Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μαρκάνο ο επόμενος

Μετά την απόκτηση του Φράνκο Κοστάνσο, ο Ιβάν Μαρκάνο παίρνει σειρά καθώς απομένουν λεπτομέρειες για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος αμυντικός της Βιγιαρεάλ ανυπομονεί να ξανασυνεργαστεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος απ' την πλευρά του τον θεωρεί εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή.
Ο Φράνκο Κοστάνσο έκανε την αρχή και ο Ιβάν Μαρκάνο αναμένεται να είναι αυτός που θα δώσει συνέχεια στην μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού.
Ο Ισπανός άσος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δεύτερος παίκτης που θα ανακοινώσουν οι ερυθρόλευκοι καθώς απομένουν λεπτομέρειες για την υπογραφή συμβολαίου για να επισημοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ο 23χρονος αμυντικός της Βιγιαρεάλ θέλει να συνεργαστεί ξανά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και ανυπομονεί για την ολοκλήρωση της μετακίνησης του από το "κίτρινο υποβρύχιο" στο μεγάλο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων από την πλευρά του θεωρεί τον Μαρκάνο μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, που μπορεί να προσφέρει εξίσου καλά στο κέντρο της άμυνας αλλά και στη θέση του αριστερού μπακ.

Ο "Βάσκος" θεωρεί πως πρόκειται για παίκτη ο οποίος ακολουθεί πιστά την τακτική της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, χρησιμοποιεί το μυαλό του, ενώ χάρη στα 190 εκατοστά του είναι πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ηλικία του, το γεγονός πως αγωνίζεται σε δύο θέσεις αλλά και η κοινή συνύπαρξη τους στη Βιγιαρεάλ, ώθησαν τον Βαλβέρδε να εισηγηθεί την απόκτηση του Μαρκάνο στη διοίκηση των ερυθρολεύκων.

Εφόσον το θέμα του Ισπανού αμυντικού έχει αίσια κατάληξη και ο Όλοφ Μέλμπεργκ παραμείνει στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου στόπερ. Αντίθετα το γεγονός πως ο Μαρκάνο παίζει και ως αριστερός οπισθοφύλακας δεν σημαίνει πως οι ερυθρόλευκοι δεν θα πάρουν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Τσέχο Ντανιέλ Πουντίλ που έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Βελγίου Γκενκ, να κερδίζει έδαφος τις τελευταίες μέρες.

Απομένει να δούμε με ποιον τρόπο θα αποκτήσει τον Ιβάν Μαρκάνο ο Ολυμπιακός. Η αρχική σκέψη ήταν αυτό να γίνει με την μορφή δανεισμού και την ύπαρξη οψιόν αγοράς. Δεν αποκλείεται όμως οι Πειραιώτες να διαπραγματευτούν την μετακίνηση του ποδοσφαιριστή με κανονική μεταγραφή, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο λόγο των πολλών χρημάτων που θα απαιτούσε η Βιγιαρεάλ για να συμφωνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου