Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Η Μπρέντα είναι μία μικρομεσαία ολλανδική ομάδα. Έπαιζε, όμως, το δέκατο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και την επόμενη εβδομάδα αρχίζει το Πρωτάθλημα στη χώρα της. Θεωρητικά, είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά, κάτι που φάνηκε και στην πράξη, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, όμως, "πέταγε φωτιές" στο "Rat Verlegh Stadion" κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου πέτυχε ένα εκπληκτικό τέρμα σε δημιουργία και εκτέλεση, χάνοντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για την επίτευξη κι άλλων γκολ.
Πέρυσι, ο Ολυμπιακός απέδωσε κατά γενική ομολογία το καλύτερο ποδόσφαιρο, κατακτώντας πανηγυρικά το Πρωτάθλημα. Με τον ίδιο προπονητή, την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και σχεδόν απαράλλαχτο τον βασικό κορμό παικτών, ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειοποιήσει αυτό το πρότζεκτ και να μαγέψει. Στην κυριολεξία! Αυτή η ομάδα, μπορεί να καθηλώσει τον θεατή. Αυτή την ομάδα, χαίρεσαι να τη βλέπεις. Ζητούμενο, είναι η διάρκεια. Τα 45 λεπτά, να γίνουν 55, 65 και ούτω καθεξής. Αυτός είναι ο στόχος του Βαλβέρδε και θα επιτευχθεί μέσα από την καθημερινή σκληρή δουλειά.

Κόντρα στην Μπρέντα, η πειραϊκή ομάδα έκανε με διαφορά το καλύτερό της πρώτο ημίχρονο στους τέσσερις αγώνες προετοιμασίας που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Παρόλο που παρατάχθηκε με την αναπληρωματική τετράδα στην άμυνα, αλλά και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. Οι γηπεδούχοι πάτησαν για πρώτη φορά την περιοχή του Ολυμπιακού στο 26' και οι οπαδοί τους... πανηγύριζαν!

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι τους απ' ό,τι κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης, πίεσαν ασφυκτικά την ολλανδική ομάδα, είχαν εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ σε αυτό το διάστημα και δημιούργησαν το μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών, συγκριτικά με τα τρία προηγούμενα φιλικά τεστ. Στα επίσημα παιχνίδια, όμως, δεν πρέπει να χάνονται τόσες ευκαιρίες. Ζητείται, λοιπόν, καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και ουσία. Στο δεύτερο ημίχρονο, η κούραση των έντεκα παικτών ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε μόλις πέντε αλλαγές, με την πρώτη στο 66'. Άλλωστε, υπάρχει και το μεσημεριανό φιλικό της Κυριακής (31/7) με αντίπαλο τη Χέρενφεν, όπου θα αγωνιστούν όσοι δεν συμμετείχαν απόψε (συν τις πέντε αλλαγές).

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν απολαυστικός. Έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα, ενώ έδωσε και την ασίστ στον Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος κοντρόλαρε άψογα με το κεφάλι και με μία εκπληκτική λόμπα "κρέμασε" τον τερματοφύλακα της Μπρέντα. Ο 24άχρονος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα φιλικά ματς και αυτό το τέρμα σίγουρα θα τον... ξεμπλοκάρει.

Βέβαια, κάποια λάθη που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο, δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο "φθηνά" γκολ από τον 19άχρονο Ολλανδό επιθετικό, Άλεξ Σχαλκ. Στο πρώτο, ο Δασκαλάκης κάνει αδύναμο βολέ, ο Σουμπίνιο χάνει την πρώτη κεφαλιά στο κέντρο (εκεί ο κεντρικός μέσος πρέπει να "καθαρίζει" τη φάση) και ο ταχύτατος Σχαλκ βγαίνει στην αντεπίθεση και "τρυπώνει" στο αμυντικό δίδυμο του Πρωταθλητή Ελλάδας (Παπάζογλου, Μαρκάνο), που δεν συνεννοήθηκε όπως θα έπρεπε. Στο δεύτερο γκολ, η ομάδα δεν αντέδρασε σωστά σε μία στημένη φάση και το... πλήρωσε. Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, οι παίκτες δεν μπορούν να "βγάλουν" ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα στην ίδια ένταση. Η κούραση από τις δυνατές προπονήσεις είναι δεδομένη.

ΥΓ1: Για την ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, έχω γράψει την άποψή μου. Δεν προτίθεμαι να σας κουράσω άλλο. Ούτε θα γράψω κάτι αρνητικό για τον Ουρτάδο. Ευτυχώς ο αγώνας είχε τηλεοπτική κάλυψη.

ΥΓ2: Ακόμα δεν έχουμε δει αγωνιζόμενους τους Γέστε και Φέισα. Δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα. Το φιλικό με τη Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον πλησιάζει...


Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Μετά την Κατάνια

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν αρκετά στον Λιούμπομιρ Φέισα για αυτό και ο τεχνικός της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, τόνισε ότι θέλει πρώτα να δει τον Σέρβο σε φουλ δράση και μετά να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με αμυντικό χαφ.

Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα "ΓΑΥΡΟΣ" οι όποιες εξελίξεις είναι να υπάρξουν για τον... κόφτη, θα σημειωθούν μετά το φιλικό ματς με την Κατάνια δηλαδή μετά τις 7 Αυγούστου.

Και αυτό διότι ο Βαλβέρδε θέλει να δει τον Φέισα να αγωνίζεται σε κάποια ματς προετοιμασίας, όποτε θα είναι και 100% έτοιμος από τον πρόσφατο τραυματισμό που πέρασε.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Οι δοκιμές με Γέστε!


Τα φιλικά στην Ολλανδία είναι η καλύτερη ευκαιρία για τον Βαλβέρδε να τσεκάρει τους παίκτες του με ακρίβεια. Να δει αρχικά ποιούς μπορεί να εμπιστευτεί και στη συνέχεια τι καλύτερο μπορεί να πάρει απ΄ αυτούς. Γράψαμε χθες για την αναμονή του Ισπανού τεχνικού για τον Φέισα. Εκτός του Σέρβου άσου το άλλο ερωτηματικό είναι ο Φραν Γέστε. Ο Βάσκος άσος που συμπλήρωσε πλέον μια εβδομάδα με «γεμάτες» προπονήσεις, αρχίζει και βελτιώνει την φυσική του κατάσταση και πλέον το βάρος θα πέσει στην προσαρμογή του στο σύνολο.

Ο Γέστε είναι ένας παίκτης με εξαιρετική τεχνική και μπορεί να δώσει λύσεις σε δύο θέσεις. Μπορεί να παίξει τόσο αριστερά και να δώσει... ανάσες στον Ριέρα, αλλά και πίσω από τον επιθετικό εκεί που βλέπουμε τον Φουστέρ.

Στα δύσκολα ματς αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μάλλον απίθανο να συνυπάρξει μαζί με τον Ιμπαγάσα καθώς θα χρειαστούν περισσότερα τρεξίματα και αμυντική προσπάθεια. Στους θεωρητικά εύκολους αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι πιθανό να δούμε μαζί και τους δύο «μαέστρους».

Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Βαλβέρδε εισηγήθηκε την απόκτηση του Γέστε είναι και η εμπειρία του. Είναι σίγουρος ότι θα βοηθήσει ουσιαστικά και για το λόγο αυτό στα δύο τελευταία ματς στην Ολλανδία με Μπρέντα και Χέρενφεϊν θα πάρουμε μια γεύση από τις ικανότητές του.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Κάηκε πολύ κάρβουνο…

"Ωραία είναι αυτά τα ματσάκια, να τα βλέπουμε, να σχολιάζουμε, αλλά πάντα καλοπροαίρετα. Εξάλλου κι οι προπονητές περισσότερο θέλουν να εντοπίσουν αδυναμίες, παρά "μαγεία". Το ξαναλέω, αν ο Ολυμπιακός… εξαφάνιζε τη μπάλα, θα έπρεπε να ανησυχείτε". 
Μόλις έγιναν οι αλλαγές Ελλήνων και Γερμανών, ο Ολυμπιακός την έβαλε κάτω την Βέρντερ και της έβγαλε τα… συκώτια.
Ευτυχώς που ο Τόμας Σαφ, δεν είναι προπονητής μπάσκετ, θα την είχε ρίξει στην… ΕΣΚΑ. Όμως η χαρά της ισοφάρισης δεν έχει σημασία μάγκες. Πάμε σε αυτά που πρέπει… Αμάν αδερφάκι μου, αυτή η άμυνα του Ολυμπιακού με την Βέρντερ, μου θύμισε πολλές φορές Οδοντωτό στις δόξες του. Η ομάδα έβγαλε φάσεις μόνο από κάτι σουτάκια, κυρίως του Ριέρα. Μα δε με νοιάζει αν έχασε ή κέρδισε. Όπως δεν με ενδιαφέρει, αν έμειναν ευχαριστημένοι οι …τιμητές των πάντων.

Όμως τούτη την φορά, δεν υπάρχει λόγος, ούτε να ουρλιάξετε για κόφτη (εννοείται ότι πρέπει να αποκτηθεί, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα), ούτε να αρχίσετε να μπινελικώνετε τον κακομοίρη τον Ουρτάδο. Εδώ υπάρχουν άλλα…

Η προετοιμασία έχει "κάτσει πιο βαριά" κι από αργίτικο πεπόνι άγουρο, στους Μέλμπεργκ- Μαρκάνο. Και πάει ο Ερνέστο και τους βάζει παρέα και γίνεται πανηγυράκι! Εκεί υπήρχε πρόβλημα ναι, χωρίς (επαναλαμβάνω) να σημαίνει ότι οι δυο παίκτες θα συνεχίσουν έτσι.

Όμως σχολιάζουμε αυτό που βλέπουμε. Ο Ισπανός και ο Σουηδός, εκτέθηκαν στην φάση του γκολ της Βέρντερ, όταν ο ένας πήγε να κάνει γυροβολιά και ο άλλος κυνήγησε σε ρυθμούς… τραμ- τραμ που ‘χε πει κάποτε κι ο Μανόλης Μαυρομάτης.

Ο Μανιάτης είχε χαθεί από δεξιά και είδαμε όλοι, αυτόν τον κακομοίρη τον Χολέμπας, να αφήνει την πλευρά του και να τρέχει να καλύψει. Ο Ολυμπιακός όσο οι Γερμανοί έβαζαν την μπάλα κάτω, είχε πρόβλημα.

Περισσότερες φάσεις "χάλασαν" για τους αντιπάλους, οι Ιμπαγάσα και Ουρτάδο, παρά τα δυο στόπερ. Ο Παπαδόπουλος θαρρώ ότι θα πάρει τη φανέλα στο σπίτι του.

Ωραία είναι αυτά τα ματσάκια, να τα βλέπουμε, να σχολιάζουμε, αλλά πάντα καλοπροαίρετα. Εξάλλου κι οι προπονητές περισσότερο θέλουν να εντοπίσουν αδυναμίες, παρά "μαγεία". Το ξαναλέω, αν ο Ολυμπιακός… εξαφάνιζε τη μπάλα, θα έπρεπε να ανησυχείτε.

Τώρα, διαφόρων ειδών στοιχεία, που υπήρχαν σε κάποιους ποδοσφαιριστές, είναι εύκολο να αναλυθούν, μα είναι περιττά. Το αν ο Γκρμπιτς μπορεί να τρέξει ή όχι, είναι σχετικό. Το αν ο Ριέρα είναι καλύτερος από πέρυσι θα το δούμε. Το ίδιο και για όλους αυτούς, που καλούνται να δημιουργήσουν με τη μπάλα στα πόδια και όχι μόνο να αναχαιτίσουν.

Κι ο Χαβίτο όσο έπαιξε, το… πάλεψε πολύ καλά. Μπήκε στις φάσεις, ήταν πιο "λυμένος" και έκανε και τα σουτάκια του. Έπρεπε να ‘χει βάλει γκολ.

Η ομάδα είναι ακόμη στο στάδιο της δημιουργίας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές καινούργιοι, που θα χρειαστεί να εγκλιματισθούν. Και το παιχνίδι με την Βέρντερ ήταν αρκετά δυνατό, με μια ομάδα που είναι πιο "μπροστά" σε προετοιμασία. Ένα φιλικό με την Έβερτον έχουν οι άνθρωποι και μετά πρωτάθλημα…

Και μεταξύ μας, καλύτερα να …καεί τώρα όλο το κάρβουνο, ώστε μετά να δείτε όλοι, αυτό που θέλετε και περιμένετε!

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σόλιντ: "Θέλω να επιστρέψω"

Την επιθυμία να επιστρέψει στον Ολυμπιακό μετά από δύο χρόνια εξέφρασε ο Τροντ Σόλιντ, ο οποίος θεωρεί τον Θρύλο μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.
Ο Νορβηγός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει φθίνουσα πορεία στην καριέρα του παραχώρησε συνένετυξη στην εφημερίδα "Eξέδρα".
Ο πρώην προπονητής των ερυθρολεύκων έδειξε ενήμερος για τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό ενώ όποτε του δίνεται η ευκαιρία βλέπει τα παιχνίδια του κυρίως τα ευρωπαϊκά.

Μαθαίνετε νέα από τον Ολυμπιακό, αν και είστε αρκετά μακριά.

"Έχω διατηρήσει αρκετές επαφές στην Ελλάδα και ειδικά με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στον Ολυμπιακό, οπότε μαθαίνω αρκετά συχνά τα νέα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου και φυσικά προσπαθώ να μαθαίνω τι γίνεται στον σύλλογο και πως τα πηγαίνει. Οπότε έχω την ευκαιρία παρακολυθώ παιχνίδια του Ολυμπιακού και αρκετά συχνά στιγμιότυπα από τους αγώνες του. Κυρίως τα ευρωπαϊκά ματς. Έμαθα ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει πάρει καλούς παίκτες όπως ο Φραν Γέστε, και ξέρω ότι πέρσι είχε κάνει μια καλή μεταγραφική καμπάνια, αποκτώντας σπουδαίους παίκτες όπως ο Μάρκο Πάντελιτς και ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο Ολυμπιακός πάντα θα έχει εξαιρετικό ρόστερ και είναι ευτυχία για κάθε προπονητή να δουλεύει σε αυτό τον σύλλογο".

Θυμάστε τον Ολυμπιακό και τα δύο χρόνια της παρουσίας σας στην ομάδα;

"Toν Ολυμπιακό τον θυμάμαι και θα τον θυμάμαι σε όλη μου την ζωή. Ήταν υπέροχα τα χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα. Αν μου λείπε; Ναι, μερικές φορές νοσταλγώ τον Ολυμπιακό, τον κόσμο της ομάδας, την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Μου λείπει, είναι η αλήθεια, το πάθος και όλο αυτό που ζει κανείς μέσα στο Καραϊσκάκη. Και εδώ ο κόσμος είναι ζεστός και παθιασμένος με την Γάνδη, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το οποίο έζησα εγώ στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό".

Μπορεί να πετύχει μία καλή πορεία στην Ευρώπη; Γνωρίζετε ότι το θέλει ο κόσμος και η διοίκηση αυτό από την εποχή που ήσασταν στην ομάδα;

"O Oλυμπιακός έχει την δυναμική που χρειάζεται για να φτάσει πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε σχέση με την ομάδα που είχα εγώ, τώρα ο Ολυμπιακός έχει πολλά περισσότερα νέα παιδιά και μπορεί να χτίσει μια ομάδα πάνω στην οποία θα στηριχτεί για να κάνει κάτι καλό και εκτός Ελλάδας. Δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα και πρέπει να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Είναι μια ομάδα που δεν της λείπει απολύτως τίποτα και οφείλει να βλέπει μακριά. Θεωρώ ότι με καλή δουλειά και λίγη τύχη, η οποία είναι απαραίτητη για να φτάσεις ψηλά στην Ευρώπη. Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο αλλά με λίγη τύχη και προγραμματισμό όλα μπορούν να γίνουν".

Ποια είναι η άποψη σας για τον Βαλβέρδε;

"Eίναι εξαιρετικός προπονητής ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι της ισπανικής σχολής και, όπως γνωρίζετε, θεωρείται μία από τις τοπ του κόσμου. Έχει βγάλει σπουδαίους τεχνικούς τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι θα κάνει και φέτος σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό και θα τον οδηγήσει ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει αποδείξει την αξία του και του εύχομαι να συνεχίσει να κατακτά τίτλους με τον Ολυμπιακό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε προπονητής που εργάζεται στον Ολυμπιακό θα πρέπει να θεωρείται τυχερός. Δεν κάνω δημόσιες σχέσεις. Το λέω και το πιστεύω".

Θα θέλατε κάποια στιγμή να επιστρέψετε στην ομάδα;

"Σίγουρα θα το ήθελα. Όχι όμως εντός των επόμενων δύο ετών, αφού, όπως σας είπα, έχω ένα προσωπικό θέμα που με κρατάει εδώ στην Γάνδη. Έπειτα από δύο χρόνια πιστεύω ότι είμαι διαθέσιμος για τον Ολυμπιακό, αν με θέλουν. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και θα ήθελε να δουλέψει κάθε προπονητής, γιατί υπάρχουν προδιαγραφές. Το πόσο συνδέθηκα με αυτή την ομάδα το ξέρω εγώ καλύτερα και είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω εδώ".

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η Μπάρτσα δίνει τρεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» στον Ολυμπιακό υπάρχει λίστα με ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα οι οποίοι παραχωρούνται στον Θρύλο και μάλιστα με αρκετά καλούς όρους.

Ο λόγος για τους Χλεμπ, Κεϊρίσον και Ντος Σάντος. Οι δύο πρώτοι παραχωρούνται από τους Ισπανούς και ως μεταγραφή, ενώ ο τελευταίος υπό τη μορφή δανεισμού χωρίς όμως οψιόν αγοράς.

Διαβάστε στον «ΓΑΥΡΟ» της Κυριακής, για τις πρώτες σκέψεις που κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου του Πειραιά...

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

"Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε"

Στον Ολυμπιακό από την πρώτη μέρα παρουσίας του Ερνέστο Βαλβέρδε, κουμάντο κάνει ο Βάσκος και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε και τώρα. Τι λένε στην ΠΑΕ για την αγωνία του κόσμου για τον αμυντικό μέσο και το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Γιώργου Τζαβέλλα. Ο Ερυθρός Κατάσκοπος του RedPlanet.gr έχει το θέμα.
Όποιος πιστεύει ότι στην ΠΑΕ δεν βλέπουν τα μεταγραφικά θέλω του λαού του Θρύλου που εκφράζονται καθημερινά στα σάιτ και όχι μόνο είναι γελασμένος.
Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό ξέρουν πολύ καλά πως ο κόσμος είναι μεν ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις, αλλά θα ήθελε για κερασάκι στην τούρτα μία ακόμα προσθήκη για τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Παρ' όλα αυτά, η εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι τεράστια και αυτό μεταφράζεται με την πλήρη εμπιστοσύνη που δείχνει έως τώρα στις αποφάσεις του.

Χαρακτηριστικά έχει ειπωθεί πως "αυτόν έχουμε προπονητή και αυτόν εμπιστευόμαστε. Δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό από τις αποφάσεις του.

Αν θελήσει αμυντικό μέσο θα τον πάρουμε. Δεν είναι τυχαίο ότι, όταν μας είπε πως δεν χρειάζεται αριστερό μπακ, εμείς κάναμε πίσω στην υπόθεση με τον Τζαβέλλα, τον οποίο και μπορούσαμε να αποκτήσουμε".

Είναι λογικό να ακούγονται τα συγκεκριμένα λόγια από ανθρώπους μίας ομάδας που λειτουργεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και αναγνωρίζει πως ο Βάσκος μπορεί να την οδηγήσει ακόμα πιο ψηλά. Άλλωστε, τρεις τίτλοι σε δύο χρόνια είναι αυτοί.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σάντσες: "Θέλω να παίξω στο εξωτερικό"

Νέο γαλλικό δημοσίευμα ασχολείται με την περίπτωση του Κάρλος Σάντσες, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του παίκτη που σχολιάζει: "Θέλω να παίξω στο εξωτερικό, εκτός και αν ενδιαφερθεί για εμένα γαλλική ομάδα. Τότε, ίσως αλλάξω γνώμη".
Ένα ακόμη γαλλικό δημοσίευμα ασχολείται με την υπόθεση του Κάρλος Σάντσες. Αυτή την φορά το "topmercato", επικαλούμενο την κορυφαία εφημερίδα της χώρας, "L' Equipe", αναφέρει δηλώσεις του Κολομβιανού ανασταλτικού μέσου, ο οποίος μιλάει για το μέλλον της καριέρας του.
Ο Λατινοαμερικανός "κόφτης", ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Βαλενσιέν έως και το 2012, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε τόσο για το "ζεστό" ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την μεταγραφή του, όσο και για εκείνο της Ουντινέζε: "Ναι, είναι αλήθεια και θέλω να παίξω ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Όμως, αν ενδιαφερθεί για εμένα κάποιος μεγάλος γαλλικός σύλλογος, ίσως αλλάξω την άποψη μου και συνεχίσω την καριέρα μου στην χώρα".

Η Βαλενσιέν, πάντως, είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις, λόγω ότι ο Κολομβιανός μέσος έχει συμβόλαιο με την γαλλική ομάδα το οποίο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι "κόκκινοι" θέλουν να τον δώσουν με μεταγραφή φέτος καθώς ο παίκτης έτσι και αλλιώς θα μείνει ελεύθερος το 2012, αλλά σκοπός τους είναι να αποκομίσουν όσο το περισσότερα χρήματα γίνεται. Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει καταθέσεις επίσημη πρόταση ύψους 2.500.000 ευρώ στην Βαλενσιέν και περιμένει την οριστική απάντηση του συλλόγου.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Γέστε: "Στα κορυφαία κλαμπ ο Θρύλος"

Στην Αθήνα έφτασε ο Φρανθίσκο Γέστε, ο οποίος τόνισε πως ένας από τους κύριους λόγους που ήρθε στον Ολυμπιακό είναι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους του με την ερυθρόλευκη, αλλά και τον λαό του Θρύλου. Το RedPlanet.gr ήταν στο "Ελ. Βενιζέλος" και υποδέχτηκε το νέο απόκτημα των πρωταθλητών.
Ο Φρανθίσκο Γέστε προσγειώθηκε στις 15:02 και περίπου στις 15:30 έκανε την εμφάνιση του.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Βάσκος αναφέρθηκε στην παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον ερυθρόλευκο πάγκο, τονίζοντας πως ο προπονητής των πρωταθλητών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση του να γίνει κάτοικος Πειραιά.

"Είμαι σε καλή κατάσταση και έχω ήδη κάνει κάποιες προπονήσεις μόνος μου για να είμαι έτοιμος, γιατί ξέρω πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας του. Ένας σημαντικός λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία στο παρελθόν.

Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Παίζει και του Ντούσερ για "κόφτης"

Εκτός της περίπτωσης του Αλμπέρτο Θαμπατέρ για τον ρόλο του "κόφτη", στον Ολυμπιακό έχουν στην μεταγραφική τους λίστα και τον ελεύθερο Αργεντινό ανασταλτικό μέσο της Εσπανιόλ, Άλντο Ντούσερ, ο οποίος αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ο Ολυμπιακός δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ώστε να περιμένει την Βαλενσιέν για την μεταγραφή του Κάρλος Σάντσες. Ήδη στον Πειραιά εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις για τον ρόλο του "κόφτη" στη μεσαία γραμμή και εκτός της περίπτωσης του Ισπανού μέσου της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Αλμπέρτο Θαμπατέρ, έχουν στην μεταγραφική τους λίστα και τον Αργεντινό ανασταλτικό χαφ, Άλντο Ντούσερ.
Ο 32χρονος (22/3/1979), Άλντο Ντούσερ, ανήκει στην Εσπανιόλ από το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας αγωνιστεί προηγουμένως στις Σεβίλλη, Ραθίνγκ Σανταντέρ και φυσικά στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στην οποία έκανε μεγάλη καριέρα (2000-2007, 157 συμμετοχές). Ο έμπειρος Αργεντινός είναι καθαρόαιμος "κόφτης" και είναι στο στυλ του ανασταλτικού χαφ που ψάχνει για την ενδεκάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήδη, ο ατζέντης του παίκτη βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Ολυμπιακό και αναμένονται εξελίξεις.

Ο μάνατζερ του Άλντο Ντούσερ έχει ενημερώσει τους ερυθρόλευκους πως είναι εφικτή η μεταγραφή του του πελάτη του στον Ολυμπιακό εφόσον το επιθυμήσουν, με τον Αργεντινό μέσο να χαρακτηρίζεται περισσότερο οικονομικός από τον Αλμπέρτο Θαμπατέρ, καθώς το ετήσιο κασέ του παίκτη φτάνει στις 600.000 ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής έχει μείνει ελεύθερος από την Εσπανιόλ, καθώς το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, όντας μάλιστα η επιλογή των Καταλανών για τον αντικαταστάτη του Μοϊσές Ουρτάδο (!) που κατέληξε στον Πειραιά.

Σαφώς και δεν γίνεται να αποκτηθούν και οι δύο ποδοσφαιριστές, αλλά ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι έτοιμος να επιλέξει ανάμεσα στους δύο παίκτες, είτε τον Αλμπέρτο Θαμπατέρ, είτε τον Άλντο Ντούσερ, για τον ρόλο του ανασταλτικού μέσου στον άξονα. Όμως, δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα δεδομένα και για την περίπτωση του Κάρλος Σάντσες αν και η υπόθεση με την Βαλενσιέν έχει, πλέον, κουράσει. Ο Ισπανός με τον Αργεντινό μέσο, πάντως, αποτελούν αυτή την στιγμή τις εναλλακτικές λύσεις των Πειραιωτών για την θέση του "κόφτη".

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η ώρα του Θρύλου

Μετά από αρκετό καιρό, από τον Μάιο και τα παιχνίδια στην Κύπρο, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με το πρώτο φιλικό της σεζόν.
Η αντίπαλος για τους Πειραιώτες το απόγευμα της Τρίτης θα είναι η Πολόνια Βαρσοβίας (19:00, NS2), που προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του πολωνικού πρωταθλήματος, το οποίο ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Στην ουσία η συγκεκριμένη αναμέτρηση, για την οποία θα μπορείτε να ενημερώνεστε live από το gavros.gr, είναι ένα ξεμούδιασμα για τους παίκτες των «ερυθρολεύκων», αφού τώρα αρχίζουν να μπαίνουν σε ρυθμό.

Η αποστολή βρίσκεται στο Ζέεφελντ από τις 9 Ιουλίου και οι παίκτες έχουν ρίξει πολύ δουλειά. Πλέον, ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουν τα ματς, πριν την επιστροφή στην Ελλάδα και την αναχώρηση για τη συνέχεια της προετοιμασίας στο Έρμελο της Ολλανδίας. Εκεί όπου θα αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα.
Προς το παρόν, όμως, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρώτο ματς της σεζόν, μία καλή ευκαιρία για ξεμούδιασμα, για να δούμε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Θρύλου τους νέους παίκτες  και για τον κόσμο να ξαναδεί τον Ολυμπιακό σε δράση, έπειτα από περίπου δύο μήνες.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Στη Λέσβο ο Τζιοβάνι

Από την Κυριακή βρίσκεται στη Λέσβο ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα και κάνει διακοπές μαζί με τον φίλο του, Λουτσιάνο ντε Σόουζα…
Ο «μάγος», που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του Θρύλου, έγινε αμέσως αντιληπτός και αρκετός κόσμος τον πλησίασε και του ζητούσε αυτόγραφα. Φυσικά, ο «Τζιο» έκανε την χάρη των φίλων, που του τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη και θαυμασμό.
Ο Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, πρόσφερε πολλές μαγικές στον Ολυμπιακό και όπως είναι λογικό δεν ξεχνιέται από τους ΓΑΥΡΟΥΣ.
Να σημειωθεί, ότι Λουτσιάνο παίζει στην Καλλονή και γιʼ αυτό το λόγο βρίσκεται στην Λέσβο. Έτσι, κάλεσε και τον καλό του φίλο στο νησί…

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σπουδαίο φιλικό απέναντι στην Γαλατάσαραϊ

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ…Ακόμα ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι «έκλεισε» ο Ολυμπιακός, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν στο Στάδιο Καραϊσκάκη την Γαλατάσαραϊ, σε αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 17 Αυγούστου.

Πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, η οποία φέτος στοχεύει ψηλά, όπως δείχνουν και οι μεταγραφικές της κινήσεις, ενώ μην ξεχνάμε πως οι Τούρκοι φλέρταραν επίμονα και με τον «δικό μας» Όλοφ Μέλμπεργκ.

Μια Γαλατά, η οποία δεν είναι άγνωστη στο «ερυθρόλευκο» κοινό, καθώς μην ξεχνάμε τις μονομαχίες των δύο ομάδων, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ (και το επικό γκολ του Ζιοβάνι στο 3-0 της Ριζούπολης), όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτός της φιλικής αναμέτρησης του Σταδίου Καραϊσκάκη, οι διοικήσεις των δύο ομάδων συμφώνησαν να διεξαχθεί και η φιλική ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη, το επόμενο καλοκαίρι.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Το πως θα αξιοποιηθεί ο Γέστε στην ενδεκάδα

Ο Φρανθίσκο Γέστε αποτελεί σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού, καθώς μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις στην ενδεκάδα, γεγονός που αρέσει στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι δεδομένες του επιτελικές ικανότητες που τον κάνουν να ξεχωρίζει.
Με την μεταγραφή του Φρανθίσκο Γέστε το ρόστερ του Ολυμπιακού δυναμώνει, γεμίζει, ενισχύεται και γίνεται ακόμη καλύτερο. Με την προσθήκη του 32χρονου (6/12/1979) ποδοσφαιριστή στους Πρωταθλητές Ελλάδας ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα διαθέτει μία ακόμη επιπλέον λύση στις επιλογές του για την μεσοεπιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων ενόψει της νέας χρονιάς, μίας σημαντικής σεζόν στην οποία οι Πειραιώτες θα κληθούν να αγωνιστούν σε τρεις διοργανώσεις.
Πέρα από τον δεδομένο εγχώριο στόχο της κατάκτησης του νταμπλ, οι ερυθρόλευκοι θα επιδιώξουν την διάκριση και στο Champions League. Και ο "Φραν" είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος διαθέτει εμπειρία, παραστάσεις, αλλά και τις αγωνιστικές ικανότητες ώστε να προσφέρει το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον επέλεξε διότι έχει συγκεκριμένες σκέψεις για το πως θα τον αξιοποιήσει. Άλλωστε, πρόκειται για παίκτη "πολυθεσίτη" και αυτό αρέσει στον Ισπανό τεχνικό.

Παίζει ως δεύτερος στράικερ, στα άκρα, ακόμη και σαν δημιουργικός χαφ στον άξονα

Το ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε γουστάρει τους σύγχρονους ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε δύο ή ακόμη και τρεις θέσεις είναι γνωστό, κάτι που φάνηκε από την πρώτη του σεζόν (2008-2009) στον Πειραιά. Του αρέσουν οι ευέλικτοι παίκτες και όχι οι μονοδιάστατοι. Έχοντας την δική του φιλοσοφία, επιλέγει να δουλεύει με εκείνους που μπορεί να τους δώσει διάφορους ρόλους στην ενδεκάδα του, αναλόγως την εξέλιξη ενός αγώνα ή αναλόγως με το αν θα υπάρξει ανάγκη σε κάποιο πόστο, σε περίπτωση κάποιου ανεπιθύμητου τραυματισμού.

Τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι και ο Φρανθίσκο Γέστε. Ένας παίκτης "πασπαρτού", ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορους ρόλους στην ενδεκάδα μίας ομάδας. Η "καθαρόαιμη" θέση του "Φραν", βέβαια, είναι εκείνη του επιτελικού μεσοεπιθετικού, του "10αριού" όπως λέγαμε παλαιότερα, του δεύτερου στράικερ που παίζει πίσω από τον σέντερ φορ όπως λέμε σήμερα. Στο πόστο δηλαδή που χρησιμοποιήθηκε την περσινή σεζόν ο Νταβίδ Φουστέρ πηγαίνοντας τα περίφημα στα καθήκοντα του, καθώς και γκολ έβαλε και ασίστ μοίρασε.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως επειδή ήρθε στην ομάδα ο Φρανθίσκο Γέστε θα γίνει βασικός και ο Νταβίδ Φουστέρ θα περάσει στους αναπληρωματικούς. Άλλωστε, για το ποιος θα είναι "ενδεκαδάτος" στην ομάδα του Ολυμπιακού  θα το αποφασίσει μονάχα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και κανείς άλλος. Βέβαια, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να βρεθούν και μαζί στο ίδιο σχήμα, καθώς ο "Φραν" μπορεί να αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις. Είτε στα άκρα ως χαφ-εξτρέμ, έχοντας την δυνατότητα να παίξει τόσο στα αριστερά, όσο και στα δεξιά (έχοντας πάντως για καλό του πόδι το αριστερό), είτε ακόμη και στον άξονα ως δημιουργικός χαφ δίπλα στον "κόφτη", αναλαμβάνοντας τον ρόλο, δηλαδή, του Άριελ Ιμπαγάσα.

Βέβαια, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της περσινής Superleague, Άριελ Ιμπαγάσα, "δεν γίνεται" (αν μπορούμε να το πούμε αυτό) να βγει από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς κρίνεται αντικατάστατος. Θα μου πείτε... "και ο Νταβίδ Φουστέρ είναι αντικατάστατος για τον Βαλβέρδε" και δεν θα έχετε άδικο να το σχολιάσετε αυτό. Απλά, επισημαίνουμε πως ο Φρανθίσκο Γέστε έχει την δυνατότητα (αν χρειαστεί) να αναλάβει και αυτόν τον ρόλο στην ενδεκάδα των Πρωταθλητών Ελλάδας. Μάλιστα, για όσους γνωρίζουν, σε αυτό το πόστο τον καθιέρωσε στο παρελθόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε όταν οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (2003-2005), με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να τα πηγαίνει περίφημα και σε αυτή την θέση.

Οι οργανωτικές του αρετές, τα καλά στημένα και η ηγετική του προσωπικότητα

Ο Φρανθίσκο Γέστε πρόκειται αναμφισβήτητα για μία σημαντική προσθήκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού, διότι πέρα από το γεγονός πως μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις, διαθέτει και αρκετές ποδοσφαιριστές αρετές. Έχουμε να κάνουμε με έναν ποιοτικό παίκτη, ο οποίος ξεχωρίζει για τις οργανωτικές του ικανότητες, διαθέτοντας άριστη τεχνική κατάρτιση. Είναι σπουδαίος πασέρ, καθώς στο ρεπερτόριο του έχει την "γλυκιά" κάθετη πάσα που "παραλύει" τις άμυνες, οι σέντρες του είναι ακριβείας, ενώ το αριστερό του πόδι αποτελεί "πηγή κινδύνου" για τους αντιπάλους με τα δυνατά και καλοζυγισμένα σουτ που δοκιμάζει. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, βέβαια, φημίζεται και για τα καλά στημένα που εκτελεί, είτε κόρνερ, είτε φάουλ, καταφέρνοντας αρκετές φορές να σημειώνει γκολ με αυτόν τον τρόπο.

Όσοι γνωρίζουν την αγωνιστική αξία του Φρανθίσκο Γέστε, έχουν να λένε πως δεν πρόκειται για παίκτη ατομιστή, αλλά για έναν ομαδικό ποδοσφαιριστή ο οποίος προτιμάει να διακρίνεται μέσω της καλής λειτουργίας του συνόλου. Ξέρει να κινείται μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, συνηθίζει να παίζει γρήγορα την μπάλα με την μία, ενώ όποτε δεν το κάνει αυτό μας χαρίζει ορισμένες απολαυστικές ατομικές ενέργειες, κατά τις οποίες πραγματοποιεί θεαματικές επελάσεις, όντας επίσης έξοχος ντριμπλέρ. Ο 32χρονος άσος είναι από τους μεσοεπιθετικούς που πατάνε την αντίπαλη περιοχή, ενώ ακόμη και όταν βρίσκεται έξω από το "κουτί" αρέσκεται να δοκιμάζει το αριστερό του πόδι με τα "θανατηφόρα" του σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Όσον αφορά τον χαρακτήρα του στο γήπεδο; Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ηγετική προσωπικότητα, ενός παίκτη που θα βγει μπροστά στα δύσκολα και θα θελήσει να πάρει την μπάλα στα πόδια του όταν εκείνη θα "καίει". Είναι μαχητικός, δραστήριος μέσα στον αγώνα και βγάζει "ψυχή" βλέποντας τον κανείς να παίζει. Σίγουρα θα ταιριάξει με την ιδιοσυγκρασία των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά το σημαντικότερο είναι να ταιριάξει μέσα στο καλοφτιαγμένο σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Και για αυτό, λογικά, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς, καθώς κρίνεται σίγουρο πως θα εξοικοιωθεί γρήγορα στον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας. Καλορίζικος!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πάντελιτς: «Εγώ γουστάρω που παίζω στον Ολυμπιακό!»

Ο Μάρκο μίλησε στην εφημερίδα «Eξέδρα» για το μέλλον του στον Ολυμπιακό  και έδωσε υπόσχεση στους φιλάθλους του Θρύλου για τον φετινό… πραγματικό Πάντελιτς!
Επίσης, αναφέρθηκε στην τρέλα που έχει με τον κόσμο του Ολυμπιακού και άλλα πολλά!
Αναλυτικά:
Σε βλέπουμε πολύ κεφάτο στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Μήπως θέλεις να αποδείξεις κάτι σχετικά με τα όσα γράφονται για το μέλλον σου στον Ολυμπιακό;
«Όχι, αυτό δεν έχει καμία σημασία και δεν το βλέπω έτσι. Ούτε και έχω να αποδείξω κάτι. Είμαι επαγγελματίας και κάνω την δουλειά μου. Το καλό για μένα είναι ότι μετά από δύο χρόνια ξεκινάω από την αρχή προετοιμασία, αφού και με τον Άγιαξ και με την Χέρτα δεν είχα κάνει και το κενό δύσκολα καλύπτεται στη συνέχεια. Εμείς οι ποδοσφαιριστές, αν δεν ξεκινήσουμε σωστά την χρονιά, χάνουμε τον ρυθμό μας«.

Ποια είναι η αλήθεια για το μέλλον σου στον Ολυμπιακό;
«Δεν θέλω να αναφερθώ στις προτάσεις που είχα και ποιοι με ήθελαν. Εγώ γουστάρω που παίζω στον Ολυμπιακό, γιατί είναι μία ομάδα που μου ταιριάζει. Ξέρουν όλοι ποιος είναι ο Πάντελιτς και τι μπορεί να κάνει. Μπορεί σε κάποιον να μην αρέσει το στιλ μου ή τα μαλλιά μου, αλλά ότι δεν μπορώ να βάζω γκολ, κανείς δεν μπορεί να το πει, γιατί το γήπεδο είναι ο καθρέφτης κάθε ποδοσφαιριστή. Σε όσα παιχνίδια και αν έπαιξα και για όση διάρκεια συμμετείχα, νομίζω ότι έκανα καλά την δουλειά μου και αυτό θα συνεχίζω να κάνω«.
Τι ζητάς από τη νέα χρονιά;
«H αλήθεια είναι ότι δεν ζητάω κάτι συγκεκριμένο. Για εμένα πάνω απο όλα είναι η ομάδα. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα με τη δική του ματιά. Εμένα η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και να βοηθάω την ομάδα. Πιστεύω ότι αν κάποιος είναι καλός θα παίζει, αλλά αυτό το γνωρίζει καλύτερα ο προπονητής. Ούτε παράπονα κάνω ούτε γκρινιάζω, γιατί αυτό νομίζω ότι πρέπει να κάνω ως επαγγελματίας παίκτης«.

Σκέφτηκες να φύγεις κάποια στιγμή ακούγοντας όλα αυτά;
«Όχι, δεν το σκέφτηκα ποτέ, ακόμη και αν είχα μία πρόταση από μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Για εμένα αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι κάτι σημαντικό και μια ομάδα που μου δίνει το δικαίωμα να κάνω όνειρα για το αύριο. Ο πρόεδρος και ο κόσμος το ξέρουν τον Πάντελιτς. Σου μιλάω μέσα από την καρδιά μου, δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω. Θέλω την καινούργια χρονιά να είμαι έτοιμος από κάθε πλευρά και να προσφέρω στην ομάδα, όσο παίζω και όσο κρίνει ο προπονητής μου«.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Θα πάει για... βαρύ όνομα!

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα η περίπτωση του Κάρλος Σάντσες απομακρύνεται για τον Ολυμπιακό. Η Βαλενσιέν, ομάδα όπου ανήκει ο Κολομβιανός, φαίνεται να μην κάνει καθόλου πίσω ενώ μετά από τις εμφανίσεις του παίκτη στο Κόπα Αμέρικα έχει «μπλέξει» και άλλους συλλόγους για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Έτσι στον Θρύλο αποφάσισαν να προχωρήσουν στο θέμα του αμυντικού χαφ και μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ», πρόκειται να αποκτηθεί ένα «γερό» όνομα για τη συγκεκριμένη θέση.


Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σουμπίνιο, Παπάζογλου και Βαλεριάνος στο Ζέεφελντ

Ο Σουμπίνιο, ο Τάσος Παπάζογλου και ο Γιώργος Βαλεριάνος θα ακολουθήσουν την αποστολή του Ολυμπιακού για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία, αντίθετα με τους υπόλοιπους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Ενοχλήσεις για Δασκαλάκη - Μέγκιερι στην προπόνηση της Πέμπτης (7/7).
Την αποστολή του Ολυμπιακού για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ, θα ακολουθήσουν οι Σουμπίνιο, Παπάζογλου και Βαλεριάνος.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να συμπεριλάβει τους τρεις προαναφερθέντες στους ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν το Σάββατο (9/7) για την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Πειραιωτών για την καινούργια σεζόν. Ο Βραζιλιάνος και οι δύο Έλληνες παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να πείσουν τον Ισπανό τεχνικό πως αξίζει να τους εμπιστευτεί μια θέση στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (7/7) οι Σήφης Δασκαλάκης και Μπάλαζ Μέγκιερι ένιωσαν ενοχλήσεις και θα υποβληθούν σε εξετάσεις προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση τους. Ο Ούγγρος πορτιέρο θα μεταβεί αύριο στο Metropolitan και θα περάσει από ακτινολογικό έλεγχο, καθώς είχε πόνους στο τέταρτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού, ενώ στην διάρκεια της προπόνησης ο κρητικός γκολκίπερ ένιωσε τσιμπήματα στη μέση του, του χορηγήθηκε αγωγή από το ιατρικό επιτελείο και την Παρασκευή (8/7) θα μπορούν να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την περίπτωση του.

Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

"Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας γυμνάστηκαν σήμερα στις 09:00, συνεχίζοντας την προετοιμασία τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι παίκτες που περιλαμβάνονται στο τρίτο γκρουπ υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στο θεραπευτήριο Metropolitan και σε εργομετρικό έλεγχο, ενώ αυτοί που συμπεριλαμβάνονται στο πρώτο και στο δεύτερο γκρουπ έκαναν προπόνηση.

Το απόγευμα οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν σε δύο γκρουπ. Στις 18:00 οι παίκτες του δευτέρου και του τρίτου γκρουπ και στις 19:00 οι  παίκτες του πρώτου γκρουπ.

Σε ακτινολογικό έλεγχο, για προληπτικούς λόγους, θα υποβληθεί αύριο στο θεραπευτήριο Metropolitan ο Μέγερι που ένιωσε ενοχλήσεις στο τέταρτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Δασκαλάκης ένιωσε μια ενόχληση στη μέση. Του χορηγήθηκε αγωγή από τον γιατρό και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί αύριο.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν αύριο στις 09:00, ενώ το τέταρτο γκρουπ παικτών, το οποίο αποτελούν οι Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ και Ποτουρίδης, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικό έλεγχο".

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Έβαλε στην… άκρη τον Μέσι

Με τον Κάρλος Σάντσες (Νο.6) βασικό και με εξαιρετική εμφάνιση η Κολομβία πήρε ισοπαλία με 0-0 από την Αργεντινή και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.
Η Κολομβία έχει πλέον 4 βαθμούς, η Αργεντινή έχει 2, ενώ την Πέμπτη παίζουν Βολιβία (1) με Κόστα Ρίκα (0).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Μπουρντίσο, Μιλίτο, Σανέτι, Μαστσεράνο, Μπανέγκα (73' Ιγκουαΐν), Καμπιάσο (61' Γκάγκο), Τέβες, Μέσι, Λαβέτσι (62' Αγκουέρο).
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Λουΐς Μαρτίνες, Σούνινγκα, Γέπες, Λουΐς Περέα, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Γκουαρίν, Αμπέλ Αγκιλάρ, Ντάιρο Μορένο (93' Μοσκέρα), Γκουστάβο Αντριάν Ράμος (90' Σότο), Φαλκάο (88' Τεόφιλο Γκουτιέρες).

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πρέπει να ρίξει το κασέ του

Οι υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις του Σέρβου μεσοεπιθετικού, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, αποτελούν τροχοπέδη στις συζητήσεις του με τον Ολυμπιακό για την πιθανή μετακίνησή του στον Πειραιά.
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού "χτενίζουν" την αγορά, ψάχνοντας το μεγάλο μεταγραφικό μπαμ που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την ενίσχυση της ομάδας και θα γεμίσει όνειρα τους οπαδούς εν όψει της ερχόμενης απαιτητικής λόγω Τσάμπιονς Λιγκ σεζόν.
Ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς είναι ένας από τους παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κερασάκι στην τούρτα, μετά τις μεταγραφές των Μαρκάνο, Κοστάνσο, Φέισα, Χαβίτο, Γκρμπιτς και Κατάι. Όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα "Πρωταθλητής", άνθρωποι του Ολυμπιακού πλησίασαν τον Σέρβο μεσοεπιθετικό, κάνοντας του μια πρώτη νύξη, έπειτα βέβαια και από το κάλεσμα του ίδιου του παίκτη στον Ολυμπιακό.

Ο 30χρονος άσος ενημέρωσε τους "ερυθρόλευκους" ότι αξιώνει 2 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου, κάτι που φυσικά έφερε έναν κόμπο στον λαιμό των ανθρώπων του Ολυμπιακού, καθώς οι Πειραιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να του προσφέρουν ένα τόσο μεγάλο ποσό, αφενός μεν γιατί είναι πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο και αυτό ίσως δημιουργήσει προβλήματα μέσα στην ομάδα και αφετέρου θα εκτινάξει τον προϋπολογισμό και το πλάνο της ομάδας.

Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού διεμήνυσαν στον παίκτη και τον ατζέντη του ότι θα πρέπει να ρίξουν τις απαιτήσεις του για να συνεχιστούν οι συζητήσεις και προς το παρόν η υπόθεση μπήκε στον πάγο.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

«Ήρθα για να κατακτήσω τίτλους»

Ο Χαβίτο αποτελεί ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι. Ο Ισπανός μέσος ήρθε στον Θρύλο με όρεξη για δουλειά και όπως τόνισε στην εφημερίδα «ΓΑΥΡΟΣ» για να κατακτήσει τίτλους με τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη του Χαβίτο ως παίκτης του Θρύλου, μόνο στον «ΓΑΥΡΟ». Τι λέει για τον... στόχο του Ολυμπιακού, Γέστε, τον προπονητή της ομάδας Ερνέστο Βαλβέρδε και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αύριο η «πρώτη» του Ολυμπιακού

Αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού.
Στην διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι σχεδόν όλοι οι παίκτες της ομάδας. Από την «πρώτη» θα απουσιάζουν οι Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος που έχουν άδεια και θα μπουν στην προετοιμασία στις 8 Ιουλίου.
Στις 9 Ιουλίου η αποστολή θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ ενώ οι Φετφατζίδης, Μανιάτης, Ρόμενταλ , Μέλμπεργκ θα μεταβούν κατευθείαν στην Αυστρία στις 14 Ιουλίου.