Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κούγιας: "Τραγωδία αν φύγει ο Μαρινάκης"

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αθλητική δικαιοσύνη ενώ χαρακτήρισε τραγωδία το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΦΩΣ", τόνισε πως η ομάδα του Ολυμπιακού δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με την αθλητική δικαιοσύνη, όσον αφορά στο σκάνδαλο με τα στημένα, ενώ χαρακτήρισε τραγωδία του ενδεχόμενο αποχώρησης του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Αλέξης Κούγιας, σχολίασε: "Παρά τα όσα έχουν συμβεί και παρότι προσπάθησαν να μου περάσουν διάφοροι ότι ο κ. Μαρινάκης με μισεί -εκεί τον οδήγησαν με συκοφαντίες εναντίον μου ο Μπέος, ο Κανελλόπουλος κ.α, έχω ακούσει μάλιστα και σχετικές κασέτες από την ΕΥΠ-, θα είναι τραγωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν φύγει ο Μαρινάκης από αυτό ή τον διώξουν! Το πιστεύω ειλικρινά. Και το λέω αυτή τη στιγμή που όσα είχα καταγγείλει διαπιστώνονται", τόνισε σε δηλώσεις ο γνωστός ποινικολόγος, και συνέχισε: "Αν ο κ. Μαρινάκης μείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς "μυαλοπώληδες" γύρω του, και λειτουργήσει όπως λειτουργεί στη ναυτιλία, θα απογειωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε λίγα χρόνια.

Διότι ο πήχης θα ανέβει ψηλά , και αναγκαστικά οι άλλες ομάδες θα προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν τον Ολυμπιακό. Αν όμως φύγει ο Μαρινάκης θα εξαφανιστεί ο ανταγωνισμός, οι ποδοσφαιρικές ομάδες χωρίς κεφαλαιούχους θα ρίξουν χαμηλά τον πήχη, οι παίκτες που θα έρχονται θα είναι από τα... πανέρια και θα μπούμε στη λογική να παίρνουμε τα... αποφάγια της Ευρώπης! Αυτό θα είναι κακό για για όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θα πεθάνει το ποδόσφαιρο έτσι".

Ποιες όμως θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του προέδρου και μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια; "Εκείνο που πρέπει να κάνει ο κ. Μαρινάκης είναι να αφήσει αυτή τη διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις διοικήσεις των τελευταίων πολλών χρόνων, από εποχής Τριβέλλα μέχρι Γκαγκάτση, να κάνει αυτό που κάνει το τελευταίο τρίμηνο.

Όσο για μένα που ήθελαν να με πυροβολήσουν στα πόδια όπως αποκαλύπτεται, το κύκλωμα είχε αποφασίσει από τις 9/3 να με τραυματίσει βαριά για να με φοβίσει. Δεν είμαι ήρωας, αλλά δεν κάνω ποτέ πίσω ούτε για να πάρω φόρα".

Σε ερώτηση τέλος για το αν εκτιμάει ότι κινδυνεύει ο Ολυμπιακός με τιμωρία, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και τη δικογραφία, απάντησε: "Δεν βλέπω να υπάρξει πρόβλημα του Ολυμπιακού με την αθλητική δικαιοσύνη"

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

«Θα τα καταφέρει…»

Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε  για τον νέο άσο των Πειραιωτών, Λιούμπομιρ Φέισα.
«Πρώτα από όλα να είναι υγιής και να δώσει τα πάντα για να δουλέψει σκληρά και να πετύχει. Σίγουρα έχει τα προσόντα. Αγωνιστικά δεν έχω καθαρή εικόνα για τον Φέισα γιατί δεν είδα το περσινό πρωτάθλημα από το οποίο έλειψε αρκετά», είπε αρχικά στο «Goal».
Και συνέχισε: «Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός του δίνει τετραετές συμβόλαιο και του δείχνει εμπιστοσύνη. Αν ήμουν ακόμα την ομάδα στην πρώτη προπόνηση που θα τον έβλεπα θα του έλεγα να δουλέψει σκληρά για να πετύχει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Προχώρα και δείξε ότι ξέρεις. Παίξει τη μπάλα σου. Αυτό που του εύχομαι είναι να προχωρήσει και να πετύχει στον Ολυμπιακό».
Μεταξύ άλλων, ο Τζόρτζεβιτς είπε: «Σίγουρα το επίπεδο του πρωταθλήματος στη Σερβία δεν είναι όσο ανταγωνιστικό είναι στην Ελλάδα και οι απαιτήσεις και η πίεση που υπάρχουν στον Ολυμπιακό είναι τεράστια. Βέβαια, ο Φέισα νομίζω ότι ξέρει από τέτοιες καταστάσεις και είναι κάτι που θα τον βοηθήσει εδώ».

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Θα προσφέρει πολλά ο Φέϊσα στον Ολυμπιακό»

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα  «Πρωταθλητής» ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς δήλωσε ξεκάθαρα πως αποχωρεί από την Λίβερπουλ ενώ  «εσταξε» μέλι για τον Λιούμπομιρ Φέισα.
«Βρίσκομαι στο Βελιγράδι και προπονούμαι καθημερινά για να είμαι πανέτοιμος μετά την επέμβαση που έκανα πριν από λίγες εβδομάδες. Είμαι σε καλή κατάσταση θα είμαι έτοιμος για την προετοιμασία, είτε μείνω στην Λίβερπουλ, κάτι το οποίο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είτε υπογράψω σε άλλη ομάδα.
Στις 29 του μήνα θα πάω στο Λίβερπουλ να μιλήσω με την διοίκηση ώστε να δούμε τι θα γίνει. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε να αποδεσμευθώ και να αναζητήσω μετά κάπου αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου ως ελεύθερος. Από την στιγμή που δεν με υπολογίζουν θέλω να φύγω και να πάω κάπου όπου θα παίζω και θα μπορώ να δείξω το ποδόσφαιρο μου», ανέφερε ο 29χρονος Μίλαν Γιοβάνοβιτς.
Εν συνεχεία ο  Σέρβος άσος τόνισε πως δεν έχει μιλήσει κανείς μαζί του από τον Ολυμπιακό:
«Δεν έχω καμία επαφή με τον Ολυμπιακό. Ούτε με τον Μαθία, ούτε με τον Ντάρκο, ούτε με κανέναν».
Για τον Λιούμπομιρ Φέισα είπε :
«Έχω μάθει ότι ο Λιούμπομιρ είναι κοντά στον Ολυμπιακό. Τα σερβικά ΜΜΕ ασχολούνται αρκετά με αυτή την μεταγραφή.
Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και πολύ καλό παιδί. Πιστεύω ότι θα κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό. Αν δεν είχε  τον τραυματισμό είμαι σίγουρος πως θα είχε πάρει μεταγραφή σε κάποιο μεγάλο πρωτάθλημα.
Πριν από δυο χρόνια παίξαμε με την Σταντάρ Λιέγης στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν. Ήταν στην ενδεκάδα ο Λιούμπομιρ. Δυνατό παιδί, με πολύ καλή τεχνική.
Έκανε πολύ δουλειά στην μεσαία γραμμή. Μπορώ να πω με σιγουριά πως αν ξαναβρεί τον εαυτό του μετά τον τραυματισμό του, θα προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι υγιής και να κάνει καριέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Φαντασία μου πλανεύτρα

Η φαντασία του ανθρώπου δεν έχει όρια. Κι όμως το πρωτοσέλιδο βορειοελλαδίτικης αθλητικής εφημερίδας κατάφερε να τα ξεπεράσει! Μάθαμε λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ θα ήθελε 5 εκ. ευρώ συν την ελευθέρας του Μιραλάς για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια! Αποκλειστικά από το RedPlanet.gr η σούπερ πρόταση με την οποία θα επιχειρήσει ο Ολυμπιακός να αγοράσει τον Πορτογάλο.
Ποιος "Πόλεμος των Άστρων", ποιος "Άρχοντας των δακτυλιδιών", ποια εμφάνιση UFO στην Ακρόπολη και ποιος Τσακ Νόρις, ανιψιός της Θείας Λειτουργίας! Αυτό που διαβάσαμε σε πρωτοσέλιδο βορειοελλαδίτικης αθλητικής εφημερίδας ξεπερνά και τα πιο διαστροφικά όνειρα ενός απονενοημένου καλλιτέχνη.
Σύμφωνα λοιπόν με το κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, ο ΠΑΟΚ θα επιθυμούσε από τον Ολυμπιακό 5εκ. ευρώ και την ελευθέρας του Κέβιν Μιραλάς για να συναινέσει στην πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια στους Πειραιώτες. Επειδή οι ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν τον καλύτερο παίκτη του διαγαλαξιακού συστήματος και κορυφαίο όλων των εποχών από την περίοδο των δεινοσαύρων, είναι έτοιμοι να καταθέσουν μια ακόμη καλύτερη προσφορά!

Αποκλειστικές πληροφορίες του RedPlanet.gr θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του να έχουν έτοιμο το "plan B" προκειμένου να πείσουν τον ΠΑΟΚ να παραχωρήσει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό στον Θρύλο. Έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός θα δώσει όχι 5 αλλά 7.5 εκ. ευρώ και στα έμψυχα ανταλλάγματα θα συμπεριλάβει εκτός του Κέβιν Μιραλάς, τον Όλοφ Μέλμπεργκ, τον Άριελ Ιμπαγάσα αλλά και ένα ντραφτ πικ του πρώτου γύρου στο NBA (!!!).

Επίσης οι ερυθρόλευκοι υποσχέθηκαν στον Ζαγοράκη πως θα ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με τους υπευθύνους της ΝΑΣΑ και θα απαιτήσουν άμεσα την μετονομασία του πλανήτη "Άρη" σε πλανήτη "ΠΑΟΚ". Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δεσμευτεί προσωπικά να επανδρώσει πλήρως εξοπλισμένα διαστημόπλοια και να ηγηθεί της αποστολής που θα ταξιδέψει ως τον ακατονόμαστο (για τους Παοκτζήδες) πλανήτη με σκοπό να τον καταστρέψει ολοσχερώς, με απαραίτητη υποσημείωση πως θα συλλέξει συντρίμμια και θα τα παραδώσει ως λάφυρο στον Θόδωρο. 

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα αναλάβει την κατασκευή υπόγειου Μετρό στη Θεσσαλονίκη με στάση έξω από το σπίτι κάθε φίλου του ΠΑΟΚ, με οδηγό τον Μίκαελ Σουμάχερ, για την γρήγορη, ασφαλή και χωρίς προβλήματα μετακίνηση των οπαδών του "Δικεφάλου" στην Τούμπα. Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης θα διαθέσει κάποια από τα πλοία του στόλου του (5-6 λένε οι πληροφορίες) προκειμένου να κάνουν δωρεάν κρουαζιέρες στο Αιγαίο οι διοικούντες τους ασπρόμαυρους.

Επιπροσθέτως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε συγνώμη εκ μέρους του Μιραλάς, ο οποίος στο ματς της Τούμπας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, τόλμησε να ρίξει κουτουλιά στο τασάκι που εκσφενδόνισαν εναντίον του οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα το σταχτοδοχείο να γίνει κομμάτια! Εννοείται πως οι ερυθρόλευκοι δεσμεύτηκαν να κάνουν δώρο ένα καινούργιο τασάκι στον Θοδωρή Ζαγοράκη!

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«I have a dream»


Την επιθυμία του να δει, μια μέρα, έναν Ολυμπιακό που θα στηρίζεται αποκλειστικά στις ακαδημίες του, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σοφικό. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μίλησε για το όραμα του για τις Ακαδημίες του Θρύλου, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για την επίσκεψη του στο Σοφικό:
Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που βλέπω όλα αυτά τα παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας και τις σχολές του Ολυμπιακού μας, τους γονείς τους, σε μία προσπάθεια που κάνουν μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό στο άθλημα που αγαπάτε και σας λέω βλέποντας όλους εσάς πως είμαι πολύ πιο χαρούμενος από το να έβλεπα έναν παίκτη που θα αγοράζαμε μεγάλης αξίας στο αεροδρόμιο. Σας μιλάω ειλικρινά.
Όπως έχω πει από την αρχή το όνειρο μου είναι να χτίσω έναν Ολυμπιακό από τις ακαδημίες από τα δικά μας παιδιά, είναι κάτι το οποίο δεν χτίζεται μέσα σε μία νύχτα ή μέσα σε μία μέρα χρειάζονται χρόνια και πάνω από όλα χρειαζόμαστε όλους εσάς. Τη συμπαράσταση σας να είστε κοντά μας και να χτίσουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί, αυτό που επιθυμούμε. Να δούμε έναν Ολυμπιακό να μεγαλουργεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να βασίζεται στα δικά του παιδιά. Σε παιδιά που έχουν μεγαλώσει μαζί μας. Σε Ελληνόπουλα που πονάνε τη φανέλα και τη ματώνουν.
Κανείς δεν πρόκειται να σας χαριστεί όπως προσπαθείτε μέσα στο γήπεδο έτσι θα προσπαθήσετε και στη ζωή σας και στο σχολείο σας και στις δουλειές σας στο μέλλον. Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια και η υγιή άμιλλα θα σας βοηθήσει τα χρόνια που έρχονται και επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς σας που κάνουν αυτή την προσπάθεια να είναι κοντά σας, να σας συμπαραστέκονται να μπορέσετε και εσείς να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί και να το κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Για άλλη μια φορά θέλω να σας πω ότι ο Ολυμπιακός θα διοργανώσει και άλλα καμπ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τις υποδομές μας και για τα παιδιά του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Για άλλη μια φορά θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ ότι καλύτερο, να έχετε ένα καλό καλοκαίρι, σας θέλουμε όλους σας κοντά μας και στο γήπεδο και στην προσπάθεια που κάνουμε για την αγαπημένη μας ομάδα και από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι χτίζουμε ένα επιτελείο το οποίο θα είναι δίπλα σας και θα βοηθήσει όσο μπορεί αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Για τις μεταγραφές:
Από εκεί και πέρα, επειδή δεν θα ήθελα να βγούμε εκτός του σημερινού μας θέματος, από τη σημερινή εκδήλωση, ο Ολυμπιακός χωρίς να προκαλούμε θα ενισχυθεί και για το ευρωπαϊκό μας όνειρο, πιστεύω ότι όλοι μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Και η διοίκηση, και το προπονητικό τιμ και οι παίκτες μας και επίσης οι οπαδοί μας, τους οποίους χρειαζόμαστε να είναι στο πλευρό μας και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος. Και μέχρι σήμερα, παρόλη την οικονομική κρίση που έχουμε στη χώρα μας, οι οπαδοί μας έχουν ανταποκριθεί με το παραπάνω και αυτό μου δίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να ενισχύσω την ομάδα, όσο μπορώ και τους ευχαριστώ για αυτό. Εμείς, από πέρσι, και ονόματα φέραμε και έργο υποδομής κάναμε. Για μένα, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι όταν σχεδιάζουμε την ομάδα να αγοράζουμε παίκτες οι οποίοι θα δείχνουν την αξία τους μέσα στο γήπεδο και όχι στο αεροδρόμιο. Είχαμε και πολλά παραδείγματα φέτος, που παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι στο αεροδρόμιο, ήταν οι πιο πολύτιμοι στους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτό έχει σημασία. Το αεροδρόμιο σου δίνει μία χαρά που κρατάει μία ώρα. Ενας παίκτης ο οποίος δείχνει την αξία του μέσα στο γήπεδο, εμείς αυτό θέλουμε. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, πιστεύουμε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με τις σωστές κινήσεις, καθώς επίσης θα ενισχυθεί και στα χρόνια που έρχονται από τους παίκτες τους οποίους θα τους φτιάξουμε εμείς από τις ακαδημίες και τις σχολές του Ολυμπιακού».

Για το πώς ένιωσε ανάμεσα στα παιδιά:
«Εγώ έχω τρία παιδιά και μπορώ να σας πω ότι οι μοναδικές στιγμές στις οποίες ξεκουράζομαι ή αισθάνομαι αληθινή χαρά είναι με τα παιδιά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος να είμαι ανάμεσα σε όλα αυτά τα παιδιά και να τα βλέπω να αθλούνται, να προσπαθούν και όπως είπα και πριν, είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά αυτά να είναι ανταγωνιστικοί. Γιατί στην Ελλάδα, στα χρόνια που έρχονται όλοι μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί».

Για το αν ένας από τους στόχους είναι να δοθεί ελπίδα σε αυτά τα παιδιά:
«Πρέπει να υπάρχει και μία ελπίδα, μία χαρά στον κόσμο για να μπορεί να αγωνίζεται, να μπορεί να εργάζεται και να μην του δημιουργεί πρόβλημα η οικονομική κρίση. Στον Ολυμπιακό το είδαμε και στο γήπεδο φέτος, φέραμε πολύ καλά αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη, 15 στα 15 στο πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία η νίκη, σημασία έχει και το θέαμα. Και πιστεύω ότι το θέαμα που προσέφερε ο Ολυμπιακός στους οπαδούς ήταν πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι χρειάζεται, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους μήνες που έρχονται ο κόσμος να μπορεί αν εκτονωθεί, εντός και εκτός γηπέδων. Και εμείς αυτή τη χαρά θα τη προσφέρουμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός στην ερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι μας περιμένουμε. Πιστεύω, ότι και με τις προσθήκες, αλλά και με μία σωστή προετοιμασία με τον προπονητή και να έχει όσο περισσότερους παίκτες μπορεί, γιατί πέρυσι οι περισσότεροι παίκτες ενδεκάδας δεν έκαναν προετοιμασία, όχι μόνο με τον Ολυμπιακό, ούτε με τις ομάδες τους. Οπότε πιστεύω ότι τη δεύτερη χρονιά του Βαλβέρδε κάνοντας ο ίδιος την προετοιμασία και με όλους τους παίκτες να ξεκινάνε μαζί, είναι πάρα πολύ σημαντικό, και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στο γήπεδο. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί καθημερινά. Δεν θα μας χαριστεί κανείς».

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Φέρνουν" Φέισα

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί στην γειτονική Σερβία αναφορικά με ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον 22χρονο ταλαντούχο αμυντικό χαφ της Παρτιζάν, Λιούμπομιρ Φέισα.
Ο μεταγραφικός σχεδιασμός συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό και μετά την απόκτηση του Φράνκο Κοστάνσο και τον δανεισμό του Ιβάν Μαρκάνο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στρέφουν την προσοχή τους σε άλλες θέσεις της ενδεκάδας που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα.
Μία από αυτές είναι εκείνη του αμυντικού χαφ, καθώς μετά την παραχώρηση του Βραζιλιάνου Ντουντού στην Ατλέτικο Μινέιρο, ο Ολυμπιακός θέλει έναν ακόμα παίκτη που μαζί με τον Ουρτάδο θα αναλάβουν το ρόλο αυτόν.

Σύμφωνα με τον Τύπο, στην γειτονική Σερβία έχει αναπτυχθεί εντονότατη φημολογία για ενδιαφέρον του Θρύλου για τον ταλαντούχο αμυντικό χαφ της Παρτιζάν, Λιούμπιμιρ Φέισα, ο οποίος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει βγάλει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Οι φήμες λένε πως την περίπτωση του 22χρονου (14/8/88) παρακολουθεί από κοντά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που γνωρίζει καλά τον παίκτη και τον έχει παρουσιάσει με θέρμη στον προπονητή της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Φέισα ξεκίνησε την καριέρα του στην άσημη Χάιντουκ Κούλα όπου μέσα σε δύο χρόνια είχε 58 συμμετοχές και 2 γκολ. Από εκεί προσέλκυσε το ενδιαφέρον των "ασπρόμαυρων" του Βελιγραδίου που για να τον αποκτήσουν δαπάνησαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αρκετά μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της Σερβίας. Στην Παρτιζάν πήρε αμέσως φανέλα βασικού και τα δύο πρώτα χρόνια είχε 67 εμφανίσεις και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις εκτοξέυοντας την τιμή του στο μεταγραφικό παζάρι και "ανάγκασε" ομάδες από την Γερμανία και την Ιταλία να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Ωστόσο, κατά την περσινή περίοδο ήταν άτυχος καθώς υπέστη ρήξη χιαστών και έμεινε σχεδόν όλη τη χρονιά εκτός, έχοντας μόνο 3 συμμετοχές.

Ο 22χρονος παίκτης ήταν από τα βασικότερα στελέχη της εθνικής Σερβίας U21 ενώ με την "μεγάλη" εθνική έχει δύο συμμετοχές. Το ντεμπούτο του ήταν εναντίον του Καζακστάν στις 24/11/07 όταν ο τότε ομοσπονδιακός προπονητής τον πέρασε στο γήπεδο σαν αλλαγή.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013 και αυτήν τη στιγμή η τιμή του είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Τα "βρήκε" με Σάντσες, μένει η Βαλενσιέν

Δεδομένη θεωρείται η προφορική συμφωνία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Σάντσες, τα βρήκε η διοίκηση στο οικονομικό με τον παίκτη, πήρε το "ΟΚ" από τον Κολομβιανό, μένει να το κάνει και με την Βαλενσιέν. Μικρή διαφορά στο κόστος της μεταγραφής, αισιοδοξία στο λιμάνι για αίσιο τέλος στην υπόθεση.
Ο Κάρλος Σάντσες είναι ο "εκλεκτός" ανασταλτικός μέσος της διοίκησης για τον νευραλγικό ρόλο του "κόφτη" στην ερυθρόλευκη ενδεκάδα για τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν. Η πειραϊκή ΠΑΕ παλεύει για την μεταγραφή του 25χρονου (6/2/1986) Κολομβιανού ανασταλτικού χαφ από τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά, πλέον, όλα δείχνουν, πως η υπόθεση έχει μπει στην τελική της ευθεία, καθώς υπάρχουν εξελίξεις.
Ο Ολυμπιακός ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Κάρλος Σάντσες, καθώς οι ερυθρόλευκοι τα "βρήκαν" σε όλα με τον Λατινοαμερικανό μέσο για τριετή συνεργασία έως το 2014, με το ετήσιο κασέ του παίκτη να φτάνει κοντά στις 900.000 ευρώ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν νέες επαφές με τον ποδοσφαιριστή, ανήμερα του ερχομού του Ιβάν Μαρκάνο στην Αθήνα, απέσπασαν το "ΟΚ" του Κολομβιανού χαφ και αυτό που μένει, πλέον, είναι να βρεθεί η "χρυσή" τομή και στις διαπραγματεύσεις με την Βαλενσιέν.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον γαλλικό σύλλογο, ύψους 2.800.000 ευρώ (συν τα όποια μπόνους), αλλά η Βαλενσιέν αξιώνει το κόστος της μετακίνησης του ποδοσφαιριστή της στα 4.000.000 ευρώ. Η διαφορά στο οικονομικό είναι μικρή και τα "παζάρια" θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες μέρες, με σκοπό ώστε οι δύο σύλλογοι να δώσουν τα χέρια για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Υπενθυμίζεται πως ο Κολομβιανός χαφ δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2012 με την ομάδα του και στον Πειραιά θεωρούν πως δεν χρειάζεται να έχει παράλογες απαιτήσεις η άλλη πλευρά, καθώς ο Λατινοαμερικανός χαφ, έτσι και αλλιώς, μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι.

Στα θετικά είναι το γεγονός πως ο Κάρλος Σάντσες... πιέζει με τον τρόπο του την Βαλενσιέν ώστε να συμφωνήσει στην μεταγραφή, καθώς είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του Κολομβιανού χαφ να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, όπως είπαμε, ο Λατινοαμερικανός χαφ έχει, ήδη, έρθει σε προφορική συμφωνία με τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Οι ερυθρόλευκοι, μέχρι στιγμής, έχουν χειριστεί εξαιρετικά την υπόθεση, ναι μεν θέλουν τον παίκτη, αλλά ταυτόχρονα έχουν ξεκαθαρίσει με την στάση τους πως δεν έχουν σκοπό να σκορπίσουν χρήματα.

Επίσης, διάθεση της διοίκησης είναι η μεταγραφή να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του Κόπα Αμέρικα (1η Ιουλίου), καθώς στην πειραϊκή ΠΑΕ θέλουν να προλάβουν μελλοντικούς υποψήφιους "μνηστήρες" στο ενδεχόμενο που ο ποδοσφαιριστής πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις στην διοργάνωση, τραβώντας το ενδιαφέρον επιπλέον ευρωπαϊκών συλλόγων. Ήδη, ομάδες όπως οι Σεντ Ετιέν, Μπορντό και Ουντινέζε, εξετάζουν την περίπτωση του Κάρλος Σάντσες, αλλά ο Ολυμπιακός παραμένει το μόνο κλαμπ που έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην Βαλενσιέν. Τα πάντα, πλέον, εξαρτώνται από τους Γάλλους.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Kόκκινο μεταγραφικό δελτίο

Yes-τε ή όχι; Ικανοποίηση για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας κατά την πρώτη μέρα διάθεσής τους προς όλους. Ενδιαφέρον για Ζελαμπάλ λένε οι Γάλλοι, δύσκολα θα συνεχίσει ο Ράσο, άσχημα τα νέα από τη Σερβία για τον Κέσελ.
Φήμες θέλουν τον Βάσκο παικταρά, Φρανθίσκο Γέστε, να βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε εκτιμά τις ποδοσφαιρικές του δυνατότητες, ωστόσο στον Πειραιά φαίνονται διχασμένοι, καθώς άλλοι θυμούνται τα κατορθώματά του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και άλλοι προβληματίζονται για την κατάστασή του ένα χρόνο μετά την μετακίνησή του στα Αραβικά Εμιράτα.

Ο 32άχρονος μεσοεπιθετικός με δηλώσεις του τόνισε πως δεν έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση, αλλά θα ήθελε πολύ να αγωνιστεί στον Πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος του για την απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο, καθώς η Οσασούνα έχει κάνει γερό μπάσιμο στην υπόθεση.

Ο κόσμος περιμένει μεν τις μεταγραφές, ωστόσο δεν αφήνει τον χρόνο να πάει χαμένος και σπεύδει να κλείσει θέση για το "Καραϊσκάκης" για τους αγώνες της επόμενης χρονιάς.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε για την καριέρα του σε τηλεοπτικό κανάλι, ενώ ο Σεμπαστιάν Λέτο τόνισε ότι θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό σε δηλώσεις του σε "πράσινη" εφημερίδα.

Ο Γάλλος φόργουορντ, Μίκαελ Ζελαμπάλ, προτάθηκε στον μπασκετικό Ολυμπιακό, ενώ ο Ράσο Νεστέροβιτς σκέφτεται να τερματίσει την καριέρα του, αφού δύσκολα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού μετά τον βαρύ τραυματισμό του στον ώμο.

Δημοσίευμα από τη Σερβία θέλει τον Μάρκο Κέσελ, με το ένα πόδι εκτός Πειράια, ενώ ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντουάιτ Χάουαρντ, θυμήθηκε τον Βασίλη Σπανούλη.

Τέλος, έντονο "ερυθρόλευκο" θα έχει η αποστολή της Ελλάδας στους αγώνες στίβου της Σμύρνης, αφού 9 αθλητές του Θρύλου θα αγωνιστούν με τα "γαλανόλευκα".

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τζόρτζεβιτς: "Καλύτερη μεταγραφή ο Ερνέστο"

Το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε έπλεξε σε δηλώσεις του ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος τόνισε ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.
Η παλιά μεγάλη δόξα του Θρύλου μίλησε στην εφημερίδα "Εξέδρα", τονίζοντας πως τη νέα περίοδο η ομάδα του Πειραιά θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη.
Για τον Βαλβέρδε:

«Πιστεύω ότι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού είναι ο Βαλβέρδε. Είναι σημαντικό κατά την άποψή μου που παρέμεινε στον πάγκο αυτός ο άνθρωπος και καλά έκανε ο κύριος Μαρινάκης που επέμεινε. Αυτός ο προπονητής ταιριάζει στον Ολυμπιακό και στην ψυχολογία αυτής της ομάδας. Από την πρώτη χρονιά που είχε έρθει είχαμε ηρεμία και έχει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές. Έχει δώσει μια ταυτότητα στην ομάδα και ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Και το κυριότερο είναι δίκαιος στις επιλογές και τις αποφάσεις του. Τώρα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τη δουλειά που έχει αρχίσει, γιατί έναν προπονητή δεν μπορείς να τον κρίνεις από μία, δύο χρονιές».

Για το αν περιμένει καλύτερη πορεία την επόμενη σεζόν:

«Φυσικά, γιατί με την παραμονή του Βαλβέρδε και με τις κινήσεις που βλέπω ότι προσπαθεί να κάνει η διοίκηση, τα πράγματα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Και τη νέα περίοδο θα δούμε καλύτερα πράγματα με τις προσθήκες που θα δούμε. Ο Ολυμπιακός ήδη έχει καλούς παίκτες και μια καλή βάση. Δεν ξέρω ποιοι θα έρθουν, αλλά ο τρόπος που κινούνται στον Ολυμπιακό και ο σχεδιασμός μου δείχνουν ότι κάτι καλό θα βγει. Ακόμα και οι παίκτες που άργησαν να έρθουν το περασμένο καλοκαίρι, φέτος κάνοντας προετοιμασία θα δείξουν καλύτερο πρόσωπο. Και φαίνεται ότι ο προπονητής θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στην προετοιμασία. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε, ενώ τώρα θα μπορεί να μονταριστεί και να δουλευτεί καλά η ομάδα και αυτό θα βγει στο γήπεδο. Και μάλιστα από την αρχή της χρονιάς».

Για την ελληνοποίηση του ρόστερ:

«Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό της διοίκησης, και με αυτό το θέμα θα έπρεπε να έχουν ασχοληθεί στον Ολυμπιακό από τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται ότι κάτι πάει να γίνει με τις ακαδημίες και βλέπουμε παιδιά να έχουν τα φόντα να προχωρήσουν. Το πλάνο για την απόκτηση Ελλήνων παικτών είναι σημαντικό, αν και για να λέμε την αλήθεια ,δεν υπάρχουν και πολλοί αυτή την εποχή.

Δύο τρία ονόματα που ακούω μπορεί να αντέξουν το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού. Εγώ θα ήθελα πολύ την ομάδα να στηθεί όπως ήταν στη αρχή της κυριαρχίας της, πριν από μερικά χρόνια, με πολλούς και καλούς Έλληνες και αυτοί να είναι η βάση. Ο Έλληνας παίκτης μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ιδιομορφίες του πρωταθλήματος. Σε συνδυασμό με τους καλούς ξένους που υπάρχουν μπορεί να γίνει ένα καλό πάντρεμα και να δημιουργηθεί μία πολύ καλή ομάδα. Και φαίνεται ότι αυτό θέλουν να κάνουν στον Ολυμπιακό».

Για τον Νικοπολίδη:

«Είναι σωστή η απόφασή του να ασχοληθεί με την προπονητική, γιατί τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Έχει μεγάλη εμπειρία τόσα χρόνια στα γήπεδα. Αν και το επάγγελμα του προπονητή μόνο εύκολο δεν είναι. Ο Αντώνης έκανε μεγάλη καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει και σε αυτόν τον τομέα. Ξέρει τι κάνει και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Για όλους μας είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτόν τον χώρο και το ίδιο ισχύει και για μένα. Θα δούμε τι θα κάνω. Και δίπλωμα έβγαλα και διάφορα σεμινάρια παρακολουθώ…»

Για τον Φετφατζίδη:

«Τον "μικρό" και τα μάτια μας. Είναι τυχεροί στον Ολυμπιακό που υπάρχει αυτό το παιδί. Το μικρό και μάτια μας γιατί τη νέα χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερος και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνει κάποια πράγματα».

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Θέλουν τα... διπλά

Από τραβηγμένα σενάρια, άλλο τίποτα στον Τύπο ανά την Ευρώπη. Ένα δημοσίευμα από την Πολωνία, το οποίο αφορά σε μεταγραφικό σενάριο του Ολυμπιακού, προκαλεί… απορίες.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα fakt.pl, λοιπόν, η Γιαγκελόνια απέρριψε πρόταση του Ολυμπιακού ύψους… 6 εκατομμυρίων, για τον 22χρονο τερματοφύλακά της, Γρκέγκορζ Σαντομιέρσκι. Όπως ενδεικτικά αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός έκανε την προσφορά του για τον παίκτη, όμως στη Γιαγκελόνια δεν έμειναν ικανοποιημένοι, αφού κοστολογούν πολύ πιο ακριβά τον νεαρό πορτιέρο τους…
Πόσο πιο ακριβά; Τα… διπλά. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα fakt.pl (δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγαν και άλλα πολωνικά ΜΜΕ σε χρόνο… dt) η Γιαγκελόνια ζητά 12 εκατομμύρια για να παραχωρήσει τον παίκτη. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό. Οπουδήποτε. Θεωρούν ότι έχουν ένα τεράστιο ταλέντο στα χέρια τους, το οποίο σύντομα αναμένεται να κάνει… πάταγο και έτσι κρίνουν ότι κοστίζει τόσα πολλά χρήματα.
Ο ίδιος ο Σαντομιέρσκι φέρεται… προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με την ομάδα του και δεν κοιτάζει παραέξω και το ενδεχόμενο μεταγραφής του… «Το μυαλό μου είναι στην επικείμενη προετοιμασία», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του νεαρού τερματοφύλακα.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μαρκάνο ο επόμενος

Μετά την απόκτηση του Φράνκο Κοστάνσο, ο Ιβάν Μαρκάνο παίρνει σειρά καθώς απομένουν λεπτομέρειες για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος αμυντικός της Βιγιαρεάλ ανυπομονεί να ξανασυνεργαστεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος απ' την πλευρά του τον θεωρεί εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή.
Ο Φράνκο Κοστάνσο έκανε την αρχή και ο Ιβάν Μαρκάνο αναμένεται να είναι αυτός που θα δώσει συνέχεια στην μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού.
Ο Ισπανός άσος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δεύτερος παίκτης που θα ανακοινώσουν οι ερυθρόλευκοι καθώς απομένουν λεπτομέρειες για την υπογραφή συμβολαίου για να επισημοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο 23χρονος αμυντικός της Βιγιαρεάλ θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και ανυπομονεί για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του από το "κίτρινο υποβρύχιο" στο μεγάλο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων από την πλευρά του θεωρεί τον Μαρκάνο μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, που μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά στο κέντρο της άμυνας αλλά και στη θέση του αριστερού μπακ.

Ο "Βάσκος" θεωρεί πως πρόκειται για παίκτη ο οποίος ακολουθεί πιστά την τακτική της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, χρησιμοποιεί το μυαλό του, ενώ χάρη στα 190 εκατοστά του είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ηλικία του, το γεγονός πως αγωνίζεται σε δύο θέσεις αλλά και η κοινή συνύπαρξη τους στη Βιγιαρεάλ, ώθησαν τον Βαλβέρδε να εισηγηθεί την απόκτηση του Μαρκάνο στη διοίκηση των ερυθρολεύκων.

Εφόσον το θέμα του Ισπανού αμυντικού έχει αίσια κατάληξη και ο Όλοφ Μέλμπεργκ παραμείνει στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου στόπερ. Αντίθετα το γεγονός πως ο Μαρκάνο παίζει και ως αριστερός οπισθοφύλακας δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα πάρουν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τσέχο Ντανιέλ Πουντίλ που έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Βελγίου Γκενκ, να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες μέρες.

Απομένει να δούμε με ποιον τρόπο θα αποκτήσει τον Ιβάν Μαρκάνο ο Ολυμπιακός. Η αρχική σκέψη ήταν αυτό να γίνει με την μορφή δανεισμού και την ύπαρξη οψιόν αγοράς. Δεν αποκλείεται όμως οι Πειραιώτες να διαπραγματευτούν την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή με κανονική μεταγραφή, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο λόγο των πολλών χρημάτων που θα απαιτούσε η Βιγιαρεάλ για να συμφωνήσει.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Είναι ιδανικός

Η απόκτηση του Φράνκο Κοστάντσο έχει ανοίξει έναν άτυπο κύκλο συζητήσεων για το κατά πόσο ο αργεντίνος μπορεί να καλύψει το κενό του Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια των πρωταθλητών Ελλάδος. Ενας άνθρωπος που τον ξέρει καλά είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα και εκφράζει την άποψή του: «Από την πρώτη μέρα που άκουσα ότι παίζει το όνομά του για την εστία του Ολυμπιακού, είχα πει ότι ο Φράνκο είναι ιδανικός για να καλύψει το κενό που άφησε ο Νικοπολίδης. Το βασικό του προσόν είναι ότι γνωρίζει ποδόσφαιρο. Ξέρει να παίζει με την μπάλα στα πόδια και για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν τερματοφύλακα. Μπάλα ήξερε και ο Αντώνης, πράγμα που το έβλεπες από την πρώτη του επαφή. Δεν έρχεται κατευθείαν από τη Λατινική Αμερική. Ήταν χρόνια στην Ισπανία και πιστεύω ότι θα ταιριάξει στην ιδιοσυγκρασία του Ολυμπιακού. Έχει το πάθος και τον τσαμπουκά που χρειάζονται για να σταθεί σε μια ομάδα που έχει την πίεση του πρωταθλητισμού. Επίσης, θετικό για αυτόν είναι ότι οι περισσότεροι στα αποδυτήρια είμαστε ισπανόφωνοι, ο προπονητής μας είναι Ισπανός και έτσι δεν θα έχει πρόβλημα επικοινωνίας».

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Φαβορί ο Πουντίλ για αριστερά

Στην χθεσινή συνάντηση κορυφής έγινε και συζήτηση για την θέση του αριστερού μπακ.

Και όπως προέκυπτε πρώτο φαβορί αυτήν την στιγμή είναι ο Ντάνιελ Πούντιλ. Ενα όνομα που επίσης το οποίο φαίνεται πως προκρίνεται και από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο 26χρονος Τσέχος ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Βέλγιο με την Γκενκ έχει συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο αλλά προφανώς ο Μαθία έχει ψάξει την συγκεκριμένη περίπτωση και αν μη τι άλλο θα θεωρείται εφικτή για τον Ολυμπιακό.
Ομως δεν είναι το μόνο όνομα που παίζει για την συγκεκριμένη θέση.
Σύμφωνα με τα όσα γινόντουσαν γνωστά από την συνάντηση ο Πούντιλ έχει αντίπαλο ακόμα έναν υποψήφιο του οποίο το όνομα δεν γινόταν γνωστό.
 

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Έκλεισε και έρχεται αύριο για υπογραφές!

Ο Φράνκο Κοστάντσο είναι το πρώτο απόκτημα του Ολυμπιακού για τη φετινή μεταγραφική περίοδο. Μετά τις χθεσινές τρελές απαιτήσεις του ατζέντη του, σήμερα υπήρξε σοβαρότατη... ύφεση αυτών με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας θα αμείβεται με 800 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ενώ περίπου 500 χιλιάδες είναι το πρίμ μεταγραφής στο οποίο συμφώνωσε ο περιβόητος Τσιπερπίλερ!

Ο Κοστάντσο αναμένεται αύριο στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Προτεραιότητα στην άμυνα

Οι πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού θα αφορούν κυρίως το αμυντικό κομμάτι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να χτίσει τον Θρύλο του Champions League και αυτό που τον "καίει" είναι να έχει σύντομα τους παίκτες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τι γίνεται με Μαρκάνο, Σάντσες, Πουντίλ, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα αλλά και Μέλμπεργκ.
"Η επίθεση κόβει εισιτήρια και η άμυνα φέρνει τίτλους", είναι κάτι το οποίο ασπάζονται οι περισσότεροι προπονητές στον κόσμο.
Το ίδιο φαίνεται να ενστερνίζεται και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να χτίσει τον Ολυμπιακό του Champions League και αυτό που τον "καίει" είναι να έχει σύντομα τους παίκτες πάνω στους οποίους θα οικοδομήσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από την διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό τουλάχιστον 80% οι μεταγραφές, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας στις 4 Ιουλίου και ειδικότερα των ποδοσφαιριστών αυτών πάνω στους οποίους θα ρίξει το βάρος στα μετόπισθεν.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την υπόθεση του Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν θέλει να φύγει από τον Ολυμπιακό, όμως το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φήμες πως ο 34χρονος στόπερ αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο της Γαλατασαράι, με την τουρκική ομάδα να φαίνεται διατεθειμένη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις των ερυθρολεύκων αλλά και να κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις του Μέλμπεργκ, προσφέροντας του 2ετές συμβόλαιο με εξαιρετικές οικονομικές απολαβές.

Αν λοιπόν υπάρξει αποχώρηση του Σουηδού κεντρικού αμυντικού από τον Ολυμπιακό, τότε οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν κίνηση για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Το μέλλον του Έλληνα στόπερ στη Μίλαν παραμένει αβέβαιο και το ενδιαφέρον ομάδων τύπου Λάτσιο, Λυόν, Τζένοα δεν φαίνεται προς το παρόν να τον συγκινεί.
 
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο από τη Βιγιαρεάλ. Ο 23χρονος αμυντικός του "κίτρινου υποβρύχιου" μπορεί να καλύψει την θέση τόσο του στόπερ, όσο και αυτή του αριστερού μπακ. Η προσθήκη του στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα κινηθούν για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού (σε περίπτωση φυγής του Μέλμπεργκ πάντα...) ή αριστερού οπισθοφύλακα. Αυτή τη στιγμή, η συμφωνία που υπάρχει με την Βιγιαρεάλ είναι για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς, ύψους 1 εκ. ευρώ.

Υποψήφιοι για να καλύψουν το αριστερό άκρο της άμυνας είναι και οι Γιώργος Τζαβέλλας και Ντανιέλ Πουντίλ. Για τους δύο όμως αναμένεται να αποφασίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνάντηση που θα έχει με τους Μαρινάκη, Μαθία και Κοβάσεβιτς την Πέμπτη (9/6). Η περίπτωση του διεθνή Τσέχου (και πρωταθλητή Βελγίου με την Γκενκ) είναι πιο εύκολη, αλλά ο Τζαβέλλας έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω ...υπηκοότητας.
Όσον αφορά την θέση του ενός εκ των δύο κεντρικών χαφ, ο Κάρλος Σάντσες της Βαλενσιέν είναι το φαβορί. Ο Βαλβέρδε δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προσήλωση που δείχνουν τα κεντρικά χαφ της ομάδας του στην αμυντική λειτουργία (όπως το έκανε φέτος ο Φρανσουά Μοδέστο) και έχει διακρίνει πως αυτό το κάνει, και μάλιστα πολύ καλά, ο 25χρονος διεθνής Κολομβιανός άσος. Η διοίκηση του Ολυμπιακού κρατά στάση αναμονής στα 4 εκ. ευρώ που ζητά η Βαλενσιέν και περιμένει να ρίξει ο γαλλικός σύλλογος τις παράλογες απαιτήσεις του (δεν υπάρχουν τα λεφτά που ζητάνε οι Γάλλοι...) προκειμένου να προχωρήσει σε λογικές συζητήσεις για την μεταγραφή του Σάντσες.



Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στο Λιμάνι του!

Έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Κώστα Φορτούνη από τον Αστέρα Τρίπολης είναι ο Ολυμπιακός.
Οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση για τον Θρύλο αναμένονται άμεσα. Ο νεαρός άσος, ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι έτοιμος να προστεθεί στη «μηχανή»  του Ολυμπιακού. Στην πρώτη ομάδα, μάλιστα, αφού είχε φορέσει τη φανέλα του Θρύλου στις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μανία με τον Ερνέστο

Επιμένουν οι Ισπανοί να βάζουν στο στόχαστρο ομάδων από την χώρα τους τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε! Αυτή τη φορά η Marca αναφέρει ότι «ο άσος στο μανίκι» του Γιόσου Ορούτια (υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Μπιλμπάο) είναι η ικανότητά του να φέρει στον πάγκο της ομάδας τον Ερνέστο!
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βαλβέρδε έχει… όρο αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του. Προσθέτουν, δε, οι Ισπανοί ότι η παραμονή του «Τσινγκούρι» στον πάγκο του Θρύλου, για να παίξει Champions League και να κάνει το νταμπλ του χρόνου… χάλασαν τα σχέδια στην Μπιλμπάο.
Επιμένουν, ωστόσο, ότι το θέμα δεν έχει τελειώσει, δίνοντας πιθανότητες στη μετακίνηση να γίνει! «Ο Ουρούτια δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα ο Βαλβέρδε να έχει στο συμβόλαιό του οψιόν, που θα μπορούσε να τον αποδεσμεύσει από τον Ολυμπιακό, αν μία ομάδα της Primera Division τον καλούσε. Και αυτή δεν αποκλείεται να είναι η Μπιλμπάο»…

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κλεισμένος ο Μαρκάνο

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Ιβάν Μαρκάνο από την Βιγιαρεάλ στον Ολυμπιακό. Ο ποδοσφαιριστής απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη των Εντουάρντο Μαθία και Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία, την οποία πιθανότατα θα ενεργοποιήσουν οι Πειραιώτες με την επιστροφή του Βαγγέλη Μαρινάκη από την Αμερική.
Ο Ιβάν Μαρκάνο είναι ο παίκτης που έχει επιλέξει ο Ολυμπιακός για να ενισχύσει τα μετόπισθεν της ομάδας.
Ο Ισπανός αμυντικός, που φέτος έπαιξε στη Χετάφε δανεικός από τη Βιγιαρεάλ, είναι ο ποδοσφαιριστής που έχουν εγκρίνει και εμπιστεύονται απόλυτα για τις ικανότητες του, τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και ο Εντουάρντο Μαθία. Ο Μαρκάνο μπορεί να αγωνιστεί σε δύο θέσεις της άμυνας, αυτή του στόπερ αλλά και ως αριστερός μπακ.

Ο 23χρονος άσος του "κίτρινου υποβρύχιου" είναι ενθουσιασμένος στην προοπτική να αγωνιστεί με τα χρώματα του Ολυμπιακού, αφού θα του δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχει στο Champions League αλλά και να δουλέψει σε ένα περιβάλλον με ανθρώπους που γνωρίζει και εκτιμά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μαρκάνο τα βρήκε με τους Πειραιώτες πολύ γρήγορα, στα θέματα που αφορούσαν λεπτομέρειες του συμβολαίου του, δείγμα του πόσο πολύ θέλει να παίξει υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε τη νέα σεζόν.

Οι διοικούντες του Ολυμπιακού έχουν συμφωνήσει και με την Βιγιαρεάλ για τα χρήματα της μεταγραφής του Μαρκάνο, με τα ποσά που θα δαπανηθούν συνολικά για την μετακίνηση του παίκτη στο Λιμάνι, να κινούνται σε πολύ νορμάλ επίπεδα (λίγο πάνω από 1 εκ. ευρώ θα εισπράξει ο ισπανικός σύλλογος, κοντά στις 900.000 ευρώ οι ετήσιες απολαβές του παίκτη). Η προφορική συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών θα ολοκληρωθεί με την άφιξη του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, από την Αμερική. 

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

«Να μείνω στον Ολυμπιακό»

Μπορεί ο Κριστιάν Νέμεθ να μην έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεχνικού του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε και παράλληλα μία θέση στο ρόστερ, όμως ο ίδιος δεν τα παρατάει. Ο νεαρός Ούγγρος επιθετικός σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της πατρίδας του εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα στην εφημερίδα «origo», τόνισε: «Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν με έχουν καλέσει να συζητήσουμε».

Ετοιμος για υπογραφές

Μία από τις πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ο Ιβαν Μαρκάνο. Ο αμυντικός Βιγιαρεάλ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους ερυθρόλευκους όπως και η ισπανική ομάδα. Ετσι φαίνεται ότι περιμένει το κάλεσμα από τον Μαθία για να έρθει να περάσει από εξετάσεις και να υπογράψει. Ο αριστερός μπακ θα αποκτηθεί ως δανεικός για έναν χρόνο με την προοπτική αγοράς του από τον Ολυμπιακό με ρήτρα γύρω στο 1,5 εκ. ευρώ.

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Σάντσες: "Μετά το Κόπα Αμέρικα"

Ο Κολομβιανός μέσος της Βαλεσιέν, Κάρλος Σάντσες μίλησε σε αθλητική εφημερίδα τονίζοντας ότι θα πάρει την απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά τη λήξη του Κόπα Αμέρικα της Ουρουγουάης, δηλαδή τις 24 Ιουλίου. Προβληματισμός στο λιμάνι.
Ο Σάντσες, ο οποίος ενδιαφέρει ζεστά τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στην Λατινική Αμερική, όπου κάνει προετοιμασία με την Εθνική Κολομβίας εν όψει του Κόπα Αμέρικα δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν περίπου 2 μήνες ώστε να τους γνωστοποιήσει το που θα αγωνίζεται την νέα σεζόν.

"Πρώτον, είναι σίγουρο ότι δεν θα μείνω στην Βαλενσιέν. Δεύτερον, θα περιμένω να τελειώσει το Κόπα Αμέρικα για να πάρω την απόφασή μου", δήλωσε προφανώς επειδή ευελπιστεί ότι οι εμφανίσεις του στη διοργάνωση θα προσελκύσει περισσότερους μνηστήρες και θα ανεβάσουν ακόμα πιο πολύ το κασέ του.

Ο Κολομβιανός άσσος συνέχισε λέγοντας αναφορικά με την τιμή πώλησης (2,5 εκατομ. ευρώ), που τον έχει κοστολογήσει η Βαλεσιέν:

"Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή αυτή η τιμή που έχει βάλει ο σύλλογος μου".

Στον Πειραιά επικρατεί προβληματισμός μετά από αυτές τις δηλώσεις του Σάντσες για δύο κυρίως λόγους. Αφενός δεν είναι διατεθειμένοι να περιμένουν την απόφασή του Κολομβιανού μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε και τελειώνει η λατινοαμερικανική διοργάνωση, καθώς έτσι ο σχεδιασμός της ομάδας θα πάει πίσω και αφετέρου θεωρούν ότι αυτές οι δηλώσεις είναι παιχνίδια του μάνατζερ του παίκτη, Μονγκέ, ο οποίος πέρυσι είχε στην αναμονή τους "ερυθρόλευκους" για τον Βραζιλιάνο Νενέ, αλλά ο παίκτης χρησιμοποίησε τον σύλλογο για να εξασφαλίσει καλύτερους όρους στο συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου τελικά κατέληξε