Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

«I have a dream»


Την επιθυμία του να δει, μια μέρα, έναν Ολυμπιακό που θα στηρίζεται αποκλειστικά στις ακαδημίες του, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σοφικό. Ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ μίλησε για το όραμα του για τις Ακαδημίες του Θρύλου, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη:

Για την επίσκεψη του στο Σοφικό:
Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που βλέπω όλα αυτά τα παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας και τις σχολές του Ολυμπιακού μας, τους γονείς τους, σε μία προσπάθεια που κάνουν μέσα στο γήπεδο, έξω από αυτό στο άθλημα που αγαπάτε και σας λέω βλέποντας όλους εσάς πως είμαι πολύ πιο χαρούμενος από το να έβλεπα έναν παίκτη που θα αγοράζαμε μεγάλης αξίας στο αεροδρόμιο. Σας μιλάω ειλικρινά.
Όπως έχω πει από την αρχή το όνειρο μου είναι να χτίσω έναν Ολυμπιακό από τις ακαδημίες από τα δικά μας παιδιά, είναι κάτι το οποίο δεν χτίζεται μέσα σε μία νύχτα ή μέσα σε μία μέρα χρειάζονται χρόνια και πάνω από όλα χρειαζόμαστε όλους εσάς. Τη συμπαράσταση σας να είστε κοντά μας και να χτίσουμε αυτό που έχουμε ονειρευτεί, αυτό που επιθυμούμε. Να δούμε έναν Ολυμπιακό να μεγαλουργεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη και να βασίζεται στα δικά του παιδιά. Σε παιδιά που έχουν μεγαλώσει μαζί μας. Σε Ελληνόπουλα που πονάνε τη φανέλα και τη ματώνουν.
Κανείς δεν πρόκειται να σας χαριστεί όπως προσπαθείτε μέσα στο γήπεδο έτσι θα προσπαθήσετε και στη ζωή σας και στο σχολείο σας και στις δουλειές σας στο μέλλον. Νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια και η υγιή άμιλλα θα σας βοηθήσει τα χρόνια που έρχονται και επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους γονείς σας που κάνουν αυτή την προσπάθεια να είναι κοντά σας, να σας συμπαραστέκονται να μπορέσετε και εσείς να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί και να το κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Για άλλη μια φορά θέλω να σας πω ότι ο Ολυμπιακός θα διοργανώσει και άλλα καμπ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τις υποδομές μας και για τα παιδιά του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Για άλλη μια φορά θέλω να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ ότι καλύτερο, να έχετε ένα καλό καλοκαίρι, σας θέλουμε όλους σας κοντά μας και στο γήπεδο και στην προσπάθεια που κάνουμε για την αγαπημένη μας ομάδα και από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι χτίζουμε ένα επιτελείο το οποίο θα είναι δίπλα σας και θα βοηθήσει όσο μπορεί αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Για τις μεταγραφές:
Από εκεί και πέρα, επειδή δεν θα ήθελα να βγούμε εκτός του σημερινού μας θέματος, από τη σημερινή εκδήλωση, ο Ολυμπιακός χωρίς να προκαλούμε θα ενισχυθεί και για το ευρωπαϊκό μας όνειρο, πιστεύω ότι όλοι μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Και η διοίκηση, και το προπονητικό τιμ και οι παίκτες μας και επίσης οι οπαδοί μας, τους οποίους χρειαζόμαστε να είναι στο πλευρό μας και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος. Και μέχρι σήμερα, παρόλη την οικονομική κρίση που έχουμε στη χώρα μας, οι οπαδοί μας έχουν ανταποκριθεί με το παραπάνω και αυτό μου δίνει ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο, ώστε να ενισχύσω την ομάδα, όσο μπορώ και τους ευχαριστώ για αυτό. Εμείς, από πέρσι, και ονόματα φέραμε και έργο υποδομής κάναμε. Για μένα, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι όταν σχεδιάζουμε την ομάδα να αγοράζουμε παίκτες οι οποίοι θα δείχνουν την αξία τους μέσα στο γήπεδο και όχι στο αεροδρόμιο. Είχαμε και πολλά παραδείγματα φέτος, που παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι στο αεροδρόμιο, ήταν οι πιο πολύτιμοι στους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτό έχει σημασία. Το αεροδρόμιο σου δίνει μία χαρά που κρατάει μία ώρα. Ενας παίκτης ο οποίος δείχνει την αξία του μέσα στο γήπεδο, εμείς αυτό θέλουμε. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι, πιστεύουμε ότι η ομάδα θα ενισχυθεί με τις σωστές κινήσεις, καθώς επίσης θα ενισχυθεί και στα χρόνια που έρχονται από τους παίκτες τους οποίους θα τους φτιάξουμε εμείς από τις ακαδημίες και τις σχολές του Ολυμπιακού».

Για το πώς ένιωσε ανάμεσα στα παιδιά:
«Εγώ έχω τρία παιδιά και μπορώ να σας πω ότι οι μοναδικές στιγμές στις οποίες ξεκουράζομαι ή αισθάνομαι αληθινή χαρά είναι με τα παιδιά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος να είμαι ανάμεσα σε όλα αυτά τα παιδιά και να τα βλέπω να αθλούνται, να προσπαθούν και όπως είπα και πριν, είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά αυτά να είναι ανταγωνιστικοί. Γιατί στην Ελλάδα, στα χρόνια που έρχονται όλοι μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί».

Για το αν ένας από τους στόχους είναι να δοθεί ελπίδα σε αυτά τα παιδιά:
«Πρέπει να υπάρχει και μία ελπίδα, μία χαρά στον κόσμο για να μπορεί να αγωνίζεται, να μπορεί να εργάζεται και να μην του δημιουργεί πρόβλημα η οικονομική κρίση. Στον Ολυμπιακό το είδαμε και στο γήπεδο φέτος, φέραμε πολύ καλά αποτελέσματα στο Καραϊσκάκη, 15 στα 15 στο πρωτάθλημα. Δεν έχει σημασία η νίκη, σημασία έχει και το θέαμα. Και πιστεύω ότι το θέαμα που προσέφερε ο Ολυμπιακός στους οπαδούς ήταν πάρα πολύ καλό και πιστεύω ότι χρειάζεται, ότι είναι πολύ σημαντικό για τους μήνες που έρχονται ο κόσμος να μπορεί αν εκτονωθεί, εντός και εκτός γηπέδων. Και εμείς αυτή τη χαρά θα τη προσφέρουμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός στην ερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα παίξει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι το οποίο όλοι μας περιμένουμε. Πιστεύω, ότι και με τις προσθήκες, αλλά και με μία σωστή προετοιμασία με τον προπονητή και να έχει όσο περισσότερους παίκτες μπορεί, γιατί πέρυσι οι περισσότεροι παίκτες ενδεκάδας δεν έκαναν προετοιμασία, όχι μόνο με τον Ολυμπιακό, ούτε με τις ομάδες τους. Οπότε πιστεύω ότι τη δεύτερη χρονιά του Βαλβέρδε κάνοντας ο ίδιος την προετοιμασία και με όλους τους παίκτες να ξεκινάνε μαζί, είναι πάρα πολύ σημαντικό, και πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στο γήπεδο. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί καθημερινά. Δεν θα μας χαριστεί κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου