Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Έρχονται τρεις μεταγραφές επιπέδου Champions League





Το πρωτάθλημα τελείωσε από τον Μάρτη για τον Ολυμπιακό και στον Πειραιά δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε θα αρχίσουν να καταστρώνουν σχέδια για του χρόνου, με το πλάνο να αναφέρει πως θα γίνουν 3 μεταγραφές επιπέδου Champions League.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ονειρικά το τελευταίο ντέρμπι της χρονιάς με εξάρα κόντρα στην ΑΕΚ, κατέκτησε και μαθηματικά το 38 πρωτάθλημα της ιστορίας του και πλέον κοιτά το μέλλον. Οι Πειραιώτες έχουν την πολυτέλεια να μην ασχολούνται πλέον με τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Superleague και να σκέφτονται από τώρα, την ομάδα του 2011-2012.

Αυτό φυσικά δεν αφορά τόσο τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, που ναι μεν θα ξεκουραστούν αλλά έχουν υποχρέωση να παίρνουν νίκες όπου κι αν παίζουν, αλλά κυρίως τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας του Λιμανιού.
Άλλωστε, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δύο μέρες ρεπό (Δευτέρα, Τρίτη) και στην συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία μετά το φιλικό της Πέμπτης με τους All Stars του Ερυθρού Αστέρα, να απολαύσουν το πενθήμερο ρεπό, που τους είχε υποσχεθεί ο προπονητής τους, σε περίπτωση που νικήσουν την ΑΕΚ και κατακτήσουν και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα. Αυτοί το έκαναν και με το παραπάνω και τώρα περιμένουν την... χαλάρωση.

Μετά λοιπόν τις πέντε ημέρες ξεκούρασης, όταν και θα επιστρέψει ο Ισπανός τεχνικός στην πατρίδα μας θα συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο της Πειραϊκής ΠΑΕ, προκειμένου να συζητηθούν για πρώτη φορά τα μεταγραφικά θέματα ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ουσιαστικά, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και επίσημα ο σχεδιασμός των "ερυθρολεύκων", όπου όλα θα κριθούν από τις επιθυμίες του προπονητή της ομάδας, σε συνεργασία πάντα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ραντεβού λοιπόν ανάμεσα στους δύο άντρες, που θα γίνει από την επομένη εβδομάδα και μετά, θα κρίνει το πως θα είναι ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν.

Το πλάνο πάντως των Πειραιωτών, είναι να αποκτηθούν τρεις παίκτες επιπέδου Champions League, που θα δυναμώσουν και θα ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας. Άλλωστε την Κυριακή, ο Ολυμπιακός μαζί με το πρωτάθλημα, εξασφάλισε και την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και άπαντες στο Λιμάνι θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι.

Τώρα σ' ότι αφορά στις θέσεις που θα αγωνίζονται οι παίκτες που θα αποκτηθούν, τίποτα δεν είναι δεδομένο και θα ξέρουμε πολύ περισσότερα μετά την πρώτη συνάντηση Μαρινάκη-Βαλβέρδε. Η ενίσχυση στα χαφ θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη, όμως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας του Πειραιά.

Αυτό που επίσης  μοιάζει δεδομένο, είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουν το περσινό παράδειγμα των μεταγραφών. Κι αυτό όχι γιατί δεν ήταν επιτυχημένο (κάθε άλλο), απλά επειδή ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται πλέον 15 μεταγραφές, αφού είναι έτοιμη ομάδα και έχει και πάρα πολλούς δανεικούς παίκτες. Πρώτα λοιπόν θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα και στην συνέχεια θα υπάρξουν κινήσεις για την ενδυνάμωση του ρόστερ.

Κάτι παραπάνω από μια νίκη

Όσο για το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ, η νίκη των "ερυθρολεύκων" έστειλε πολλά μηνύματα και είναι οδηγός για όλους στον Πειραιά. Από τους παίκτες, τον προπονητή, τον κόσμο μέχρι και την διοίκηση της ομάδας που έδωσε μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Το προηγούμενο ντέρμπι στο "Καραϊσκάκη" με τον Παναθηναϊκό έγινε μάθημα στους πρωταθλητές Ελλάδας, που δεν επανέλαβαν τα ίδια λάθη.

Ξεκινώντας από τους παίκτες και τον προπονητή, αυτή η νίκη και η εμφάνιση, ήταν η απόλυτη προσωπική τους δικαίωση καθώς απέδειξαν για μια ακόμη φορά αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, πως είναι η καλύτερη και η πιο σταθερή ομάδα στην χώρα μας φέτος. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι φίλαθλοι, δεν μπορούν να αρνηθούν μετά το χθεσινό 6-0, πως ο Ολυμπιακός είναι δίκαια στην κορυφή την σεζόν 2010-2011. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά τότε έδωσαν δικαιώματα. Τώρα όχι!
Το "Καραϊσκάκη" όπως πρέπει να είναι...

Από την πλευρά του, ο κόσμος παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και έδειξε πως αν θέλει μπορεί να πανηγυρίσει σε κόσμια πλαίσια. Μετά τα θλιβερά που είδαμε στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" αντίπαλο από ελάχιστους ανεγκέφαλους, η διοίκηση πήρε τα μέτρα της, οι οπαδοί προστάτεψαν την ομάδα τους και την Κυριακή είδαμε μια καθαρά ποδοσφαιρική γιορτή.

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" δεν συνέβη το παραμικρό παρατράγουδο, στον αγωνιστικό χώρο δεν έπεσε ούτε ένα καπνογόνο και οι άνθρωποι ασφαλείας είχαν πάρει τα μέτρα τους και κανένας μα κανένας δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά το τέλος του αγώνα. Τα "όλε", το ασταμάτητο τραγούδι και το χειροκρότημα, έφτασαν και περίσσεψαν, αποδεικνύοντας πως οι υπερβολές και τα επεισόδια δεν χωρούν στο κάστρο του Ολυμπιακού.
Ο Μαρινάκης έμεινε στην ιστορία

Ακόμη πάντως και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ήταν αλλαγμένος σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο μεγαλομέτοχος της Πειραϊκής ΠΑΕ, πέρασε απαρατήρητος από τους ανθρώπους των ΜΜΕ, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις παρά την επιβλητική νίκη και την κατάκτηση του τίτλου και το μόνο που έκανε ήταν να επισκεφθεί τα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες, μίλησε για περηφάνια και αμέσως μετά αποχώρησε από το γήπεδο.

Και μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν θα ήταν όπως τώρα αν δεν υπήρχε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν ερχόταν στο τιμόνι του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο μεγαλομέτοχος της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, ήταν πάντα μπροστά για το καλό του συλλόγου και δικαιώθηκε, αφού τ' όνομά του μπήκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας της ομάδας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον Σταύρο Νταϊφά είναι οι μοναδικοί που κατέκτησαν πρωτάθλημα από την πρώτη θητεία τους στον Ολυμπιακό και αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε πως ήταν ο Ολυμπιακός πέρσι τέτοια εποχή και πως είναι τώρα. Από τελευταίος στα πλέι οφ, πρωταθλητής Ελλάδας και παίζοντας μάλιστα ωραίο ποδόσφαιρο.

Η στήριξη στον Ισπανό αρχιτέκτονα

Όσο για τα συστατικά της επιτυχίας; Περίπου 50-60.000.000 ευρώ για ποιοτικές μεταγραφές εντυπωσιασμού και ουσίας, η απόκτηση ενός πραγματικού και επιτυχημένου προπονητή όπως είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε και πάνω απ' όλα η στήριξη τόσο στους παίκτες, αλλά κυρίως στον Ισπανό που δέχθηκε αναίτιες επιθέσεις και σκληρή κριτική.

Κλείνοντας, αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Στον προπονητή που σε 6μιση μήνες κατάφερε να κάνει τον Ολυμπιακό, από σκορποχώρι πραγματική ομάδα. Η προσωπικότητα, η φιλοσοφία και η εμπειρία του Ισπανού τεχνικού έφεραν το πρωτάθλημα στον Πειραιά και συνάμα ηρεμία και σιγουριά για το μέλλον του συλλόγου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου