν μπορώ όμως ακόμα να σας πω ποιοι θα είναι αυτοί.
Τέλος πάντων, μετά το τέλος της προετοιμασίας θα χρειάζομαι 22 με 23 παίκτες για το ρόστερ της ομάδας. Θέλω 22 με 23 παίκτες. Τώρα αν θα πάρουμε και κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά που είναι δανεικοί, θα το δούμε.»

Δεν είναι κακό για τον Ολυμπιακό το ότι τελείωσε το πρωτάθλημα τόσο νωρίς, στις 17 Απριλίου και ουσιαστικά έχετε 2,5 μήνες αγωνιστικές απραξίας μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας;

«Φέτος για εμάς ήταν δύσκολα. Το τελευταίο ματς ήταν στις 17 Απριλίου και το πρωτάθλημα για εμάς έχει τελειώσει ουσιαστικά από τον Μάρτιο. Το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι είναι στις 28 Αυγούστου. Υπάρχουν και τα ματς των Εθνικών ομάδων και θα ξεκινήσουμε από τις 4 Ιουλίου την προετοιμασία για ένα ματς τον Αύγουστο.

Έχουμε τελειώσει από τον Μάρτιο και θέλαμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας. Να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τον τίτλο.

Στο τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού, οι 3,5 χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού φώναξαν για ακόμη μία φορά το όνομά σας.
«Τώρα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι χαρούμενοι γιατί έχουν πάρει το πρωτάθλημα, έχουν τον κύριο Βαλβέρδε, τον Μιραλάς, τον Ριέρα, τον Ιμπαγάσα. Οι οπαδοί είναι χαρούμενοι και είναι λογικό. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη οπότε τώρα πρέπει να το διασκεδάσουμε όλοι. Για μένα είναι πολύ καλό, είμαι περήφανος που με αναγνωρίζουν, φωνάζουν το όνομα μου και με θέλουν στην ομάδα.»
Πέρσι δεν κάνατε εσείς την προετοιμασία, αλλά ο κ. Λίνεν. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.
«Έτσι ακριβώς. Είναι καλύτερα για την ομάδα ότι η προετοιμασία ξεκινάει αρχές Ιουλίου και έχω την δυνατότητα να φτιάξω εγώ την ομάδα. Θα έχω όλους τους παίκτες στην διάθεση μου από την αρχή, κάτι που δεν είχε συμβεί πέρσι. Πρέπει να αποδείξουμε πολλά πράγματα. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν δείξαμε και πολλά φέτος υπό την έννοια ότι δεν παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρέπει να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, οφείλουμε να παίξουμε δυνατά και πιο καλά και στο πρωτάθλημα. Πρέπει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα να είναι πιο δυνατό και νομίζω ότι χρειαζόμαστε πιο σκληρά παιχνίδια στην Ελλάδα. Θέλω να είμαστε έτοιμοι όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι, όμως, το ίδιο τα φιλικά με τα επίσημα παιχνίδια και γι' αυτό πρέπει να έχουμε αγώνες στα πόδια μας.»
Μιας και μιλήσατε για φιλικά, τι παιχνίδια προτιμάτε το καλοκαίρι; Δυνατά με αντιπάλους ομάδες του βεληνεκούς της Μπαρτσελόνα ή με χαμηλότερου επιπέδου;
«Δεν προτιμώ να παίξω φιλικό με την Μπαρτσελόνα. Όχι. Προτιμώ να παίξουμε σκληρά παιχνίδια, αλλά όχι με την Μπαρτσελόνα, όχι με ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου. Θα παίξουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια.»

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

H Μπορντό και οι απειλές του Ενροτέ

Ξένο σώμα θα πρέπει να θεωρείται ο Κέβιν Μιραλάς για τον Ολυμπιακό, καθώς ο παίκτης μέσω του αλαζόνα ατζέντη του, κατάφεραν να... γκρεμίσουν όλα όσα "έκτισε" ο Βέλγος με τόσο κόπο την σεζόν που μας πέρασε. Σενάριο για Μπορντό και όλα τα... τσαλίμια του περίφημου Ενροτέ. Φήμες για τρίτο ραντεβού και ελάχιστες πιθανότητες για αλλαγή σκηνικού.
Οι διοικούντες την ΠΑΕ δεν κατάφεραν να τα... βρουν με την πλευρά του ποδοσφαιριστή ούτε και στο δεύτερο ραντεβού, το οποίο ξεκίνησε υπό μηδενικές βάσεις. Άλλωστε κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν ήταν από την στιγμή που ο ατζέντης του ήταν αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το... χέρι του για να μην βρεθεί η χρυσή τομή.

Οι ερυθρόλευκοι πρότειναν να βελτιώσουν τις απολαβές του Βέλγου επιθετικού στο 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο για τρία ακόμη χρόνια και ταυτόχρονα να αυξήσουν την υπάρχουσα ρήτρα αποδέσμευσης από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που είναι τώρα στα 10.000.000 ευρώ.

Μάλιστα ο Εντουάρντο Μαθία φέρεται να ζήτησε από τον Ενροτέ να τα βρουν στα 7.000.000 ευρώ, αλλά και πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς ο Βέλγος ήθελε ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ για διετές συμβόλαιο και η ρήτρα να παραμείνει όπως είναι τώρα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν το δέχεται ο Ολυμπιακός καθώς αν προσθέσει κανείς στα 2,5 εκ. ευρώ που δόθηκαν στην Σεντ Ετιέν, η ομάδα θα βγει φανερά ζημιωμένη σε περίπτωση μεταγραφής του παίκτη.

Σενάριο για Μπορντό  
    
Οι κινήσεις του Ενροτέ κάνουν άπαντες να πιστεύουν ότι ο Μιραλάς έχει πρόταση από άλλη ομάδα και έτσι έχει την άνεση να ζητάει τον ουρανό με τα άστρα από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, αυτή φέρεται να είναι από την Γαλλία και συγκεκριμένα η Μπορντό, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Απειλές για συνέντευξη Τύπου και FIFA

O Κριστόφ Ενροτέ σε κάποια στιγμή των διαπραγματεύσεων απείλησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως θα κανονίσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει την δική του αλήθεια στον κόσμο της ομάδας, όπως δηλαδή έκανε πριν από μερικά χρόνια ο Ριβάλντο. Φυσικά, ο Βέλγος δεν ξέρουμε αν θα κάνει πράξη τα λεγόμενα του, καθώς είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι που έπαιξε εις βάρος της ομάδας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε και από τον μεγαλύτερο θαυμαστή του Κέβιν Μιραλάς.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην FIFA τονίζοντας πως η συμφωνία που έχει υπογράψει ο πελάτης του με τον Ολυμπιακό έχει κάποιες παραλήψεις που μπορούν να του χαρίσουν ακόμα και την ελευθερία του. Βέβαια, οι ερυθρόλευκοι ξεκαθαρίζουν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και δεν έχει καμία τύχη αν προβεί σε μία τέτοια κίνηση. 

Απόρησε μέχρι και ο Μαθία

Ο Εντουάρντο Μαθία ήταν ο άνθρωπος σε μεγάλο βαθμό είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις στο δεύτερο ραντεβού με τον Ενροτέ. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής με μεγάλη εμπειρία από τέτοιες περίπτωσης μετά το τέλος της συνάντησης τόνιζε πως κατά το παρελθόν έχει συζητήσει με πάρα πολλούς ατζέντηδες, αλλά κανείς δεν ήταν σαν κι αυτόν του Μιραλάς. Πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς έδειχνε να μην θέλει να έρθει σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό.

Φήμες για νέο ραντεβού

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα δεν αποκλείεται σήμερα να υπάρξει τρίτο και καθοριστικό ραντεβού ανάμεσα στον Μιραλάς και τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρουμε πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει το συγκεκριμένο σενάριο να πάρει σάρκα και οστά, ωστόσο δύσκολα θα υπάρξει αλλαγή σκηνικού.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τελειώνει σήμερα του Κέβιν

Οπως αποκάλυψε το olympiacos24.gr ο ατζέντης του Βέλγου, Κριστόφ Ενροτό έφτασε χθες το μεσημέρι στην Ελλάδα και συναντήθηκε αμέσως με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.
Ποιοι εκπροσώπησαν τους «ερυθρόλευκους»; Οπως είχαμε γράψει από την Δευτέρα με τον Ενροτό θα μιλούσε είτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης είτε ο Εντουάρντο Μαθία. Χθες λοιπόν ο ατζέντης του Μιραλάς συναντήθηκε με τον Γιάννη Βρέντζο (διευθύνων σύμβουλο της ΠΑΕ), τον Εντουάρντο Μαθία αλλά και τον Θοδωρή Γιαννίκο (νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ).
Ωστόσο το θέμα δεν έκλεισε χθες. Αυτό θα γίνει (λογικά) σήμερα το απόγευμα. Λόγω του περασμένου της ώρας οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα και το μόνο που γινόταν γνωστό ήταν πως συζήτησαν για τα λεφτά του συμβολαίου και την ρήτρα. Υπενθυμίζουμε πως αυτή την στιγμή ή ρήτρα είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ
cash!

Δηλαδή πρέπει να βρεθεί ομάδα να δώσει όλο το ποσό και όχι σε δόσεις. Δίχως να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ο Ενροτό φαίνεται να ζητάει περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο με τον Ολυμπιακό να θέλει να μείνει ο Μιραλάς αλλά φυσικά όχι με «τρελούς» οικονομικούς όρους! Οι πιθανότητες χθες το βράδυ για την παραμονή του Βέλγου βρισκόντουσαν πάνω από το 50% κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο. Οι δύο πλευρές εκτός από τα λεφτά του συμβολαίου του Μιραλάς, την ρήτρα που θα μπει συζήτησαν και το ποσοστό που θα πάρει ο Ενροτό.
Σήμερα το απόγευμα τα σπουδαία λοιπόν για τον Κέβιν Μιραλάς. Λογικά πάντα στο τελευταίο επεισόδιο της υπόθεσης.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σενάρια για Αλμούνια

Για τη θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό γράφεται οτι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Μανουέλ Αλμούνια της Αρσεναλ.
Η ομάδα του Λονδίνου παραχωρεί τον 34χρονο γκολκίπερ και ο 47χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πολύ καλή άποψη για τον συμπατριώτη του.
Ο Αλμούνια έχει τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν στον Ολυμπιακό , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μιλήσει με την Αρσεναλ ή τον παίκτη απλά φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον.