Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μέγα πάθος, ίδιο πείσμα

Την απαίτηση που έχει από τους παίκτες του, να μην παρασυρθούν από τη σαρωτική επικράτηση επί της Σιένα στο παιχνίδι της Τρίτης, ώστε να εμφανιστούν απόψε (21.45, ΕΤ-1) στο παρκέ του ΣΕΦ έτοιμοι να δώσουν σκληρή μάχη με στόχο το 2-0, εξέφρασε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ιβκοβιτς. 

Τόσο στην ομιλία του, πριν από την τελευταία προπόνηση, όσο και με τις δηλώσεις του, φρόντισε να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση:
«Κανένα ματς δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για αγώνες πλέι οφ Ευρωλίγκας. Δεν έχουν καμία σχέση με εκείνους της κανονικής περιόδου. Η Σιένα είναι μια πρωταθλήτρια και έχει αποδείξει ότι είναι σπουδαία ομάδα, με διάρκεια. Ως τώρα έχει διαλύσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη και έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε την αντίδρασή της και να είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι» σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων». Ολα δείχνουν πως ούτε αυτή τη φορά θα έχει στη διάθεσή του τον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση, χθες έβγαλε τη μισή προπόνηση, συνεπώς θα είναι ρίσκο να πιεστεί. Κρίνεται πιο φρόνιμο να αρχίσει να προετοιμάζεται για το παιχνίδι -ή τα παιχνίδια- στην Ιταλία. Το ίδιο ισχύει και για τον Μάρκο Κέσελ.
«Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ αιφνιδιάστηκα από τον τρόπο που ξεκινήσαμε το πρώτο ματς. Πριν οι αντίπαλοί μας καταλάβουν τι τους είχε χτυπήσει, το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ομως σε καμία περίπτωση η διαφορά αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική της δυναμικότητας της Σιένα» συμφώνησε ο πολύπειρος Σλοβένος σέντερ, Ράσο Νεστέροβιτς. «Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε και πάλι σοβαροί. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας σειράς αγώνων που θα κριθεί στις τρεις νίκες. Πήραμε το πρώτο ματς, αλλά ακόμη έχουμε δρόμο» συμπλήρωσε.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν να δουν πώς θα καταφέρει η πρωταθλήτρια Ιταλίας να συνέλθει έπειτα από ένα τέτοιο στραπάτσο: Κατ' αρχήν με ένα κλισέ, που επιστράτευσε ο Αμερικανός πλέι μέικερ, Μπομπ ΜακΚάλεμπ: «Μα είτε χάναμε με 1 πόντο είτε με 50, πάλι το σκορ 1-0 θα ήταν». Ο δε Στόνερουκ επέμενε: «Δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Το δεύτερο ματς ξεκινάει από το 0-0 και όχι από το 48-0. Θέλουμε να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε».
Ο προπονητής τους, Σιμόνε Πιανιτζάνι, προτίμησε να ακυρώσει την πρωινή προπόνηση και να επικεντρωθεί στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μάρκο Γιάριτς, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη σε μια σύγκρουση με τον Μαυροκεφαλίδη. Το ιατρικό τιμ επιστράτευσε μια ειδική μάσκα και την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου